Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN BAKIIIIIINN:(((((((( (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ARKADAŞLAR ALLAH RIZASI İÇİN BAKIIIIIINN:((((((((

1)Dünyamız, kendi etrafında dönüşü sırasında yörüngesine göre hafif eğik bir pozisyonda durur. Bu da; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olarak adlandırdığımız dört mevsimin oluşmasının tek sebebidir.

2)Dünya kendi ekseni etrafındaki bir dönme hareketini 24 saatte tamamlar. Bu süreye 1 gün denir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken güneşe dönük olan yüzü aydınlık olur. Burada gündüz olur. Dünyanın güneşe dönük olmayan yüzü ise ışık alamadığı için karanlık olur. Burada ise gece olur.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Mevsimler Nasıl Meydana Gelir?
Dünya, güneşin çevresindeki hareketini yaparken; düz değil de, bir yana eğik biçimde dönmektedir. Dünyanın bu eğik konumu nedeniyle, aynı anda güneş ışınları bir yarımküreye dik açıyla ulaşırken; diğerine eğik açıyla ulaşır. Böylece; her iki yarımkürede aynı anda farklı mevsimler yaşanır.
(google da buldum:D insallah dogrudur)Allah zihin acikligi versin

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

bahar58 yazdı:
Dünya, güneşin çevresindeki hareketini yaparken; düz değil de, bir yana eğik biçimde dönmektedir. Dünyanın bu eğik konumu nedeniyle, aynı anda güneş ışınları bir yarımküreye dik açıyla ulaşırken; diğerine eğik açıyla ulaşır. Böylece; her iki yarımkürede aynı anda farklı mevsimler yaşanır.

:D:D Belki bende ordan bulmuşumdur:D:D

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

resul acer yazdı:
bahar58 yazdı:

:D:D Belki bende ordan bulmuşumdur:D:D

:D:D:Dcaktirma Resul kardes biliyomus gibi yap:D:D:D

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

DÜNYANIN HAREKETLERİ

Dünya'nın yeryüzündeki canlı hayatını ilgilendiren iki türlü hareketi vardır.

1. Dünya'nın Günlük Hareketi
Dünya, kendi çevresinde batıdan doğuya doğru 24 saatte döner. Buna ''1'' gün, harekete ise günlük hareket denir. Bunun sonucundada gece-gündüz oluşur.

Eksen: Kutup noktaları arasında uzandığı varsayılan çizgidir.

2. Dünya'nın Yıllık Hareketi
Dünya, Güneş çevresindeki dönüşünü 365 gün 6 saatte tamamlar. Buna ''1'' yıl, harekete ise yıllık hareket denir. Bunun sonucundada mevsimler oluşur.

Dünya, Güneş çevresinde elips biçimndeki yörüngeyi takip ederik döner.
_
Elbetteki bu Düzen Allah (c.c.) 'ın yarattığı bir düzendir. Onun sonsuz Kudretine sığınırım
_______________________________________________________________________________________

CENNET_GULU Allah kolaylık, zihin açıklığı versin inşaAllah. Yararlı olmuştur inşaAllah yardımlarımız. Oldu ise ne mutlu bize;)

Allahaısmarladık... B)

baba431

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar bence Taktiri İlahidir. bunlar yani dünyanın eğik olmasıymış güneş ışınlarının gelişiymiş bahane :) coğrafyayla pek aram yok kusura bakma yardımcı olamıyıcam.

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

baba431 yazdı:
arkadaşlar bence Taktiri İlahidir. bunlar yani dünyanın eğik olmasıymış güneş ışınlarının gelişiymiş bahane :) coğrafyayla pek aram yok kusura bakma yardımcı olamıyıcam.

S.A. BABAAAAAAA EFENDİMİZİN İLİM HAKKINDAKİ HADİSLERİ UNUTMAYALIM DÜNYANIN YARATILIŞI YÜCE ALLAH'IN YARATMA SANATINI SERGİLER VE BUNLARI ARAŞTIRIPTA HAYRETLER İÇERİSİNDE KALIP MÜSLÜMAN OLAN ÇOK BİLİM ADAMLARI OLMUŞTUR.MÜSLÜMAN HERZAMAN HAZIR VE NAZIR OLMALI BİLGİLİ OLMALI.DEĞİL Mİ?CAN KARDEŞİMB)B)B)

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C

baltefsiri yazdı:
CENNET GULU yazdı:
ARKADAŞLAR SİZE İKİ SORUM VAR...
AMA ÂCİL LÂZIM.

B)MEVSİMLER NASIL OLUŞUR?
B)GECE-GÜNDÜZ NASIL OLUŞUR?

ÖDEVİM VAR DAAAAAAAAAAAA....................
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

KARDEŞİM COĞRAFYADAN YILLIK ÖDEVİ ALDIN MI?.....

baltefsiri KARDEŞİM; BEN DAHA İLKÖĞRETİMDEN 5. SINIFA GİTTİĞİM İÇİN DAHA COĞRAFYA DERSİMİZ YOK Kİİİİİİİİİİ.........:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
1)Dünyamız, kendi etrafında dönüşü sırasında yörüngesine göre hafif eğik bir pozisyonda durur. Bu da; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olarak adlandırdığımız dört mevsimin oluşmasının tek sebebidir.

2)Dünya kendi ekseni etrafındaki bir dönme hareketini 24 saatte tamamlar. Bu süreye 1 gün denir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken güneşe dönük olan yüzü aydınlık olur. Burada gündüz olur. Dünyanın güneşe dönük olmayan yüzü ise ışık alamadığı için karanlık olur. Burada ise gece olur.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

ben anlayamadim cennet gulu kardesim sen degilmiydin ki o sorulari sorupta odevim var deyip cevap isteyen????? simdide ben daha 5.sinifa gidiyorum daha cografya dersim yokki diyorsun yanlis anladiysam ozur dilerim ama boyle yapmamalisin bence,sanki oraya sana yardim edebilmek için cevap yazan kardeslerimle tabiri caiz se dalga geçmissin gibi oldu. dedigim gibi yanlis anladiysam ozur dilerim selam ve dua ile ALLAH,a emanet ol.:mad::mad::eek::eek:

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı

:mad::mad::mad: SAĞOL BE KARDEŞİM...:mad::mad::mad:
ALLAH RIZASI İÇİN DEDİN ÖNEMLİ Bİ ŞEY SANDIK:mad::mad::mad:
ALLAH RIZASINI ORDA BURDA KULLANMA LÜTFENNNN:mad::mad::mad:
ARADIĞINI GOOGLEDE DE BULURSUN NE İŞİN VAR BURDA....

peygambersevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Sitede konuyu kilitleyecek yönetici vip yada mod yok mu ya :mad::mad::mad::mad:

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
RE: alacağınız olsun sizi kardeşim zannetmiştim....

RE: alacağınız olsun sizi kardeşim zannetmiştim....

ALACAĞINIZ OLSUN; BENDE SİZİ KARDEŞİM ZANNETMİŞTİM....
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

BİR DAHA SİZE SORMSAYACAĞIM.....
BEN NE DÜŞÜNCELERLE BURAYA ÜYE OLMUŞTUM...
BENİ BURADA İNCİTİP; KALBİMİ KIRMAYA NE HAKKINIZ VAR....

ASLINDA TENEZZÜL EDİP BU CEVABI YAZMAYA BİLE UĞRAŞMAZDIM....
AMA BEN SİZİ KARDEŞİM BİLMİŞTİM....
YANIMDA ŞUAN KARDEŞİM VAR;
ÖNCE ALLAH(C.C.) , SONRA İSE KARDEŞİM ŞAHİT....

BEN ŞUAN BURADA AĞLIYORUM...
VE BU SİZİN SAYENİZDE...
FAKAT GENEDE ALLAH SİZİ KORUSUN DİYORUM...
ANLAYAN ANLAR ; SİZ BENİ KIRDINIZ , AMA BEN SİZİ KIRMAYACAĞIM...
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

SELAM VE DUA İLE...:mad::(:eek::mad::(:eek::mad::(:eek:

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı

huzunlu_gurbet yazdı:
ben anlayamadim cennet gulu kardesim sen degilmiydin ki o sorulari sorupta odevim var deyip cevap isteyen????? simdide ben daha 5.sinifa gidiyorum daha cografya dersim yokki diyorsun yanlis anladiysam ozur dilerim ama boyle yapmamalisin bence,sanki oraya sana yardim edebilmek için cevap yazan kardeslerimle tabiri caiz se dalga geçmissin gibi oldu. dedigim gibi yanlis anladiysam ozur dilerim selam ve dua ile ALLAH,a emanet ol.:mad::mad::eek::eek:

FARKINDAYSANIZ İNSAN NEREYE ANLAM ÇEKMEK İSTERSE ORAYA ANLAM ÇEKER....
BANA ÖNEM VERENLERE BEN DE ÖNEM VERİRİM....
ZATEN ÇOK ÇARESİZ BİR DURUMDAYIM...
SİZDE MAAŞALLAH ÇOK İYİ DESTEK OLDUNUZ....
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Mevsimler nasıl oluşur?
Sağ taraf: Dünyanın Aralık ayında Güneşe karşı pozisyonu. Kuzeyde Kış, Güneyde yaz. Sol taraf: Dünyanın Haziran ayında Güneşe karşı pozisyonu. Kuzeyde yaz, Güneyde kış.Mevsimler Dünyanın kendi dönüşünün, güneşin etrafında döndüğü yörünge ile aynı hizada dönmemesinden kaynaklanırlar. Böylece yeryüzünden gök'e bakıldığında güneş dünyanın heryerinde farklı bir yükseklikte gökyüzünden geçer.

"Kuzey-kışı" döneminde dünyanın Güneyküresi güneşe doğru yöneliktir, ve Kuzeyküresi daha az Güneş ışığı alır. "Güney-kışı" döneminde ise dünyanın Kuzeyküresi güneşe yöneliktir ve kuzeyde sıcak mevsimler başlar. Yani dünyanın Kuzeyküresinde Yaz başladığı zaman Güneyküresinde (örneğin Güney Afrika ya da Avustralya'da) kış başlar. eğer dünya dönmeseydi her şey yok olurdu.
Dünya'mız kutup noktalarından geçen bir eksen etrafında döner. Dünya'nın dönme ekseni ile destek ekseni arasında 23,5° lik bir açı vardır.

Dünya ekseninin 23,5° eğik oluşunun sonuçları şunlardır:

1. Mevsimlerin oluşmasına sebep olur.

2. 21 Aralıkta Güney Yarımkürenin, 21 Haziranda ise Kuzey Yarımküre'nin Güneş'e daha dönük olmasına sebep olur.

3. Gece ile gündüz arasındaki farkın ekvatordan kutuplara doğru gittikçe artmasına sebep olur.

EKSEN EĞİKLİĞİ VE SONUÇLARI
(Ekvator düzlemi ile ekliptik arasında 23°27' , yer ekseni ile ekliptik arasında 66°33' açı olması)
Dönenceler meydana gelir. Dönence: kuzey ve güney yarım kürelerde güneş ışınlarının en son dik geldiği noktalara denir.
Matematik iklim kuşakları oluşur.
Güneş ışınlarının düşme açısı yıl boyunca değişir. Güneş ışınları yıl içinde dönencelere birer kez, dönenceler arasına da ikişer kez dik açıyla düşerler. Dönenceler dışında hiçbir yere güneş ışınları dik olarak düşmez.

Mevsimler oluşur. Dört mevsimin tek yaşandığı kuşak ılıman kuşaktır. Sebebi: güneş ışınlarının düşme açısında yıl boyunca değişikliğin fazla olmasıdır.
Aynı tarihlerde kuzey ve güney yarımkürelerde farklı mevsim yaşanması.
Gece gündüz uzunluğunun sürekli değişmesi.
Güneşin doğuş ve batış konumu ile saatinin değişmesi.
Muson rüzgarlarının oluşması.
Aydınlanma dairesinin sürekli değişmesi.
Kutup bölgelerinde 24 saatten uzun gece ve gündüzlerin oluşması. Örnek: Kutup noktalarında 6 ay gündüz, 6 ay gece yaşanması.
*** Dönence ve matematik iklim kuşaklarının oluşmasında sadece eksen eğikliği etkilidir. Diğerlerinin oluşmasında eksen eğikliği ile birlikte yıllık hareketin de etkisi vardır.
EKSEN EĞİKLİĞİ OLMASAYDI; (Ekvator düzlemi ile ekliptik üst üste çakışsaydı veya yer ekseni ekliptiği dik olarak kesseydi)
· Dönenceler oluşmazdı.
· Mevsim değişmesi olmazdı.
· Güneş ışınları sadece Ekvatora dik gelirdi.
· Aydınlanma dairesi sürekli kutup noktalarına teğet geçerdi.
· Gece gündüz süreleri birbirine eşit olurdu.
· Güneşin doğuş-batış konumu ve saati değişmezdi.

EKSEN EĞİKLİĞİ 20°OLSAYDI:
· Güneş ışınlarının dik geldiği alan daralırdı.
· Kutup kuşağı ve tropikal kuşağın alanları daralırken, ılıman kuşak genişlerdi.
· Yurdumuzda yazlar daha serin, kışlar daha ılık olurdu.
· Kutup ve ılıman kuşakta sıcaklık ortalaması azalırken tropikal kuşakta sıcaklık ortalaması artardı.
· Gece-gündüz arasındaki zaman farkı azalırdı.
*** Eksen eğikliğinin 23°27' dan daha büyük olması durumunda yukarıdakilerin tam tersi bir durum yaşanırdı.

kardeşim inşaAllah yardımcı olabilmişimdir..
selametle kalın..

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı

CENNET GÜLÜ CANIM KARDEŞİM BENİ YANLIŞ ANLADIN BEN SANA KIZMIYORUM NE SORUN VARSA BİZZAT BANA GEL SEVE SEVE YARDIMCI OLURUM YANLIZ ''ALLAH RIZASI İÇİN'' DEYİNCE,BEN Bİ KARDEŞİMİZİN ÇOK BÜYÜK Bİ SORUNU FALAN VAR SANDIM.ALLAH KORUSUN Bİ HASTALIK VEYA DAHA NELER NELER GELDİ AKLIMA O YÜZDEN AÇIP BAKTIM,BELKİ YAPABİLECEĞİMİZ Bİ ŞEY VARDIR DİYE AMA ÇOK DAHA FARKLI Bİ ŞEY GÖRÜNCE AÇIKÇA SÖYLİM ÇOK SİNİR OLDUM,ÇOK KIZDIM YANI BENİM SANA KIZDIĞIM NOKTA ALLAH RIZASINI ORDA KULLANMAN.BENİ ANLAMAYA ÇALIŞ ALLAH RIZASI İÇİN DEMESEN DE BURDA SANA YARDIMCI OLACAK Bİ ÇOK ABİ VE ABLALAR VAR.BAŞTA BEN OLMAK ÜZERE HERKES YARDIMCI OLUR KENDİ ADIMA SÖZ VERİYORUM...
CANIM KARDEŞİM KÜS DEĞİLİZ DEMIII BEN SENİ KIRMAK İSTEMEDİM B)B)B)
KONUNUN EHEMMİYETİNİ ANLA OLURMUUU;););)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt