Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AŞK VE ÇILGINLIK (1 Kullanıcı)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı
AŞK ÇILGINLIKTIR
Uzun zaman önce dünya yaratılmadan, insanlar dünyaya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilmez vaziyette dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar ve her zamanki gibi oturuyorlarken saflık ortaya bir fikir atmış.
- Neden, saklambaç oynamıyoruz?
Ve hepsi bu fikri beğenmiş ve hemen çılgınlık bağırmış;
- Ben ebe olmak istiyorum, Ben ebe olacağım..
Ve başka hiç kimse çılgınlığı arayacak kadar çıldırmadığı için, çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış.
-1, 2, 3, 4, 5...
Ve çılgınlık saydıkça, iyi huylularla kötü huylular saklanacak yer aramışlar. ŞEFKAT, ayın boynuzuna asılmış; İHANET, çöp yığının içine girmiş, SEVGİ, bulutların arasına kıvrılmış, YALAN, bir taşın altına saklanacağını söylemiş, ama yalan söylemiş, çünkü gölün dibine saklanmış, TUTKU, dünyanın merkezine gitmiş, PARA HIRSI, bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış. Ve çılgınlık saymaya devam etmiş:
-79, 80, 81, 82...
Aşkın dışında bütün iyi huylar o ana kadar zaten saklanmışlar. Aşk kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş. Bu bizi şaşırtmamalı, zira hepimiz aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz.
Ve çılgınlık:
-…99, 100 demiş.
100'e vardığı anda AŞK sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış, ve çılgınlık bağırmış:
- Sağım solum sobe, geliyorum!
Ve arkasına döndüğünde ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş, o ayaktaymış, çünkü saklanacak enerjisi yokmuş. Sonra ŞEFKATİ ayın boynuzunda görmüş ve İHANETİ çöplerin arasında... SEVGİYİ bulutların arasında, YALANI gölün dibinde ve TUTKUYU dünyanın merkezinde. Hepsi birer birer bulunmuş, sadece biri hariç. Ve çılgınlık umutsuzluğa kapılmış. En son saklanan kişiyi bulamamış. Derken HASET, bulunmadığı için haset duyarak, çılgınlığın kulağına fısıldamış:
- Aşkı bulamıyorsun. O güllerın arasında saklanıyor."
Ve çılgınlık çatal şeklinde tahta bir sopa almış ve güllerin arasına çılgınca saplamış.. saplamış.. saplamış, ta ki yürek buran bir haykırma onu durdurana kadar. Ve haykırıştan sonra, aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış ve parmakları arasından iki sicim gibi kan akıyormuş gözlerinden. Çılgınlık aşkı bulmak için heyecandan aşkın gözlerini çatal sopayla kör etmiş.
- “Ne yaptım ben, ne yaptım ben” diye bağırmış.
- Seni kör ettim, nasıl onarabilirim.
Ve aşk cevap vermiş:
- Gözlerimi geri veremezsin. Ama benim için bir şey yapmak istersen senden bir şey isteyebilirim. Benim kılavuzum olabilir misin?
Ve o günden beri aşkın gözü kördür ve her zaman çılgınlık yanındadır…

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AŞK VE ÇILGINLIK

SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE.ŞİMDİ ANLADIM AŞKIN GÖZÜ NEDEN KÖRMÜŞ.:D:D:D:D:D

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ÇOOOOOOOOOOOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM...
BEN BUNU YILLAR ÖNCE RADYODA DİNLEMİŞTİM ÇOK BEĞENMİŞTİM TEKRAR OKUMAK ÇOK MUTLU ETTİ BENİ SAOL SERKAN KARDEŞİM,EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN DÜĞÜNÜN GÜZÜN OLSUN:D
SELAMETLE
A.E.O

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm çok harika bir paylaşımdı Allah razı olsun selam ve dua ile...B)B)B)

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::D Demek bu yuzden de ha!!! :D Allah razi olsun cok hos bir paylasimdi. Emeginize saglik.

Dualarda bulusmak uzere, hayirli aksamlar.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM SERKAN KARDEŞİM EVET GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞ ELİNE SAĞLIK. BENCEDE DOĞRU TARAFLARI VAR. MESELA AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR DERLERYA GERÇEKTEN DOĞRU. RABBİM O ZAMAN SÜRECİNDE NASIL BİR HİSSİYAT VERİYOSA İNSANA O KİŞİDEN BAŞKASINI GÖRMÜYO VE O KİŞİNİN HİÇ BİR KÖTÜ YÖNÜNÜ GÖRMEDİĞİ GİBİ GÖSTERMEK İSTEYENLEREDE DÜŞMAN OLUYO BU NORMAL AŞK. BİDE ALLAH(C.C) AŞKI PEYGAMBER AŞKI VAR. İŞTE O AŞKLARIN NE TARİFİ NEDE ÇILGINLIĞI TARİF EDİLEMEZ. RABBİM BU SEVGİLERDEN AŞKLARDAN BİZLERİ MAHRUM BIRAKMASIN İNŞALLAH. SELAMUN ALEYKÜM.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
S.A. ÇOOOOOOOOOOOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM...
BEN BUNU YILLAR ÖNCE RADYODA DİNLEMİŞTİM ÇOK BEĞENMİŞTİM TEKRAR OKUMAK ÇOK MUTLU ETTİ BENİ SAOL SERKAN KARDEŞİM,EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN DÜĞÜNÜN GÜZÜN OLSUN:D
SELAMETLE
A.E.O

EVET EVET BENCEDE EKİMLERDE FALAN OLSUN ÇİFTE DÜĞÜN YAPARIZ.:D:D:DİNŞAALLAAAHH

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum..
Çok güzeldi abim Allah c.c. razı olsun..
Rabbim çılgınlığı uzak eylesin ama inşaAllah..
Selam ve dua ile Allah'a emanet ol abimB)B)B)B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABİM HAYIRDIR YA AŞK MESELESİ FALAN:):):):)ABİM BU YAPILIRMI BANA:(:(:(ŞAKA Bİ YANA ÇOOK GÜZELDİ ABİ..İNAN ŞU ANKİ HİSSİYATLARIMI ANLATAMAM SANA..AMA BENİ EN İYİ SEN ANLARSIN;):):)NE DEMELİ RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN DİMİ ABİM:):)ALLAHA(c.c.)EMANET OL CANIM ABİM..;)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. çok beğendim emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler .....

B) demek aşkın gözü bu yüzden körmüş... B) :D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..

canım arada çılgınlıkta yapmak lazım.;)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
desertrose yazdı:
Selamun aleykum..

canım arada çılgınlıkta yapmak lazım.;)

Aman ablam aşırısına kaçmayalım inşaAllah;););)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

melike

Kayıtlı Kullanıcı
hayattakı en guzel sey ask ve onun ugruna yapılan cılgınlıklardır... butun asklara asıklara slm olsun mutluluklar....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt