Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Araf '2' (1 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
“Ey Muhammed: Sana bir Kitap indirildi. Onunla insanları uyarman ve inananlara öğüt vermen için kalbine bir darlık gelmesin.”

İşte bu kitap, elimizde sahifelere yazılmış olan, hayal olmayan bu kitap, ey peygamberim bunu sana ben gönderdim. Bu yükü sana ben yükledim. Ve bu yük senin takatinin çekeceği, gücünün yeteceği kadar bir yüktür. Öyleyse sakın ha ondan dolayı daralma. Bu kitaptan dolayı sakın sıkılma.

Galiba bizler laf olsun diye müslümanız. bizler çeşit olsun diye bu kitapla bir beraberlik sürdürüyoruz. Müslümanlığımızı, imanımızı hayatımızın her bir alanında teslimiyete dönüştürmeden, kulluğumuzu, kitapla beraberliğimizi, amele dönüştürmeden kendimizce bir müslümanlık yaşamadan yanayız. Bakıyoruz Allah’ın Resûlüne Cibril vahiy getirirken onda ciddi bir daralma, ciddi bir sıkıntı var.

Ya bu yükü çekemezsem! Ya bu sorumluluğun altından kalkamazsam! Ya bu bana duyurulan Rabbimin âyetlerini hakkıyla insanlara duyuramazsam! Ya bu insanlara hakkıyla bunu tebliğ edemezsem! Ya bu insanların cehenneme gidişlerine engel olamazsam! diye Allah’ın Resûlünün üzüntüsünden mahvolduğunu, kendisini ihmal edecek kadar, yemeyi içmeyi unutacak, dengesini bozacak kadar ıstıraplar içinde kıvrandığını, kendisini yiyip bitirecek hale geldiğini görüyoruz.

Zira çevresinde farkında olmadan hızla ateşe doğru giden insanları görüyordu. Sevdiklerinin, tanıdıklarının cehenneme gidişi onu üzüyordu ve yerinde duramaz hale getiriyordu. Meselâ benim kâfir bir kardeşim olsa elbette bu bana ağır gelir ve beni üzer. Ama biliyoruz ki Allah’ın Resûlü benim öz kardeşimi, benim öz çocuklarımı sevdiğimden çok ümmetini sevmektedir.

Peki aynı kitabı okuyan bizler, aynı sorumlulukla sorumlu olan bizler, aynı misyonu üstlenme iddiasında olan bizler, çocuklarımızın İslâm’dan habersiz oluşu karşısında, hanımlarımızın kitap sünnet bilgisinden mahrum oluşları karşısında, komşularımızın ve çevremizde yığınlarla insanların süratlice cehenneme gidişleri karşısında, toplumun Allah’tan, Allah’ın kitabından, Allah’ın hayat programından, Al-lah’ın hidâyet hediyesinden, Allah’ın cennetinden ve cehenneminden, Allah’ın hesabından, kitabından habersiz bir hayat yaşamalarına biz niye üzülmüyoruz? Biz niye rahatız? Biz nasıl rahatız?

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim..
Emeğinize sağlık.. Rahman c.c razı olsun inşallah..
İman etmekle bırakılıvereceğimizi sanmamak adına, imanın külfetlerini hatırlatan güzel bir yazıydı.. Her daim, bilinenleri uygulayanlardan ve tebliğ edenlerden olmak duası ile.. Bilineni yaşayabilmek, en güzel tebliğdir..
Sorumlulukla kuşandırsın Rabbimiz c.c bizleri..
Selam ve Dua ile.

GEVHER

Yönetici
“Ey Muhammed: Sana bir Kitap indirildi. Onunla insanları uyarman ve inananlara öğüt vermen için kalbine bir darlık gelmesin.”

Peygamberimize layık ümmet olabilmek için ne kadar çalışıyor ve O'nun hayat gayesi olan tebliğ için ne kadar kaygılanıyoruz ?

Allah C.C razı olsun paylaşımınız için.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Biz niye rahatız? Biz nasıl rahatız?

Cümlemize tesir etmesi duasıyla...
Allah celle celaluh razı olsun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
ALLAH cc razı olsun...

geç kalmadan unanmayı nasip etsin rabbim bizlere inşaALLAH ..

SELAMUN ALEYKUM..

_YUSUF_

Yönetici
Ve Aleykümselam ve rahmetullahi
Mevlam cümlemizi razı olduğu kullarından eylesin
Allah'a emanet olun

Selamün Aleyküm kardeşim..

Emeğinize sağlık.. Rahman c.c razı olsun inşallah..
İman etmekle bırakılıvereceğimizi sanmamak adına, imanın külfetlerini hatırlatan güzel bir yazıydı.. Her daim, bilinenleri uygulayanlardan ve tebliğ edenlerden olmak duası ile.. Bilineni yaşayabilmek, en güzel tebliğdir..
Sorumlulukla kuşandırsın Rabbimiz c.c bizleri..
Selam ve Dua ile.

Peygamberimize layık ümmet olabilmek için ne kadar çalışıyor ve O'nun hayat gayesi olan tebliğ için ne kadar kaygılanıyoruz ?

Allah C.C razı olsun paylaşımınız için.

_YUSUF_

Yönetici

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt