Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aşk Denilen Şey (1 Kullanıcı)

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
Bir hayalin peşinden yıllarca koşabilmektir Aşk.Üstelik yitip giden, hızla geçen zamanın sonunda o hayali hiç gerçekleştirememe olasılığına rağmen...

Günleri, geceleri bir odaya kapanarak geçirirken, bir telefon çığlığına, bir kapı ziline ömrün yarısını verebilmeyi düşünmektir Aşk...
Ya da duyulacak bir sesle, sevgilinin yüzündeki bir gülüşle, gözlerindeki bir ışıltıyla, ömrün üzerine bir ömür daha ekleneceğini hissetmektir aşk...

Birine hayatını bağlamışken, onsuz yapamayacağını, onsuz nefes bile alamayacağını düşünürken, bir gün yapayalnız kalma korkusunun bütün vücudunu titretmesidir aşk...
İhanet dediğimiz iki yanı keskin bıçağın üzerinde yürüme riskini göze almaktır Aşk.
Bıçağın verdiği acıyı bütün hücrelerinde hissetmene rağmen onu iyi edecek hiçbir ilacı bulamamanın verdiği çaresizliği yaşamaktır Aşk.

Her şey çok iyi giderken, mutluluk ormanına her gün yeni fidanlar ekerken, insanların sana ve ona gıpta ile baktığını düşünürken birsabah uyandığında onu yanında bulamama fikrinin seni deli etmesidir Aşk...

Terk edildiğinde hayata küseceğini, suçlayacak yüzlerce insan ya da neden bulacağını, kin tutacağını, intikam yeminleri edeceğini bilmektir Aşk.

Bir özlem şarkısının içini eriten ezgilerinin veya seni bambaşka mekanlara sürükleyen mısraların kulağından girip, yüreğine doğru akmasına sonra gözlerinden damla damla dışarı taşmasına engel olamamak ve zaten engel olmaya güç bulamamaktır aşk...

Hiç görmedğin,ve hatta sesini bile duymadığın birisine hala tüm hücrelerinle bağlı kalabilmektir, delicesine özlemektir aşk...
Tutkun yüzünden aptallıkla suçlanmayı göze almaktır...
Sana aptal diyenlere söylenecek söz bulamazken, başın öne eğilip gözlerinden akan gözyaşlarına rağmen, yüreğinin onu seviyorum diye haykırmasıdır aşk...

Plansız, hesapsız, ölçmeden, biçmeden kaygısızca ama her olumsuzluğu da göz önüne alarak kendini bırakmaktır...
Güçtür aşk ve zordur aşkı yaşamak. Her pisliğe, vurdumduymazlığa, kalleşliğe, iki yüzlülüğe karşı kazanılmış bir zaferdir. Yarını hiç düşünmeden sadece içinde bulunduğun anın hazzını bütün benliğinde hissedebilmektir. Sayılarla harflerle belirlenmiş her şeye meydan okuyan bir belirsizliktir... O belirsizliğin içinde savrulurken bir sonraki günü dakikası dakikasına planlamanın ne kadar saçma olduğunu görebilmektir aşk.

Ve aslında hiçbir benzetmenin, hiçbir tarifin aşkı tanımlayamayacağını bile bile, aşk üzerinde yazma, söz söyleme cesareti gösterebilmek, o yazılanları, söylenenleri okuyabilmek, dinleyebilmektir aşk...

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
Her şey çok iyi giderken, mutluluk ormanına her gün yeni fidanlar ekerken, insanların sana ve ona gıpta ile baktığını düşünürken birsabah uyandığında onu yanında bulamama fikrinin seni deli etmesidir Aşk...

s.a kardeşim beni derinlere daldırdı bu paylaşımın Allah razı olsun inş

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
S.Aleyküm

Evet Geçmiş Anılarımı, Acılarımı, Sevgilerimi, Uykusuz Kaldığım Geceleri, Onsuz Geçen Zamanı Hatırladım Bende :(

Çok Teşekkür Ederim
Rabbim Razı Olsun Sizden

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
selamün aleyküm

aslında aşk ruhun Rabbine karşı duyulan karasevdadır...

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
A.s cumlemizden Rabbim razı olsun..

evet Rabbe duyulan aşk ve sevda başkadır.lakin birde yare duyulan sevda vardır.her birinin tadı başkadır tabi.uykusuz kalsan banamısın demezsin..ona giden yollar an gelir bitmez olur an gelir yolun sonunda yar vardır bir adım olur...an gelir yar bir mutluluk olur dudaklarda,yar güzel gözlü yar an gelir hasret olur kalbin derinliklerinde..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aslında hiçbir benzetmenin, hiçbir tarifin aşkı tanımlayamayacağını bile bile, aşk üzerinde yazma, söz söyleme cesareti gösterebilmek, o yazılanları, söylenenleri okuyabilmek, dinleyebilmektir aşk...

......................

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
bütün aşkların sebebi, bütün hasretlerin nedeni o aşk demek istedim..

bu yüzden gönül sadece Onun zikriyle mutmain oluyor...

bu şiirde ne güzel ifade ediliyor..

Ayrilik Ve Arayis

İnsan öyle yalnız ki,kendi kendine uzak
O,hayata koşarken,hayatı ona tuzak

İnsan öyle yalnız ki,şarkılar hep ayrılık
Varlık,yokluk icinde sanılır ah gayrılık

Sevenler sevilenler, ayrı ayrı kefenler
Arzular çürür tende toprak olmuş sevenler

İnsan öyle yalnız ki,yok olmuş en yakınlar
Hasret,hüzün,gözyaşı,umutsuzluk yarınlar

İnsan bu,tükenecek sevgilerde dillerde
Ölümsüz ve doyumsuz O sevgili nerede?

Kafesteki kuş gibi özlenen uçmak hayat
Asıl vatana dogru ölüm gizli seyahat

Ayrılık bana zülüm ,ayrılık ma kimden
Ne ana, ne babamdan,ne fani sevgilimden

Yalnızım gündüz gece,hasretim bir güzele
Güzel ki,öyle güzel sahib ebed ezele

Sahip oldum ben bana ,ben oldu perde bana
Sahip ki sende saklı ey gönül arasana

Ötesinde hayalin gerceği hayal dünya
Gölgenin gölgesinde gerceği yutan rüya

Hayat icinde ölüm,ölümü ahret dünya
Yokluk içinde darlık darlıkta rahmet dünya

İnsan içinde nokta ,noktada nokta dünya
İnsanı çözen nokta ,onda gizli o sevda

Ah o sevda-sevgili gizli,gönlün içinde
Arananla-arayan,gül bülbülün içinde

Bihaber ah arayıs ,hep Hak'tır o aranış
Tek yoldur nur'a varmış,gayrı yollar aldanış

İhsan Kalfa

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
AŞK...
karşılıklı olursa çok güzel,ama tek taraflı olursa insanın ciğerini yakar...

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
s.a aşktan sonra sevgi kalır ve gerçek sevgi hiç bitmez.haklısınız aslında.

evet kardeşim.aşk hüsrandır.şimdiye kadar çok gördüm aşık olmuş ölürcesine deli olmuş ama bakıyorsun karşısındakinden alacağını almış veya alamamış işte o andan itibaren aşk bitiyor.aşk demek kullanmak demek eskiyince at demek....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt