Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aşure günü Meydana Gelen Olaylar (1 Kullanıcı)

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muharrem ayının onuncu gecesi, Aşure gecesidir. Ertesi günü de Aşure günüdür. Muharrem ayı, Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duâları Aşure günü kabul etmiştir.;

Aşure Günü Olan Önemli Olaylar
Yerlerin ve göklerin yaratılması,
Hz. Âdem'in tövbesinin kabûl olması,
Hz. Nuh'un tufandan kurtulması,
Hz. Yûnus'un balığın karnından çıkması,
Hz. İbrahim'in ateşte yanmaması,
Hz. İdris'in göğe çıkarılması,
Hz. Süleyman (a.s.)'a saltanat verilmesi,
Hz. Yakub'un oğlu Hz. Yusuf'a kavuşması,
Hz. Yusuf'un kuyudan çıkması,
Hz. Eyyûb'un hastalıktan kurtulması,
Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi ve Firavun'un helak olması,
Hz. İsâ'ın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu.
Hz. Musa (a.s.)'nın Firavn'ın şerrinden kurtulması
Hz. İbrahim (a.s.)'in dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması,
Hz. Hüseyin (r.a.)'in şehid edilmesi
Kıyâmetin kopması da Aşûre günü Olacağı Söylenmektedir.

Tüm İslam Aleminin Aşure Gününü en Güzel Dualarımla Hayırlara Vesile olmasını Allah'tan (c.c) Niyaz Ederim.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hocam...bunları bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum...

Hocam Hz. İdris'in göğe çıkarılması hususunda bir yazı paylaşırsanız sevinirim...selametle kalın...

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum...

Hz İdris A.s mın Mevzu Baya bir Uzun Azrail A.S ile Göğe çıkıyor Azrail A. S Tebdil-i Kıyafet ile Hz İdrisi Bir Testten Geçiriyor. Bir Araştırayım İnternette Varmı Yoksa Kendim Detaylıca Açıklarım.

Selamun Aleykum

reyyan68

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKUM
GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI, :B
ELİNE SAGLIK:G

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

İdris aleyhisselâm, uzun seneler insanları hak dine dâvet etti. Yeryüzünün meskûn yerlerini dört bölgeye ayırıp herbirine bir vekil tâyin etti. Bir müddet sonra Aşûre gününde göğe (semâya) kaldırıldı. Dünyâda yaşadığı ömrünün sonuna doğru ölüm meleği Azrâil aleyhisselâm, İdris aleyhisselâmı ziyârete geldi. İdris aleyhisselâm, Azrâil'e: ''Bir anlık benim rûhumu al.'' dedi. Bunun üzerine Allahü teâlâ, Azrâil aleyhisselâma; ''Onun rûhunu al!'' diye vahyetti. Azrâil aleyhisselâm rûhunu aldı. Allahü teâlâ, İdris aleyhisselâmın rûhunu tekrar iâde etti. İdris aleyhisselâm, Azrâil aleyhisselâma; ''Beni semâlara götür. Cennet'i ve Cehennem'i göreyim.'' dedi. Allahü teâlâ, Azrâil'e onu semâya götürmesini vahyetti. İdris aleyhisselâma Cehennem gösterildi. Cennet'e götürüldü. Cennet'e girince, çıkmak istemedi. Kendisine; ''Niçin çıkmıyorsun?'' diye sorulunca; ''Allahü teâlâ, ''Her nefis ölümü tadacaktır'' buyurdu. Ben ise ölümü tattım. Yine Allahü teâlâ, ''Herkes Cehennem'e uğrayacaktır'' buyurdu. Ben oraya uğradım. Allahü teâlâ, ''Onlar oradan (Cennet'ten) çıkmayacaklardır.'' buyurdu. İşte ben bunun için Cennet'ten çıkmak istemem. dedi. Bunun üzerine Allahü teâlâ, Azrâil'e vahyedip, İdris aleyhisselâmın Cennet'te kalmasını bildirdi.İdris aleyhisselâm böylece Cennet'te kaldı. Bu husus Kur'ân-ı kerim'de Meryem sûresi 57. âyet-i kerimesinde meâlen; ''Biz onu yüksek bir mekâna kaldırdık.'' buyrulmak suretiyle bildirilmiştir. Tefsir âlimleri âyet-i kerimede bildirilen ''yüce mekân'' dan murâdın, peygamberlik ve Allahü teâlâya yakınlık mertebesi veya Cennet veya altıncı, yâhut dördüncü kat semâ olduğunu bildirmişlerdir. Nitekim Buhâri ve Müslim'de bildirilen hadis-i şerifte, peygamberimiz aleyhisselâm Mirâca çıktığı zaman, hazret-i İdris'i dördüncü kat semâda gördüğünü bildirmiştir. İdris aleyhisselâm diri olarak göğe çıkarılınca, onu çok sevenler, ayrılık acısına dayanamadılar. Hatırlamak için resmini yaptılar. Daha sonra gelenler bu resmi tanrı sandılar, çeşitli heykeller yapıp tapıldı. Böylece putperestlik meydana çıktı. İdris aleyhisselâm, ağaçların yapraklarının sayısını bilirdi. Duâ ederken (Bi adedil-evrâk) ''Ağaçların yaprakları kadar'' diyerek tesbih okurdu. Yıldızlara âit ilmi bilirdi. Kavmini imâna dâvet ettiği zaman, yıldızların heyeti, durumu ve diğer husûsi hâllerini açıklamasını istediler. İdris aleyhisselâm bunu geniş olarak haber verdi. Yıldızların durumunu anlattı. Bunun için ''nücûm ilmi'' hazret-i İdris'ten kalmıştır, dennir. Melekler grup grup onun ziyâretine gelip görünürlerdi. Her birinin ismini, vazifesini, tesbihibi bilirdi. Havada uçup giderlerken onları görürdü. Gökyüzündeki bulutlara dağılmalarını emrettiği zaman dağılırlar ve dile gelip onunla konuşurlardı. Bunlar Allah'ın İdris aleyhisselâma verdiği mûcizelerdir.

İdris aleyhisselâmın hikmetli sözlerinden bâzıları şunlardır:
''Akıllı kimsenin rütbesi yükseldikçe, tevâzûsu (alçak gönüllülüğü) artar.''
''Câhil, mertebesi yüksek olsa da, basiret ehlini hakir ve aşağı görür.''
''Dostlar arasındaki hakiki sevgi, içinde bir menfeat temin etme ve kendisinden bir zararı def etme düşüncesi olmayan sevgidir.''
''İnsanda bulunan en faziletli cevher, akıldır. Sâhibini pişman ettirmeyen en kıymetli şey sâlih ameldir.''
''İyi hasletlerin en üstünü, kızgınlık hâlinde doğruluk, sıkıntı hâlinde cömertlik cezâ vermeye gücü yettiği hâlde affetmektir.''

Kur'ân-ı kerim'in Meryem, Enbiyâ sûrelerinde İdris aleyhisselâmla ilgili haberler verilmiştir.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun hocam hakkınızı litfen helal ediniz...ALLAHım sevablarınızı artırsın inşaallah...hayırlı geceler...

İdris aleyhisselâmın hikmetli sözlerinden bâzıları şunlardır:
''Akıllı kimsenin rütbesi yükseldikçe, tevâzûsu (alçak gönüllülüğü) artar.''
''Câhil, mertebesi yüksek olsa da, basiret ehlini hakir ve aşağı görür.''
''Dostlar arasındaki hakiki sevgi, içinde bir menfeat temin etme ve kendisinden bir zararı def etme düşüncesi olmayan sevgidir.''
''İnsanda bulunan en faziletli cevher, akıldır. Sâhibini pişman ettirmeyen en kıymetli şey sâlih ameldir.''
''İyi hasletlerin en üstünü, kızgınlık hâlinde doğruluk, sıkıntı hâlinde cömertlik cezâ vermeye gücü yettiği hâlde affetmektir.''

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Sitede bu şekilde buldum, Ancak Benim okuduğum bir çok kitapda "Azrail a.s İdris e bir yolculuk teklif ediyor ancak insan kılığında görünüyor. Kimsenin yolculuk teklifini kabul etmeyen idris a.s ilk defa o teklifi kabul ediyor. şart olarakta ibadetlerimde beni rahatsız etme diyor. yolculuk sırasında sırasında 7 ci gün hz idris yanındaki arkadaşının kendisinden daha çok ibadet ettiğini ve hiç yemek yemediğini hiçbir ihtiyaç gidermediğini anlayınca onun azrail olduğunu anlıyor. kimi kitaplarda bunu 3 gün diye yazıyor bu sahifede de geldi ve ruhumu al dedi yazıyor. yani rivayetler farklı. Ama benim En emin olduğum 3 gün :) Sonrası zaten Allahü teâlâ, Azrâil'e onu semâya götürmesini vahyetti. İdris aleyhisselâma Cehennem gösterildi. Cennet'e götürüldü. Cennet'e girince, çıkmak istemedi. Kendisine; ''Niçin çıkmıyorsun?'' diye sorulunca; ''Allahü teâlâ, ''Her nefis ölümü tadacaktır'' buyurdu. Ben ise ölümü tattım. Yine Allahü teâlâ, ''Herkes Cehennem'e uğrayacaktır'' buyurdu. Ben oraya uğradım. Allahü teâlâ, ''Onlar oradan (Cennet'ten) çıkmayacaklardır.'' buyurdu. İşte ben bunun için Cennet'ten çıkmak istemem. dedi.

Kitabım yanımda yok olsa daha farklı olaylarda yaşanıyor Azrail a.s ile idris a.s arasında cehennem gösterildiğinde örneğin baya bir süre kendisine gelemiyor.

inşallah müsait bir zaman kaynaklarım yanımda olduğund ayazarım.

Selamun Aleykum

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam Hocam...ALLAH razı olsun takip edeceğim inşaallah...selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt