Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arkadaşalr 1dk niz var mi? (1 Kullanıcı)

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaşalr bi konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.Siz ce eşler arasında en fazla ne kadar yaş farkı olmalı.Yaş farkı olursa sorun olurmu evlililklerde.Görüşlernizi merekla bekliyorum...

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
ideal olarak 4 yaş olduğunu tahmin ediyorum ama misal Peygamber Efendimiz(SAV) ile Hz.Hatice validemiz arasında 25 yaş farkı olmasına rağmen çok iyi ve güzel bir aileleri olmuştur
yaşın pek önemi yoktur aslında...
selam ve dua ile...

_YUSUF_

Yönetici
ideal olarak 4 yaş olduğunu tahmin ediyorum ama misal Peygamber Efendimiz(SAV) ile Hz.Hatice validemiz arasında 25 yaş farkı olmasına rağmen çok iyi ve güzel bir aileleri olmuştur
yaşın pek önemi yoktur aslında...
selam ve dua ile...
25 değil kardeşim 15
Selametle

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
bence yaş farkı çok fazla olmamalı peygaber efendimiz eşinden çok çok büyükmüş ama yinede en azından 3 yada 4 yaş büyük olmalı bence

ya51n_

Kayıtlı Kullanıcı
Bence yas farki onemli değil eğer aralarinda anlaşabiliyorlarsa sorun yok bence efendimiz ve hatice annemiz arasinda 25 yas fark vardi ve gayer iyi anlaşiyorlardi (vesselam)....

Elemirem

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenecek eşler arasında yaş bakımından bir denkliğin olması önemlidir. Yirmi yaşındaki genç bir kızın elli-altmış yaşında bir erkekle evlenmesi yaş farkı bakımından birtakım sakıncaları doğurur. Bu meseleye ölçü olacak hususları Peygamberimizin (a.s.m.) hayatında görüyoruz.

Hz. Fatıma validemiz evlilik çağına gelince, Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer gelerek onu Resulullahtan (a.s.m.) istediler. Fakat Peygamber Efendimiz (a.s.m.), "Henüz küçüktür" buyurarak nikâha rıza göstermedi. Aynı talep Hz. Ali'den gelince, uygun gördü ve Hz. Fatıma'yı Hz. Ali ile nikahladı. ( Nesei, Nikah:7) Nitekim, o sıralar Hz. Ebû Bekir 51, Hz. Ömer 42 ve Hz. Ali 24 yaşlarında idiler. Hz. Fatıma ise 18 yaş civarında idi.

Erkekle kadın arasında aşırıya kaçmamak kaydıyla birkaç yaş farkının bulunması uygun görülmektedir. Peygamber Efendimiz (a.s.m.) ile Hz. Ümmü Seleme validemiz arasında birkaç yaş farkı vardı. Peygamberimiz ondan birkaç yaş büyüktü. Bunda bir sakıncanın olmadığını Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle dile getirdiler:

"Bir kadının kendisinden daha yaşlı bir erkekle evlenmesinde bir mahzur yoktur."
Kadının erkekten yaş bakımından biraz farklı ve küçük olmasının fizyolojik açıklaması da vardır. Kadın erkeğe göre daha çabuk yıpranır, 40-50 yaşlarında menapoza girmektedir. Böylece arada 5-10 senelik bu yaş farkı bu dengesizliğe engel olacaktır.

Peygamber Efendimiz (sav) evlilik ile ilgili: “Bir kadınla dört nedenle evlenilir: Mal ve Mülkü, Soyu ve sopu, güzelliği ve gösterişi, dindarlığı ve namuslu oluşu.” Buyurur ve sonuna şunu ekler: “Sen dindar olanını tercih et.”

Dinimize göre evlenilmesi haram olanlar bellidir. Evleneceğimiz kızın bizden büyük olması veya tam tersine bizden küçük olması evlenmeye engel değildir. Burada esas olan kişilerin anlayışı ve uyumudur. Böyle bir evliliğin halk tarafından yadırganması ise çok ta önemli değildir. Yeter ki bizim dinimizi daha iyi yaşayacağımıza ve bir problem teşkil etmeyeceğine kanaatimiz gelmiş olsun.

Nitekim Peygamberimiz, ilk hanımı ve altı çocuğunun anası olan Hz. Hatice validemizle evlendiğinde hanımı kırk yaşındayken, kendisi yirmi beş yaşındaydı. O zaman Mekke’nin en ileri gelen ve en güzel kızları Peygamberimizle evlenmek için yarışıyorlardı. Demek ki güzellik, yaş, soy sop gibi özelliklerden daha çok din, ibadet, namus ve ahlak güzelliğini ele almalıyız. Çünkü, Ahiretimizi burada kazanacağız.
Geçici dünya için ebedi hayatımızı mahvetmeyelim. Unutmayalım ki buradaki eşimiz cennette de eşimiz olacak. Aile ise bizi ya cennete ya da cehenneme götürebilir.

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşalr görüşleriniz için çok sağolun.Yanlız ben kadının büyük olmasını değil erkeğin ne kadar biyik olması gerektiğini kastettim.Sanırım yanlış anlaşıldı.Mesela bi erkeğin eşinden 9-10 yaş büyük olmasını nasıl değerlendirirsiniz....

eminekayikci

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm slm kardeşim bence en fala eşler arasında 4 yaş fark olması lazım erkeğin büyük olması her zaman iyidir

aikoay

Kayıtlı Kullanıcı
kadin erkekten kucuk olmali diye dusunuyorum malum kadin daha cok yiprandigi icin erkek buyuk olsa aradaki fark pek anlasilmaz sanirim bi 10 yas yeterli saygilarimla

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
sağolun görüşleriniz için Allah razı olsun....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt