Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ARI SOKMASI (2 Kullanıcı)

ziya_izmit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
97
Tepki puanı
0
Puanları
0
Herkese günün birinde lâzım olabilir !

ARI SOKMASI
Bilim ve Teknik Aralik 2000 dergisinde "Ari Zehirinde
Bilmedikleriniz "konusunu okuyunca ari sokmalarında uyguladığım
bir yöntemi sizinle paylaşmak istedim. Tip fakültesinde okurken simdi
anımsamadığım bir dergide ari zehir'inin protein yapisinda
olmasi nedeniyle (enzim, peptit ve aminoasitler) 53-55 derecede
denature olarak toksin özelliğini kaybedeceğini, derimizin bölgesel olarak
60
derece ve üstüne dayanabilmesi nedeniyle sokmanin hemen sonrasinda bölgeye
yanan bir sigaranın olabildiğince yaklastirildiginde zehir'in etkisinin
kaybolacagini okumustum.

Bu uygulamayi 1983 de zorunlu hizmet sirasinda beni bir ari soktugunda
kendimde
denemiştim. Sonuc mükemmeldi, 10-15 saniyede agri ve sislikten eser
kalmamisti.
O günden beri, basta gittiğim kamplarda olmak üzere onlarca kisi üzerinde
bu yöntemi uyguladim.
Ari sokmasindan sonra yaygin olarak kullanilan, bölgeye amonyak
uygulanmasi bence çok
yanlis. Sokulmadan sonra kisa süre içinde olmak sartiyla, önce igneyi
çıkartıp
ardindan 20 saniye kadar yanan sigarayi kisinin dayanabildigi oranda
degdirmeden
bölgeye yaklastiriyorum. Bölgede ağrı ve sislik kaybolup, birkac dakika icin
kizariklik kaliyor.
Kisinin alerjisi yoksa baska önleme gere kalmiyor.

Dr. Murat Ergin
 

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
111
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
61
Arı sokması

Arı sokması

Arı sokmasının faydaları

Arı zehirinin farmokolojik etkileri, bağışıklık sistemini uyarması ve birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle son yıllarda üretimi ve tıpta kullanımı her geçen gün artmaktadır. Arı zehiri saf olarak iğne şeklinde, krem, tablet ve merhem şeklinde ilaç sanayiinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Farmokolojik olarak arı zehiri kan dolaşımını artırıcı, bakteri öldürücü, radyasyona karşı koruyucu, tansiyon düşürücü etkileri ve bağışıklık sistemini aktive edici etkilere sahiptir. Arı zehirinin bu özellikleri ve yaygın olarak kullanımı nedeni ile APİTERAPİ başta ABD ve birçok Avrupa ülkesinde alternatif tıp olarak kabul edilmiş ve Apiterapi hastaneleri kurulmaya başlanmıştır.

Arı zehiri, arıdaki sokucu iğne yoluyla çıkan güzel kokulu ve şeffaf bir akıcıdır. Ancak bunun tadı acı, kokusu ise yakıcıdır.Yaygın görüşe göre, arı zehiri formik ve malik asitleri ihtiva eder. Ayrıca hidroklorik, izofosforik, histamin, kolin, triptofin, kükürt ve diğer maddeler de bunların arasında yer alır. Mesela fosfat, magnezyum, bakır, kalsiyum, çok sayıda proteinler ve uçucu yağlar sayılabilir.

Arı zehiri en yüksek sıcaklık ve en düşük soğukluk derecelerine karşı mukavemet eder. Kaynatmak veya dondurmakla da arı zehirinin oranından bir eksiklik meydana gelmez.

ImageYeni ilmi araştırmalar, arı zehirinin en kuvvetli bir antibiyotik olduğu neticesine varır. Araştırıcılar 20 ppm.lik arı zehiri çözeltisinin mikrop öldürücü olduğunu tesbit etmişlerdir. Paramezyum denilen mikroskobik canlı, 100 ppm.lik arı zehiri çözeltisinde hemen, 20 ppm.lik çözeltide ise 30 saniyelik bir bekleme neticesinden öleceği, 17 ppm. nisbetinde de bölünmede bölünme hadisesinin görüleceği düşünülür. Bu açıklamalardan; değişik ölçülerde arı zehiri ihtiva eden çözeltinin, biyolojik tesirlerinin de o ölçülerde olabileceği anlaşılır.

Yapılan araştırmalar, arı zehirinin çok sayıda hastalık tedavisinde faydalı olduğunu tespit etmiştir. Arı zehiri ile tedavi yaygın hale gelmiş, dünya devletlerinin bir kaçında arı sokmasıyla tedavi merkezleri açılmıştır. Arı sokmasıyla tedavi edilen hastalıklardan biri de romatizmadır. Uzun yıllar süren araştırmalar neticesinde 1897 yılında neşredilen bir makalede, arı zehiririn romatizmada ciddi ve isabetli bir ilaç olduğu belirtilmişitir.

Sayıları çok az olmakla birlikte birtakım insan arı sokmasına karşı duyarlıdır. Bir arı sokması kurdeşene, ürtikere seyrek olarak kollapsa da neden olabilir. Arının soktuğu kimsenin yüzü beyazlaşmaya, nabzı yükselmeye başladığında derhal hekime baş vurmak gereklidir. Aşırı alerji gösterenler tedavi yolu ile arı sokmasına karşı bağdaşıklık kazanabilir. Günümüzde zehir özel yöntemle toplanıp kurutularak süresiz saklanabilmektedir.
Alıntı
 

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ağu 2007
Mesajlar
1,455
Tepki puanı
1
Puanları
0
Teşekkürler arıcı kardeş...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt