Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ateist Ve Ben (1 Kullanıcı)

turkislam54

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM kardeşlerim size basımdan gecen bir olayı anlatacam benimm üniversite 1. sınıf zamanımda kaldıgım yurtta lise ögrencilerindende kalanlar vardı.Bunlar arasında koluna kalemle degisik yazılar yazan degişik şekiller cizen bir cocuk vardı.Bu cocuk hakkında iyi şeyler düşünmüyolardı.Bir gün dikkatimi çekti ve kolundakilere dikkat ettim.pentagram işareti ve devil yazıyodu.Bir süre sonra yurtta öğrenci baskanı oldum ve herkesle ayrı ayrı konustum.sıra geldi ateist cocuga aldım karsıma dedim ki ateistmisin? cvp olarak evet abi dedi.Neden dedim görmediğim hiçbişeye inanmam dedi.peki dedim ben sana Allah ın varlıgını ispatlarsam islamiyete geri dönermisin?inandırırsan tabiki dedi.ve basladık karsılıklı konusmaya önce bazı fikirlerimi söyledim.önceden insanlar kolye taktıklarında Allah ın ve Peygamberimizin isimlerini kolyelerin görmek isterlerdi. Şimdi ise bazı arkadaslar avrupa kültürünün baskısı ve degişen çağ la beraber devil satanist gibi şeyler takıyolar dedim. Sonra sordum sen görmedigin şeye inanmam diyosun neden devil yazdın koluna görüyomusun şeytanı dedim. Cevap veremedi. Peki şeytanın varlıgına inanıyomusun dedim. Evet şeytan var dedi.Peki cinlere ve meleklere inanıyomusun dedigimde evet dedi.Bu saydıklarımı görmeden inanıyosunda Allah ın varlıgına niçin inanmıyosun? dedim sustu. Ayrıca sen daha yaradanın yarattıklarını göremiyosun fani hayattasın yaradanı faniyken nasıl görmeyi düşünüyosun dedim sonra cocuk bana islamiyeti öğretmemi istedi bazı bildigim bilgileri sundum. Ancak ailesi islamiyet adına hiçbirşey öğretmemiş cocuga bence en büyük yanlış burda baslıyor.1 senedir hiç görmedim cocugu umarım dogru yolda devam ediyodur hayatına Allah herkese hidayet versin .....selametle......

Hakendiş

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. Güzel bir anektod... Günümüzde insanların en basit kaçışıdır bu "Görmediğime inanmam." Hiçbir dayanağı olmadan, şeytanın insanı kulağından tutup götürmesidir. Tamamen cahillikten kaynaklanıyor.

Allah'ın varlığı aslında bize görünüyor. Nasıl görünüyor? Evrendeki eserlerle... Nasıl ki herhangi bir yerde kazı sonucunda insan yapısı bir alet bulduğumuzda o bölgede kesinlikle akıllı, şuurlu bir medeniyetin yaşadığına delalettir. Çünkü o alet anlamlı olması itibariyle aklı ve şuuru gösterir. Dolayısıyla o eserdeki düzen, ölçü ve bir amaca hizmet etme durumu, insanın onu yaptığını AKLIMIZA gösterir. Aynen öyle de o insan yapısı eserden milyarlarca kat daha kompleks, daha intizamlı, daha ölçülü, her parçasında binler hikmetler(anlamlar) bulunan insan ve kainat kitapları da daha açık bir şekilde Yaratıcı'yı AKLIMIZA gösterir. Yani bir eserdeki düzen, ölçü ve amaca hizmet etme muhakkak akla, şuura ve ilme işaret eder. Eserlerdeki bu vasıflarla Allah, aklımıza ve kalbimize görünür. Göz görmek için, kulak duymak için, her aza, her organ ta atomlara kadar anlamlar ve düzen içinde... Atomlar bunları bilemez, tesadüf bunları bilemez. Apaçık bir şekilde güneş gibi Allah görünüyor. Nasıl ki evrendeki bu kanunlar inkar edilemez öyle de Allah'ın varlığının inkar edilmesi de sonsuz imkansızdır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt