Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

arkadaşlar lütfen bi cevap :( (1 Kullanıcı)

imported_ilahi_adalet

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bir kaçgündür deizm.net diye bir sitedeyim. Okuduklarım karşısında hayl kırıklığına uğradım. Dinler gerçekten yalan mı yoksa doğrumu şüphelenmeye başladım. Adamlar kuranda mucize yokturdan tutunda bütün dinlerin iç yüzünü anlatıyor. Ama öyle birşeyki bütün dinleri su gibi biliyorlar.

Ağzım açık kaldı savunmayada geçemedim, nedir bunlara nasıl bir cevap verebiliriz, pek tabiki içimden bir ses peygamberlerin doğru olduğunu söylüyor ama, yazılanlar karşısındada şaşmamak elde değil. örneğin burada kurandaki mucize iddialarının tümüne cevap verilmiş tr.deizm.net/node/1001015

Bir başka bölümde islamiyet'in tüm yönleri ele alınıp detaylı birşekilde açıklanmış tr.deizm.net/node/1001035

Hadi bunlarıda geçtim adamlar acaba sadece islam düşmanımı diye düşünürken yahudilik ve hıristiyanlığıda çok detaylı olarak eleştirmişler. :confused:
tr.deizm.net/node/1001174

Lütfen yarımcı olun şunlara adam akıllı cevap verelim.:a33:

_YUSUF_

Yönetici
Arkadaşlar bir kaçgündür deizm.net diye bir sitedeyim. Okuduklarım karşısında hayl kırıklığına uğradım. Dinler gerçekten yalan mı yoksa doğrumu şüphelenmeye başladım. Adamlar kuranda mucize yokturdan tutunda bütün dinlerin iç yüzünü anlatıyor. Ama öyle birşeyki bütün dinleri su gibi biliyorlar.

Ağzım açık kaldı savunmayada geçemedim, nedir bunlara nasıl bir cevap verebiliriz, pek tabiki içimden bir ses peygamberlerin doğru olduğunu söylüyor ama, yazılanlar karşısındada şaşmamak elde değil. örneğin burada kurandaki mucize iddialarının tümüne cevap verilmiş tr.deizm.net/node/1001015

Bir başka bölümde islamiyet'in tüm yönleri ele alınıp detaylı birşekilde açıklanmış tr.deizm.net/node/1001035

Hadi bunlarıda geçtim adamlar acaba sadece islam düşmanımı diye düşünürken yahudilik ve hıristiyanlığıda çok detaylı olarak eleştirmişler. :confused:

Öncelikle kendinize neden ordayım diye sormalısınız.
Bence orda olmamanız gerekir.

Mümünlerin dikkate almaları gereken yegane kaynak Kur'an ve sünnettir.
Bunlara yönelir ve anladığımızı yaşarız anlamadığımızada iman ederiz
Şeytanın vesveseleri şuan sizi meşgul ediyor ama inanın onlara çok basit cevap verilebilir ve siz bu cevaplarla tatmin olursunuz.
Demek istediğim ilminizin az olması onların dedikleri sizi şüpheya düşürüyor.
O nedenle Kur'ana ve sünnete yönelirseniz Kur'an bana ne diyor
diye kendinize bir dert edinirseniz ne bunları okumaya gerek duyarsınız
nede şeytanın vesveselerine kapılırsınız
Selam ve dua ile

imported_ilahi_adalet

Kayıtlı Kullanıcı
iyide yazdıkları şeyler hep islami kaynaklardan mesela hz muhammed için neden çoçuk yaştaki ayşe ile evlendi diyor veya neden 13 tane eşi var diyor. veya kuranda allah niye yemin ediyor diyor veya hindistanda doğsaydın müslüman olma ihtimalin neydi diyor. Gerçeklerle yüzleşmek lazım bu soruların cevaplarını mantıklı bi şekilde anlatmak gerekir bir haftadır dışardan izliyorum hemen hepsi çok iyi insanlar bütün dinleride çok iyi biliyorlar yani bunlar bence çarpılmış filanda değil akıllı sağlıklı insanlara benziyorlar.

_YUSUF_

Yönetici
Bunların hepsine çok basit cevaplarla cevap verilebilir.
Bunlar iyi niyetli sorular değil.
Ayrıca dediğim gibi mantıklı (!) sorular şeytanın dürtmesi ile soruluyor
Mümin her olaya mantığı ile değil vahiy ve sünnet çerçevesinden bakar
Sizde bu çerçeveden bakmaya çalışırsanız.
Cevaplarını çok kolay bir şekilde verirsiniz

iyide yazdıkları şeyler hep islami kaynaklardan mesela hz muhammed için neden çoçuk yaştaki ayşe ile evlendi diyor veya neden 13 tane eşi var diyor. veya kuranda allah niye yemin ediyor diyor veya hindistanda doğsaydın müslüman olma ihtimalin neydi diyor. Gerçeklerle yüzleşmek lazım bu soruların cevaplarını mantıklı bi şekilde anlatmak gerekir bir haftadır dışardan izliyorum hemen hepsi çok iyi insanlar bütün dinleride çok iyi biliyorlar yani bunlar bence çarpılmış filanda değil akıllı sağlıklı insanlara benziyorlar.

muktesit

Kayıtlı Kullanıcı

Sitenin reklamını yapma amaçlı bu konuyu açmışsan vereceğimiz cevaplar seni tatmin etmeyecektir. Eğer alakan yoksa sana vereceğim cevabım şudur:

Bu deizm denen şeyin ateizmden farklı bişey. Yaradana inanırlar ancak, dinleri kabul etmezler. Dolayısıyla peygamberleri ve kutsal kitapları hiçe sayarlar. Ayrıca bütün dinleri de su gibi bildikleri falan da yok

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm kardeşimiz...

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.
Rabbimiz hayırlısıyla faydalanabilmenizi nasip etsin.

Örnek olarak belirttiğiniz konulara bakınca ''İslamiyet '' karşıtlarının her zaman ileri sürdükleri mevzular olduğunu söyleyebiliriz.

Bir amaç uğruna mücadele eden kişiler , ki bunlar özellikle misyonerler ,her zaman için karşıt fikirleri çok iyi araştırırlar.
Zira savaşı kazanabilmenin en iyi yolu rakibini iyi tanımak ve zayıf görünen yerinden vurmaktır.

Ne yazık ki bilinçsiz müslümanlarız.Bırakın başka dinleri , görüşleri ; kendi dinimizi bile hakkıyla tanımıyor , öğrenmiyoruz.
Bilimsiz kişiyi kandırmak çok kolaydır.Zira söyleyeceğiniz bir kaç süslü söz , kuracağınız bir kaç inandırıcı cümle kişiyi kendi tarafınıza çekmeniz için yeterlidir.

Size bir kardeşiniz olarak önerim , ki YUSUF kardeşimiz de aynı düşüncede , ilminizi geliştirmeden dinimizle ilgili doğru bilgilere ulaşmadan , bu tarz sitelerde gezinmeyin ve bu kişilerle diyaloğa girmeyin.
Allah muhafaza , başkalarına cevap vereyim, ikna edeyim derken bir bakmışız onlar bizi ikna etmiştir ; kendimizi onların yanında , aynı yolda buluveririz...

Ve özellikle belirtiyorum ki Kur'an başlı başına bir Mucize ' dir.
Kur'an Hayat ' tır.
Kur'an , asırlar boyu insanlara doğru yolu gösterecek kadar mükemmel bir şekilde hazırlanarak gönderilmiş bir Rehber ' dir.
Tabii ki O 'nu okumayı ve anlamayı bilene ...

Hayırlı geceler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt