Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

arkadaşlar lütfen okumadan gecmeyin.... (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar sizden yardım istiyorum bu hafta kuran hocamız araştırma ödevi olarak islam 4 eşlilige neden izin vermiştir ve mehir konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.ALLAH razı olsun

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım niye öyle düşünüyon.Benim de 2-3 konuma mesala hiç ilgi olmadı.Ama diğer açtığım konular çok ilgi gördü.Sürekli konunu güncelle.Sorularına gwelince benim bu konuda sizi yönlendirecek kadar bilgim olmadığını düşünüyorum.Ama 4 eşlilik şöyle olabilir,sadece tahmin ediyorum ama:belki evlenene kişinin etrafında korunup kollanmaya muhtaç,çok zor durumda olan kadınlar olabilir.Bundan da erkeklerin bunların nikahlaması caiz görülmüş olabilir.Yok sa hepsiyle gerçekten karı koca hayatı yaşanacağını düşünmüyorum.Bilmiyorum belkide yanlış düşünüyor olabilirim.Öyleyse düzeltin lütfen

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım niye öyle düşünüyon.Benim de 2-3 konuma mesala hiç ilgi olmadı.Ama diğer açtığım konular çok ilgi gördü.Sürekli konunu güncelle.Sorularına gwelince benim bu konuda sizi yönlendirecek kadar bilgim olmadığını düşünüyorum.Ama 4 eşlilik şöyle olabilir,sadece tahmin ediyorum ama:belki evlenene kişinin etrafında korunup kollanmaya muhtaç,çok zor durumda olan kadınlar olabilir.Bundan da erkeklerin bunların nikahlaması caiz görülmüş olabilir.Yok sa hepsiyle gerçekten karı koca hayatı yaşanacağını düşünmüyorum.Bilmiyorum belkide yanlış düşünüyor olabilirim.Öyleyse düzeltin lütfen

sagolasın zeynocum konuyu güncellesemde aynı farketmiyor:(neyse cevabın için sagol bunu not olarak alıyorum canım ALLAH razı olsun:a26:

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm Sevda Hafız kardeşimiz...

Mesajınız okuduktan sonra forumda açmış olduğunuz konuları inceledim.
Hemen hemen bütün konularınız ziyaret edilmiş ve okunmuş.Ancak sizin sayfalarınızı ziyaret eden her kardeşimiz cevap yazmamış anladığım kadarıyla.
Bunu , üstünüze alınmamanızı öneririm, zira bütün üye kardeşlerimiz için geçerli olan bir durum bu.
Siz açtığınız konuları , faydalı ve kaynaklara dayalı olmasına dikkat ederek , forum sakinleriyle paylaşmaktan lütfen vazgeçmeyin.

Sorunuza gelince , burada bizlerin vereceği cevaplarda eksiklik ya da hatalar olabilir.Sizi yanlış bilgilendirmekten kaçınırız.

Sorularla islamiyet

Adresine sorunuzu yöneltirseniz en doğru cevapları alacaksınızdır.

Allah C.C 'e emanet olun.

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
sevda kardeşim bu site çok iyi öyle düşünme İnşallah
sorularına gelince
kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olması
savaşlarda eşleri şehit olan hanımlar dul kalınca korumak ve korunmak amacıyla bir erkeğin himayesine giriyor bu örnekleri çoğaltabiliriz ama o zamanlar çok savaş oldugu için bu örneği verdim.
4 eşe izin var ama istenilen aslında tek eş
bu konuda kalbim mutmain olmuyorsa "Peygamberimiz neden çok evlendi" kitabını okuyabilirsin
mehir konusuna gelince de
mehir erkeğin eşine verdiği hanımında güvencesi için alması gereken para
tabi günümüde hangi erkek veriyor o da ayrı :)

açtıgın konu meselesine yine dönersek baya canın sıkılmış heralde ama
şunu düşün bir sürü forum var ve çok konu var
biri okunmadan diğer konu açılıyor
ve sürekli kopyala yapıştır mantıgı var ve çok uzun
ben mesela o kadar uzun süre bilgisayar ekranına bakamadıgım için yazıalrın çogunu okuyamıyorum ve çok forum oldugu için her konu her yerde var bu da ilgi görmemesi için bir sebep
ayrıca bi de şu var açılan konulara çoğu zaman kuru bir teşekkür var yorum yok
sen üzülme :)

Fi emanillah
Selamun Aleykum

Kusursuzalim

Kayıtlı Kullanıcı
:

:

Aleykum SeLam Öncelikle. İkinci sorunuza cevap veremeyeceğim lakin, ilk sorunuzda dert etmeniz gereken durum olsada, fani dünyada diğer dertler yanında basit sayılabilecek olayları göz önünde pek tutmayınız derim, konuların cevaplanmaması gibi. (acizane fikrimdir.)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm Sevda Hafız kardeşimiz...

Mesajınız okuduktan sonra forumda açmış olduğunuz konuları inceledim.
Hemen hemen bütün konularınız ziyaret edilmiş ve okunmuş.Ancak sizin sayfalarınızı ziyaret eden her kardeşimiz cevap yazmamış anladığım kadarıyla.
Bunu , üstünüze alınmamanızı öneririm, zira bütün üye kardeşlerimiz için geçerli olan bir durum bu.
Siz açtığınız konuları , faydalı ve kaynaklara dayalı olmasına dikkat ederek , forum sakinleriyle paylaşmaktan lütfen vazgeçmeyin.

Sorunuza gelince , burada bizlerin vereceği cevaplarda eksiklik ya da hatalar olabilir.Sizi yanlış bilgilendirmekten kaçınırız.

Sorularla islamiyet

Adresine sorunuzu yöneltirseniz en doğru cevapları alacaksınızdır.

Allah C.C 'e emanet olun.

ALLAH razı olsun GEVHER kardeşim acıkcası cok üzülmüştüm ve üzerime alıınmıştım inşallah dediginiz gibidir beni teselli ettiginiz için ALLAH razı olsun:a11:beni yönlendirdiginiz adrese sorumu gönderecegim

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sevda kardeşim bu site çok iyi öyle düşünme İnşallah
sorularına gelince
kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olması
savaşlarda eşleri şehit olan hanımlar dul kalınca korumak ve korunmak amacıyla bir erkeğin himayesine giriyor bu örnekleri çoğaltabiliriz ama o zamanlar çok savaş oldugu için bu örneği verdim.
4 eşe izin var ama istenilen aslında tek eş
bu konuda kalbim mutmain olmuyorsa "Peygamberimiz neden çok evlendi" kitabını okuyabilirsin
mehir konusuna gelince de
mehir erkeğin eşine verdiği hanımında güvencesi için alması gereken para
tabi günümüde hangi erkek veriyor o da ayrı :)

açtıgın konu meselesine yine dönersek baya canın sıkılmış heralde ama
şunu düşün bir sürü forum var ve çok konu var
biri okunmadan diğer konu açılıyor
ve sürekli kopyala yapıştır mantıgı var ve çok uzun
ben mesela o kadar uzun süre bilgisayar ekranına bakamadıgım için yazıalrın çogunu okuyamıyorum ve çok forum oldugu için her konu her yerde var bu da ilgi görmemesi için bir sebep
ayrıca bi de şu var açılan konulara çoğu zaman kuru bir teşekkür var yorum yok
sen üzülme :)

Fi emanillah
Selamun Aleykum

sagolasın anlamazdın aslında hak veriyorum cok konu acılıyor o yüzden sürekli konu güncellemek gerekli ama ne biliyim biraz alınganım heralde konu güncellesemdde cevap verilmeyince üstüme alındım.neyse soruma verdigin cevap için ALLAH razı olsun:a16:

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

kıyamaaaaam benim açtığım konular 200 ü geçti fakat çoğu okunmadı bile. üstelik 1 konum kapatıldı. inanılmaz eleştiriler aldığım konular da oluyor. yani hepimizin başında yaşadıkların. üzülme canım kardeşim...:a12::a12::a12:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum SeLam Öncelikle. İkinci sorunuza cevap veremeyeceğim lakin, ilk sorunuzda dert etmeniz gereken durum olsada, fani dünyada diğer dertler yanında basit sayılabilecek olayları göz önünde pek tutmayınız derim, konuların cevaplanmaması gibi. (acizane fikrimdir.)

yaa aslında haklısın kusursuzalim fikrine saygı duyuyorum.dogru söze ne hacet:a33:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı

kıyamaaaaam benim açtığım konular 200 ü geçti fakat çoğu okunmadı bile. üstelik 1 konum kapatıldı. inanılmaz eleştiriler aldığım konular da oluyor. yani hepimizin başında yaşadıkların. üzülme canım kardeşim...:a12::a12::a12:

:a11: sagol canım ne biliyim yaa üzüldüm işte en sonunda dayanamadım ve yazdım.

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar çok forum da o kadar sorunla karşılaştım ki anlatamam
açtıgım bir konu 1 kere bile görüntülenmedi düşün
ama forum insanı çok yoruyor
uzun bir dönem bırakmıştım forumu ve şimdi burdan başladım işte

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
aslında en güzel adrestesin ben inan internete girince girdigim 2 forum var birtanesi burası ve vazgecemiyorum cok seviyorum islamiyet gen.i işte ne biliyim yazılarım pek cevaplanmayınca biraz üzüldüm ve yazayım dedim:(bu arada sen yenisin dimi bu sitede cünkü önceden sana hçi rastlamamıştım.hoşgeldin

anlamazdın

Kayıtlı Kullanıcı
benden bahsediyorsan eğer evet canım yeni geldim
ama sanki bu sitey ihatırlıyor gibiyim
daha önce de üye oldum gibi
eğer öyleyse şuan ki hali baya değişmiş

abbinaf

Kayıtlı Kullanıcı
s.a arekadaşım yanlış düşünüyorsun diyemecem bazı zamanlar arkadaşlar kendi yazdığını bile okumuyor napıyor kopyala yapıştır konu açıyor öle olunca başkasının açtığınıda okuma zahmetinde bulunmuyor sana bu konuyla iligili olarak araştırma yapıp yazacam inş hoşşakal

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim kötü düşünme burda kimsey ayrımcılık falan yapılmaz her konu okunur belki senin actığın konular daha önceden acılmış olabilir bu nedenle aynı konuyu ikince kez okumamak için kimse cevap yazmayabilir sen üzülme... Yada o gün siteye giren cok az kişi vardır senin konunu görememiştir. örneğin şimdi sitete 6 kişi var veben bakıyorum senin şu an sayfana diğerleri başka bir yerde olabilir. Böyle şeylere canını sıkma söz ben senin her konunu özellikle okuyacam oldumu : )

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
:a32:sevgili sevda ablacım gördün mü ne kadar yorum geldi.Benim ayağımdan da olabilir yaniiii,öyle derler bilmeme bilirmisin.Önce ben yorum yazdım konuna.Sonra devamı geldi.a12

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar sizden yardım istiyorum bu hafta kuran hocamız araştırma ödevi olarak islam 4 eşlilige neden izin vermiştir ve mehir konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.ALLAH razı olsun

Estağfirullah. Bu konuda tereddüdleri olan bir arkadaş vardı. Ona yazmıştım. O forumun sitedeki linkini ve alıntı yapılan kitabın linkini veriyorum. Gerçekten çok güzel hazırlanmış bir yazı. Çok eşliliğe saldıranlara ehli sünnet alimlerinin' rahmetullahi teala aleyhim ecman' verdiği çok güzel bir cevab . Okuyunca ( tabi kadınlık hislerinize kapılmadan okursanız) yazının güzelliğinin daha iyi anlaşılacağına inanıyorum.

Selam ve dua eder dua beklerim.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islamda-aile-hayati/67627-taaddudu-zevcac.html

02-Fideli Bilgiler

Kaan Erdem

Yönetici
Değerli kardeşimiz sevda hafız;

Konu hakkında GEVHER kardeşimizin yönlendirmesini dikkate alalım inşaALLAH.Üye kuralları gereği forum içersinde soru sormak için açılan paylaşımlar yine kurallar gereği açıklanan izahlar doğrultusunda yasaklanmıştır.Konu tarafımızca kapatılmıştır.

Bu vesile ile hayırlı ve kaynaklara dayalı paylaşılarınızın da devamını dileriz.

Bilgilerinize,selametle kalınız kardeşim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt