selamun aleykum arkadaşlar sizden yardım istiyorum bu hafta kuran hocamız araştırma ödevi olarak islam 4 eşlilige neden izin vermiştir ve mehir konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.ALLAH razı olsun
ablacım niye öyle düşünüyon.Benim de 2-3 konuma mesala hiç ilgi olmadı.Ama diğer açtığım konular çok ilgi gördü.Sürekli konunu güncelle.Sorularına gwelince benim bu konuda sizi yönlendirecek kadar bilgim olmadığını düşünüyorum.Ama 4 eşlilik şöyle olabilir,sadece tahmin ediyorum ama:belki evlenene kişinin etrafında korunup kollanmaya muhtaç,çok zor durumda olan kadınlar olabilir.Bundan da erkeklerin bunların nikahlaması caiz görülmüş olabilir.Yok sa hepsiyle gerçekten karı koca hayatı yaşanacağını düşünmüyorum.Bilmiyorum belkide yanlış düşünüyor olabilirim.Öyleyse düzeltin lütfen
selamünaleyküm Sevda Hafız kardeşimiz...
Mesajınız okuduktan sonra forumda açmış olduğunuz konuları inceledim.
Hemen hemen bütün konularınız ziyaret edilmiş ve okunmuş.Ancak sizin sayfalarınızı ziyaret eden her kardeşimiz cevap yazmamış anladığım kadarıyla.
Bunu , üstünüze alınmamanızı öneririm, zira bütün üye kardeşlerimiz için geçerli olan bir durum bu.
Siz açtığınız konuları , faydalı ve kaynaklara dayalı olmasına dikkat ederek , forum sakinleriyle paylaşmaktan lütfen vazgeçmeyin.
Sorunuza gelince , burada bizlerin vereceği cevaplarda eksiklik ya da hatalar olabilir.Sizi yanlış bilgilendirmekten kaçınırız.
Sorularla islamiyet
Adresine sorunuzu yöneltirseniz en doğru cevapları alacaksınızdır.
Allah C.C 'e emanet olun.
sevda kardeşim bu site çok iyi öyle düşünme İnşallah
sorularına gelince
kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olması
savaşlarda eşleri şehit olan hanımlar dul kalınca korumak ve korunmak amacıyla bir erkeğin himayesine giriyor bu örnekleri çoğaltabiliriz ama o zamanlar çok savaş oldugu için bu örneği verdim.
4 eşe izin var ama istenilen aslında tek eş
bu konuda kalbim mutmain olmuyorsa "Peygamberimiz neden çok evlendi" kitabını okuyabilirsin
mehir konusuna gelince de
mehir erkeğin eşine verdiği hanımında güvencesi için alması gereken para
tabi günümüde hangi erkek veriyor o da ayrı
açtıgın konu meselesine yine dönersek baya canın sıkılmış heralde ama
şunu düşün bir sürü forum var ve çok konu var
biri okunmadan diğer konu açılıyor
ve sürekli kopyala yapıştır mantıgı var ve çok uzun
ben mesela o kadar uzun süre bilgisayar ekranına bakamadıgım için yazıalrın çogunu okuyamıyorum ve çok forum oldugu için her konu her yerde var bu da ilgi görmemesi için bir sebep
ayrıca bi de şu var açılan konulara çoğu zaman kuru bir teşekkür var yorum yok
sen üzülme
Fi emanillah
Selamun Aleykum
kıyamaaaaam benim açtığım konular 200 ü geçti fakat çoğu okunmadı bile. üstelik 1 konum kapatıldı. inanılmaz eleştiriler aldığım konular da oluyor. yani hepimizin başında yaşadıkların. üzülme canım kardeşim...:a12::a12::a12:
selamun aleykum arkadaşlar sizden yardım istiyorum bu hafta kuran hocamız araştırma ödevi olarak islam 4 eşlilige neden izin vermiştir ve mehir konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.ALLAH razı olsun