Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Arakan lı Müslümanlar. (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Arakan'da çatışmalar yeniden başladı

Myanmar'da Budistlerle Müslümanlar arasında çıkan çatışmada iki Müslüman kadın öldü, yüzlerce ev yakıldı

Myanmar'da Rakhine Budistleriyle Rohingya Müslümanları arasında çıkan olaylarda 3 kişi öldü.
Rakhine (Arakan) eyaleti Başsavcısı Hla Thein, Myanmar'ın batısındaki Pandeinkone köyünde bir Budist ve 2 Müslüman kadının öldüğünü açıkladı. Thein, yüzlerce evin yandığını ve çevre köylerin de olaylardan etkilendiğini belirtti.
Devlet Başkanı Thein Sein, Pazar günü düzenlediği basın konferansında Myanmar'ın uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti.

Haziran'dan bu yana, Rakhine Budistleri ve Rohingya Müslümanları arasında çıkan olaylarda, resmi rakamlara göre en az 90 kişi hayatını kaybetti. 50 bin Müslüman çıkan çatışmalardan dolayı yer değiştirmek zorunda kaldı. Bırakın ayağına batan dikeni hissetmeyi kardeşinin canının yandığında rahatlığından taviz vermeyen hislerinin yerini makam rant ve şehvetin sardığı içler acısı halin son nüsansında dahi kılını kıpırdatamayana yazıklar olsun.

Sadece İslamı seçtiği müslüman olduğu için dün bartıda voyvodalara maruz kalanların haddini bildirmeyi vazife bilen neslin elinden değerleri alındığında düştüğü hali görüp gözyaşlarınıu akıtmamak haline/halimize acımamak ............

Yanarken dahi ciğerinden tıpkı Ashabdan Hz Bilalin misali tevhid getirebilen bayılıp ayıldığında dahi Efendimize bir şey olup olmadığını soran Ashab ve adam gibi olsun adam gibi dirensin samimim olasrak tüm zorluklara karşı oğluna Bilal İsmi koyabilen var mı?

Konuşamayan elleri titreyen gözleri dolan var mı Allah Lillah aşkına bu gecelerde dua edebilen yok mu? ..................Feryadımız anlayana hissedene vede sahipler sahibi önünde nerede olması gerektiğini anlayana.............

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Hastaneye giderim şükür ederim derdim yok diye , bir engelli görürüm şükür ederim derdim yok diye , yetim görürüm şükür ederim derdim yok annem babam var diye , şimdi de bu insanlar zulüm altında ve biz müslümanlar rahatta burda yazılar yazıyoruz. Ve bu insanlar sıkıntı içinde islamı yaşıyorlar. :( Cenneti biz nasıl hakedeceğiz bilmiyorum. Allah c.c. sen yar ve yardımcımız ol.Amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt