Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aşktan ötedir Mecnun'luk (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Aşktan ötedir Mecnun'luk... Arda kalanlarn fısıldadığı sırlar beni bu yazıyı yazmaya mecbur bıraktı. Geridekiler usulca sokuldu bana, ne yapmam gerektğini onlar söyledi bana. Kalemi tutan ben değil onlardı. İşte bu gelenler matem ayrılıkların, gözyaşına dökülmüş hasretlerin bir serzenişidir.. Görmez gözler ilkin. Işık kaybolur; muhakeme alt üst olur en son.. İnsan duruşuya kalır dünyada. Ruh depreşirken vücutta o hiç bir şey hissetmez. Çünkü o sadece kalbindeki zümrüt köşkün, elmas işlemeli kadife kumaşlı tahtında oturan , herşeyiyle ilgilenir. Görmez gözler ondan gayrısını, duymaz sesleri. Ruh dizüstü çöker yeryüzüne... Ruhundan bile geçer aşık. Mecnun misali, kardelen azmiyle çıkarken bile yeryüzüne, yüreğinden gelen cesaret her şeyi yaptırır ona. O hiç bir şey düşünemez; cesaretini, yeteneklerini, herşeyini ama herşeyini aşkından alır. Alır da maşuktan vefasızlık görünce adeta dalları kesilmiş ağaç gibi olur. Önüne engel çıkar da maşuka ulaşamazsa ölüm bile kolay gelir ona. Çöllere çıkan Mecnun' u bile hiç görür yanında. Zira aşkından kör olan Mecnun hiç olması gerekir. Çünkü onun sevgisi en büyüktür, hep büyüktür. Gözleri görmeyen Mecnun dolaşırken çöllerde bir kervana rastlar ama yine görmez onları. Konaklamakta olan kervanın farkında olmadan içlerine kadar sokulur. Zira gören gözler Leyla' dadır. Ona onsuz görmek haramdır. Yorgun kervanda namazını kılan bir dervişin yanına yaklaşır ve bilmeden, istemeden dervişin önünden geçerek namazını bozar. Namazı bozulan dervişin canı sıkılır. Bedenini ateş kavuran gence iki çift laf eder. Abe yavrum der.Önümden geçtin, nasıl oldu da görmedin benim yaradanın huzuruna durduğumu. Bilmez misin önünden geçilince namaz bozulur. Nasıl görmedim be evladım.. Mecnun' un dymayan kulakları bu ifadelerle ürperir, harbu perişan olan gönül bu cümlelerle titrer. Mecnun dervişi utandıracak şu sözleri çölün orta yerinden, dünyanın lavlarını bile kıskandıran yüreğinden kainatın potasına akıtır: Affet der Mecnun. Ben Leylanın aşkından seni göremedim. Ya sen? Huzurunda bulunduğun yaradanın aşkından beni nasıl gördün?Allah aşkına söyle var mı bunun bi çaresi? Söle de ben de bileyim. Derviş dervişliğinden utanır. Aşk bile sıkılır kendinden o sözlerin ardı sıra... Herkes Leyla' ya gönül verir. Herkes Leyla' ya kul köle olur. Herkes Leyla'nın yoluna toz olur. Herkes Leyla' ya aşık olur. Herkes Leyla' yı arzular. Herkes Leyla' yı arzular. Herkes Leyla' yı yar seçer ama Mecnun olmak başkadır. Bambaşkadır. Hep başkadır. Zira Mecnun hiç bir zaman kendini ve başkasını düşlemez. O hep kendince dünya güzeli saydığı, o hep kendince melek sandığı Leyla' yı düşünür ve bunu Mecnun olarak yapar. Aşık olmak Mecnun olmak değil, Mecnun olmak da aşık olmak demek değildir. Mecnunluk aşktan ötedir. Bamteli aşkın Mecnunluk safasındadır..

Bu yazı Türkiye geneli yapılan bir özel yarışmada 2.lik ödülü almış, jüri özel ödülünü de kazanmıştır.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ben Leylanın aşkından seni göremedim. Ya sen? Huzurunda bulunduğun yaradanın aşkından beni nasıl gördün
selamün aleyküm
emegine saglık paylaşım çok güzeldi
hayırla kalın

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Leylanın aşkından seni göremedim. Ya sen? Huzurunda bulunduğun yaradanın aşkından beni nasıl gördün
selamün aleyküm
emegine saglık paylaşım çok güzeldi
hayırla kalın

aleykum selam kardeşim gözlerine saglık
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum Güzel bir paylasimdi
Emegine Saglik
ALLAH RAZI OLSUN
Selametle
ALLAHA EMANET OLUN....

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
SelamunAleykum Güzel bir paylasimdi
Emegine Saglik
ALLAH RAZI OLSUN
Selametle
ALLAHA EMANET OLUN....

aleykum selam kardeşim gözlerine saglık amin inşallah rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Aşktan ötedir Mecnun'luk

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık güzel bir konu ve anlatım...allah razı olsun....

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
MECNUN DEĞİLSEN SUS!...

Göğe asılı bıraktığın bu sağnak, nice gönül tarlalarıdan "hû" filizlendirdi. Kâinat vecde durdu. Ve... dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor. Aşk vesile...

Dünyaya alıştım alışalı, denizi çakıl taşlarından tanıdım. İçimde ney seslerini büyüttüm. Belli ki yine bu ıssız limanda fırtına kopacaktı. Bir muammalı vakitti oysa ki yalnızlıklar.

Aşkın tarifini sordum göçen kuşlara. Dediler göç... Dediler yanmaktır yaklastıkça... Onun kaynagından tadan divanedir, sonra...
Sonra bir şair kesti yolumu... " En yüce bir düştür benim aşkım. Görmeye değmez ki küçük düşleri" dedi ve ekledi: " Mecnun değilsen sus!..."

Bense güneşin kol gezdigi ufuklar hayal ederdim alkimli dünyamda, aşka dair... Düşlerim en kudsi duygularla bezenmişti oysa. Meğer küçük düşlerle avunmuşum...
Muhayyel sevdalar bürüyor yüreğimin pencerelerini. Herbiri tül, herbiri hür. Hiç dokunulmamış, hiç yaşanmamış. Hikâyelerine hayal meyal tanıklık ettiğim...

Bu efsane hikâyeler sürüldü masama. Bense özgün sözlerin tadına alışıktım. Benim taatim, tahiyyatimdi Rab'le...

Dünyanın perdesini şöyle bir aralayınca, aşka dair birçok şeyin öylesine ortalığa savrulmuş olduğunu hissettim ki; tanınmayacak haldeydi. Kadın olmuştu, para, makam, nefs, hırs, menfaat, sömürü olmuştu. O kutsalı aralarindan arindirmak öylesine zordu... Kalan son sevgi sözlerini topladım avucuma... doldurmuyor bile! Dilden çikip, ancak kulağa kadar varabiliyordu; yüreğe değil...

Aşka belki bir adım, belki asırlar vardı ama, sevgiyi diri tutmaktı, yaşatabilmekti esas olan. Ucuzcular pazarından kurtulup, sultanlar sofrasına hizmetli olabilmekti. .. İflah olmaz aşk kisvesini giyebilmekti. Gönülde maya tutup aşka, onu göklere armağan edebilmekti.... uçurtmalara. ..

Celal-i Didar'a yâr olabilmekti benim en gerçek düşüm... Sen ezelî ve ebedî, arzsız, arşsız, cennet ve cehennemsiz öylesine bir sevdasın ki diyebilmekti. .. Mevlânaca bir tavır koyabilmekti. Naz makamîna ulaşmayı gönül hedefinin tam ortasına yerleştirebilmekti. ..
Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime. Her renk bir adım daha ulaşılmaz kılıyor seni.
Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağından seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın. ..

Ey ulaşılmaz Matlubum!...
Hırçın dalgalar Kahhar ismini vuruyor dünya sahiline, güller Cemal isminle raksa başlıyor bir seher, kuşlar Nur ismini zikrediyor bir şafak kızıllığında. ..
Bense, Vedud coğrafyasında, 'seven' şahsında talibi oynamaktayım. Belki adaylığın adaylığına bile lâyik değilken;

"Bende Mecnun'dan füsûn aşıklık istidadi var,
Aşık-ı sadık benim* Mecnun'un ancak adı var..." diyebilme cürekârlığına koşmaktayım. ..

Belki sadece içimdeki boşlukta çırpınıp durmaktayım...

Ey Rab! Sana ulaşmak sensizlikte kaybolmak nedir, anlatayım mı?

Kum fırtınasında, çölde, sağanaklara aşık olmaktır!...

Dünya elifle dönüyor, yürekler elife dönüyor... Aşk...

A.Refik/ Semerkand Mart 2000
Allahcc yar ve yardımcınız olsun gönüldaşımız...

BESMELE...SELAM...DUA...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Dervişin biri dua edermiş;

"Yâ Rabb'i; yüreğime Senin sevginin zerresini ver." diye.

Dervişin uçurumda aşağıda parçalanmış cesedini bulmuşlar, her bir parçası "Allah Allah" diye zikrediyor.

Her ölüm aşktan enfaktüs kalp şeker külliyen yalan
... derler ya Âşık olan ölüyor Mâşuk'una kavuşuyor..

Rabb'ülâlemin'in sevgisine aday adaylığına bile lâyık değilken, Kâinatın yaradılma sebebini "Aşk" bilipte, hakkını veremiyorken mecnun diyemiyorum kendime...

Utanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt