Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşlar bu konuda fikrinizi almak istiyorum (1 Kullanıcı)

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı
Peygaber efendimiz kadın kıyafetini erkek giyerse ve erkek kıyafetini kadınlar giyerse onlara lanet olsun demiştir...
O zmnn bayanların pantolon giymemesi mi gerekirr???
Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler...

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Arkadaşlar bu konuda fikrinizi almak istiyorum

peygamber efendımız ne nemısse dogrudur.

DaIsY

Kayıtlı Kullanıcı

Önemli olan avretini örtmek olduğuna göre, kadının bunu pantolon giyerek sağlaması yeterli olmaz mı?

Başka bir münasebetle de anlatmaya çalıştığımız gibi kadının giyiminde aranan şartlardan biri de erkek elbisesine benzememesidir. Rasulüllah Efendimiz'in (s.a.s) "Allah kadına benzeyen (kadınlaşan) erkeğe ve erkeğe benzeyen (erkekleşen) kadına lânet etmiştir" hadîs-i şerîfleri, öncelikle giyim-kuşamdaki benzeyişi anlatır. Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz. Giydiği pantolon dar olur da vücut hatlarını ortaya koyarsa, fitneye (helâl olmayan cinsel duygulara) sebep olacağı için ayrıca günah işlemiş olur.Ancak kadınların "cilbâb"larının (dışlık örtülerinin) altından pantolon giymeleri mahzurlu olmadığı gibi övülen bir uygulamadır. Hz. Ali Efendimizin aktardığına göre: "Bulutlu ve yağmurlu bir günde Bakî'de Rasûlüllah'la beraberdik. Merkebe binmiş bir kadın geçiyordu. Merkepten düşecek oldu da Rasûlüllah (bir ,yeri açılır endişesiyle) ondan yüzünü döndü. Orada bulunanlar: Kadının pantolonu (sirvalı) var (üzeri açılmaz) dediler de Rasûlüllah: "Pantolonlar (sirvaller) edinin. Çünkü onlar en iyi örten elbiselerinizdendir. Kadınlarınızı (avretini) da dışarı çıktıklarında onlarla koruyun." buyurdular." (Hadîsi; Ukaylî, Ibn Adîy (Kâmil'de) ve Beyhakî (el-Edep'te) rivâyet etmişlerdir. Suyûti "zayıf" işaretini koymustur. bk. Münâvi, Feyzu'1-Kadîr I/109-110) Bir başka rivâyette ise, kadının o hâli hoşuna gittiğinden ötürü:

"Allah sirval giyen kadınlara merhamet eylesin." buyurdular.(Hadîsi; Dârakutnî (el-Efrâd'da), Hâkim (Tarihinde), Beyhakî (Su'abul-imânda), Hatîp (el-Müttefek'te) rivâyet etmişlerdir. Münâvî zayıf oluşunu anlatır. bk. IV/22-23) Hattâ bizzat Rasûlüllah Efendimizin de "sirval" satın aldığı rivâyet edilmiş ve kendisinin giydiği bilinmediğine göre, hanımları için satın almış olabilir, denmiştir.(Münâvî, age I/110) Ne var ki, bu her iki hadîs de zayıftır ama, aksi de söylenmediğine göre, bunlarla amel edilmesinde bir sakınca yoktur. Yani kadın dışlığının altından pântolon (sirval) giyebilir. Bunu daha iyi örtünmek için yapmışsa güzel bir iş yapmış olur.Ancak hadîslerde geçen "sirval"ı tamı tamına bugünkü pantolonlar gibi anlamak da yanlış olur. Eğer paçaları görülecekse onları erkek pantolonu paçalarından farklı yapmalıdır. Aslında Anadolu kadınlarının giydiği ve "dizlik" tabir edilen uzun içdonu "sirval" tarifine daha yakındır. (Allah'u a'lem

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

daisyy ellerin dert görmesin bu konuda beni aydınlattığın için çok tşk ederm cnm

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı

bayanların giydiği pantolonlar o kadar kötükü...başörtülü bayanlar bile o tip pantolonları giyiyor....çok moralim bozuluyor.....:(

duyguizm

Kayıtlı Kullanıcı

sa.daısy kardeşim konuyu çok güzel özetlemişsin ellerine sağlık. allaha emanet olun...

SUMRU

Yasaklı Kullanıcı

S.A..
EVET VAR..
FIKIH(MEZHEP) ALİMLERİ..
A.E.O
SELAMETLE..

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ZATEN BAYANLAR PANTOLON GIYEMEZ HER ZAMAN OLDUGU GIBI DE PEYGAMBER EFENDİMİZ ( S.A.V ) DOĞRU SÖYLEMİŞTİR. BEN BAZENLERI GORUYORUM BASI KAPALI AMA PANTOLON GIYMIS .

DaIsY

Kayıtlı Kullanıcı

A.S Arkadaşlar hepimizden Allah razı olsun... gerçek şu ki kainat bir denge üzerine kurulmuş... herşeyde ölçülü olunması gerektiği gibi kıyafettede ölçülü olunmalı..en dogrusunu en güzelini peygamber efendımız anlatmış zaten ... slm ve dua ileeeee..

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

allah hepinizden razı olsun yazdıklarınız için tşk ederim arkadaşlar

DaIsY

Kayıtlı Kullanıcı

ne demek chocolate kardeşş...:)Allah hepimizden razı olsun

beadgirl

Kayıtlı Kullanıcı

DaIsY KARDEŞİM BİZLERİ AYDINLATTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER KONUYU ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSIN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt