Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AŞK.... (1 Kullanıcı)

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH İÇİİN SEVMEK... ALLAH İÇİN SEVİLMEK

Sevgiler vardır Faniden bakiye. Sevgiler vardır bakiden faniye götürür.

Mecnun Leyla’yı sevdi ne oldu bakiden faniye geçti dediler. Leyla, Leyla diye çöllere düştün al sana Leyla karşında duruyor. Ne dedi.

Ben buldum Mevla’yı neyleyim Leyla’yı

Biz İslam yetersizliğimizden Allah’ın kanununu gerektiği gibi yaşayamadığımızdan dünyanın süsüne nefsimizin hevasına uyduğumuzdan her güzel gördüğümüz şeye bütün benliğimizle bağlanıp her düşüncemizi ona odaklıyoruz.

Halbuki insan şöyle bir düşünce o güzelinde bir yaratıcısı olduğunu ve o güzelden daha güzel olduğunu düşünce çünkü güzeli yaratan güzelden daha daha güzeldir. Bu güzelliği görse o zaman o güzelin güzeline alemlerin Rabbine aşık olmaz mıydı?

Alemlerin rabbi nasıl sevilir? Sevdasına nasıl ulaşılır? İşte bu konuda yaşanmış bir olayı ibretle okuyalım.

Mevsim kış… Bir akşam, gencin biri evine dönerken daha önceden aralarında gönül meselesi olan bir genç kızla camdan bakışırlar. Hanım kız perdesini çeker ve bir daha açmaz. Fakat genç bir kez daha görmek ümidiyle pencere altında dolaşır durur. Fırtına, kar ve soğukla boğuşarak sabahlar. Sabah ezanlarıyla uyanan genç kız merak eder. Perdeyi aralar. Bakar ki, genç orada dolaşıyor. Üzerine karlar yağmış, hayret eder. Pencereyi tıklatır. Gel, diye işaret eder.

Genç biraz utanarak yaklaşır. Genç kız sorar.

- sabaha kadar, bu çileye ve soğuğa katlanmana sebep ne?

- Sana olan sevgim

- Benim gibi bir faniye bu derece sevgin neden ileri geliyor?

- Senin kaşların şöyle, gözlerin böyle… gibi malum kelimeleri sıralar. Ama asıl kelamında kız söyler ve şöyle söze başlar.

Ey Allah’ın kulu! Eğer benim kaşım, benim gözüm , benim yüzüm bu kadar güzelse,

benim gibi milyarlarca güzeli yaratmış ve yaratacak olan yüce Allah (c.c.) daha da güzel değil mi?

Benim gibi acizin sevgisi bu kış gecesinde bu soğukta bu kadar çileye değerse, güzeller güzeli ezel ebed sultanı Cenab-ı Hakk’ıın sevgisi, sevdası bütün hayatını uğrunda geçirmeye değmez mi?

Bak ezanlar okunuyor. Ezan Allah-u Ekber diyor. En büyük, en güzel, en çok sevilmeye layık o’dur diyor. Eşhedü Enla ilahe illallah, diyor. Ben gözümle gördüğüm şeylerden daha çok inanırım ki, Allah’tan başka ibadete layık, rızası kazanılmaya layık, yaratan, yaşatan hiçbir ilah yoktur, diyor. Eşhedü enne Muhammeden Rasulullah, diyor. Ben gözümle görmüş gibi şahitlik ederim ki Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz Allah’ın Resulüdür. Dünya ve ahirette insan ve cinin tek saadet kılavuzu O’dur diyor.

Haydi aşı, haydi işi ve eşi bırakın namaza koşun diyor.

Ezan hayyalel felah diyor.

Hayyin felaha, haydin kurtuluşa, haydi İslam’a diyor. Kurtuluş ne Doğu’da ne de Batı’da. Sadece İslam’da diyor.

Esselatü Hayrun minen nevm. Ey gözleri ve benim gibi gönlü uyuyanlar! Uyanın namaz Allah-u Ekber, Allah-u Ekber.

Dikkat edin, tekrar ediyorum. En büyük Allah’tır. En güzel Allah’tır. En çok sevilmeye layık olan sadece Allah’tır.

La ilah illallah. Allah’tan başka Baki yoktur. Her şey fanidir. Allah’tan başka gaye yoktur. Emrinde ömür tüketmeye değer hiçbir şey yoktur. Allah’tan başkan insan için hayat sistemi koyacak bir güç yoktur.

Bu sözler büyük bir mahcubiyet içinde dinleyen genç, başını öne eğer, caminin yolunu tutar. Şadırvandakilere bakar, abdest alır. Camidekilere bakar, namaz kılar. O gidiş gider. Hakkın divanına durur. Güzeller güzeline vurulur. Bir daha dönmemek üzere bütün günahlarına tövbe eder. Kainatın sahibine söz verir. Son nefese kadar emrinden çıkmayacağım Allah’ım der.

Şu dünya önümden geçen bir film

Fani güzellere vurgun değilim

Bu gönül Allah’a Resule aşık

Ondan başkaları kirli bulaşık

Gönüle gayriden ışık olur mu?

Bülbül viranede huzur bulur mu?

Bülbül gülşen ister, altın nesine

Bağlamış gönlünü Kuran sesine

Bu Kuran ruhlara canan ilidir

Hakkın üflediği seher yelidir

Bu seher yeli ki ebedi ferman

Tek budur insanın derdine derman

Mutluluk arayan gökteki kuşlar

Bu yelin dışında baş çırpınışlar

Gel uçma nafile! Gitme uzağa

Sakın düşme güle benzer tuzağa

İSLAM’IN DIŞINDA DÜNYA TUZAKTIR

ONA YAKIN OLAN HAK’TAN UZAKTIR

Ya Rab! Şu gönlüme nakşet aşkını

Huzurundan geri kovma şaşkını

Aşkın işlesin ki öyle kalbime

Söyleyin! Şu dünya yar oldu kime?

Kudretli Hakan’lar toprak değil mi?

Bu ilahi emir mutlak değil mi?

Öyle ise nefsim nereye doğru

Gel! Dönelim buradan yakmadan bağrı

Terlere boğarken mahşer denizi

Resul hürmetine bağışla bizi

Cennet’te HABİBE komşu eyle bizi

“Selamün Aleyküm” diye söyle ki

gülsün rahmeti uman yüzümüz

“Elhamdülillah” olsun sözümüz

YA RAB! AŞKIN İLE YANAN KULUNU

RIZANDAN AYIRMA ......

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AŞK....

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ EMEĞİNE SAĞLIK.

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ES SELAMUN ALEYKÜM RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN KARDEŞİM.........HAYIRLI CUMALAR

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ARKADAŞLAR CUMANIZ HAYIRLARA VESİLE OLUR..........İNŞ.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

YA SEN LEYLADAN MECNUNDAN BAHSETMİŞKEN BENDE AKLIMA GELEN BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM.

MECNUN ÇÖLLERDE DİVANE GEZERKEN ÇÖLDE BİR ADAM NAMAZ KILIYORMUŞ.MECNUN AŞKINA LEYLAYA ÖYLE KAPTIRMILKİ KENDİNİ,NAMAZ KILAN ADAMIN ÖNÜNDEN GEÇMİŞ.ADAM SELAM VERDİKTEN SONRA MECNUNA SESLENİR.MECNUN YANINA GELİR,ADAM:YA SEN KÖRMÜSÜN NAMAZ KILIYORUM ÖNÜMDEN GEÇİYOSUN DER VE BİR SÜRÜ DAHA LAF EDER.MECNUN:EVET KÖRÜM DER LEYLANIN AŞKI BENİ KÖR ETTİ KUSURA BAKMA SENİ GERÇEKTEN FARKETMEDİM.VE ADAMA ŞÖYLEDER BEN, SENİN ALLAHI SEVDİĞİNDEN DAHA ÇOK SEVİYORUM LEYLAYI.ADAM BU SEFERDE KIZAR MECNUNA.VE MECNUN EVET ÇÜNKÜ BEN LEYLAYA ÖYLE AŞIK OLMUŞUMKİ SENİ GÖREMEDİM.AMA SEN NAMAZ KILARKEN BENİM SENİN ÖNÜNDEN GEÇTİĞİMİ GÖRDÜN.DEMEK SEN BENİM KADAR AŞIK DEĞİLSİN.OLSAYDIN KENDİNİ KAPTIRSAYDIN BENİ FARKETMEZDİN.ADAM ŞAŞIRMIŞ KALMIŞ..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,

AŞK; TAİFTE KANLARI SİLMEKTİ,
AŞK; MEDİNEYE HİCRET ETMEKTİ,
AŞK; HZ. MUHAMMEDİ SEVMEKTİ

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

K.S.E.O.

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

HADİS-İ ŞERİF : Allah, bir kulu severse, yalvarmasını dinlemek için, onu bir sıkıntı ile sınar.

rabbim o sevgine nail olan kullarından eyle bizleri.........

Mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

AMİNNNNNNNNNNNNNNN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt