Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Armut Tatlısı II (1 Kullanıcı)

réyhæn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
231
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Malzemeler:

4 Adet armut
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
80 gr Sütsüz çikolata
80 ml krema (1 çay bardağı)
Kaymaklı donduma (isteğe bağlı)
Süslemek için nane yaprağı

Hazırlanışı:

Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün.
Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince suyunu, şekerini ilave edin ve 20-25 dakika pişirin.
Kremayı küçük bir kabın (cezve olabilir) içine koyup ısıtın.
Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın.
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bir kenarda bekletin.
Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun.
Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soğuk haldeki armutları yerleştirin.
Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
NOT : Çikolatalı sosa portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.


:a14:
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt