Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Annenin hizmete ihtiyacı var (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
İki kardeş vardı. Yatalak annelerine bir gece biri, diğer gece öteki bakacaktı. Öyle anlaşmışlardı. Abid olan nafile ibadete çok düşkündü, sabaha kadar ibadet ederdi. Bunun için, kardeşine, (Bugün de anneme sen hizmete devam et, ben de yine ibadet edeyim) derdi. Annesine bakma sırası hiç ona gelmezdi. Kardeşi, onun da sevap kazanması için abid olan kardeşine, bazen (Bugün sıra sende) derdi. Bu abid genç, rica eder, sabaha kadar ibadetle meşgul olurdu. Yine bir gece sabaha kadar yaptığı ibadetten duyduğu hazdan dolayı kardeşine, her zaman olduğu gibi sırayı bozarak, (Bu gece de bana izin ver ibadet edeyim) dedi. Kardeşi (hayhay) deyip annesine hizmete gidince bu ibadet etmeye koyuldu. Bir ara uyuya kaldı ve bir rüya gördü. Rüyasında nurani yüzlü bir zat buna dedi ki:
- Kardeşin affedildi.
Genç merakla sordu:
- Ben niye affedilmedim?
- Sen de affedildin ama, kardeşinin yüzünden affedildin.
- Ben Allahü teâlâya ibadet ediyorum. Kardeşim ise anneme hizmet ediyor. Fakat benim onun yüzünden affedilmemin hikmeti nedir?
O zat dedi ki:
- Allahü teâlâ size nafile ibadeti farz kılmadı, ama ana babaya iyiliği hizmeti farz kıldı. Üstelik annenin hizmete ihtiyacı var. Kardeşin emre uyduğu için kazandı ve yükseldi. Onun sayesinde sen de affedildin.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Hayırlı akşamlar...Allah(c.c)'ya emanet olun inşALLAH..

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam. Çok güzeldi gerçekten. Nafile ibadetlerle asıl görevleri ayırmanın önemi... Farklı yollarla farklı şekilde karıştıran insanlar olduğunu dşünüyorum ben de.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Güzel bir hikayeydi anlaya çok şey ifade eder. Hem ibadetlerimizi hemde diğer görev ve vazifelerimizi aksatmadan yapmalıyız
selametle

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
ellerine saglık çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim çok güzel bi paylaşım olmuş allah razı olsun.a.e.o

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
İki kardeş vardı. Yatalak annelerine bir gece biri, diğer gece öteki bakacaktı. Öyle anlaşmışlardı. Abid olan nafile ibadete çok düşkündü, sabaha kadar ibadet ederdi. Bunun için, kardeşine, (Bugün de anneme sen hizmete devam et, ben de yine ibadet edeyim) derdi. Annesine bakma sırası hiç ona gelmezdi. Kardeşi, onun da sevap kazanması için abid olan kardeşine, bazen (Bugün sıra sende) derdi. Bu abid genç, rica eder, sabaha kadar ibadetle meşgul olurdu. Yine bir gece sabaha kadar yaptığı ibadetten duyduğu hazdan dolayı kardeşine, her zaman olduğu gibi sırayı bozarak, (Bu gece de bana izin ver ibadet edeyim) dedi. Kardeşi (hayhay) deyip annesine hizmete gidince bu ibadet etmeye koyuldu. Bir ara uyuya kaldı ve bir rüya gördü. Rüyasında nurani yüzlü bir zat buna dedi ki:
- Kardeşin affedildi.
Genç merakla sordu:
- Ben niye affedilmedim?
- Sen de affedildin ama, kardeşinin yüzünden affedildin.
- Ben Allahü teâlâya ibadet ediyorum. Kardeşim ise anneme hizmet ediyor. Fakat benim onun yüzünden affedilmemin hikmeti nedir?
O zat dedi ki:
- Allahü teâlâ size nafile ibadeti farz kılmadı, ama ana babaya iyiliği hizmeti farz kıldı. Üstelik annenin hizmete ihtiyacı var. Kardeşin emre uyduğu için kazandı ve yükseldi. Onun sayesinde sen de affedildin.
s.a agzınıza saglık kardeşim dogru bisöz

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim çok Güzel Anlamli Bir Paylaşim...

A.e.olun Dua Ile...

faruk yavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm resul kardeş çok güzel bir açılım oldu herkes bu gerçek olan hikayeyi okusun ki annesine babasına iyilik yapsın bizler ne kadar annemize babamıza çok iyilik yapsak yardım etsek yinede biz borcumuzu ödeyemeyiz ama Cenabı ALLAH mükafatını verir inşaallah
Allah razı olsun selam dua ileB)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam. Çok güzeldi gerçekten. Nafile ibadetlerle asıl görevleri ayırmanın önemi... Farklı yollarla farklı şekilde karıştıran insanlar olduğunu dşünüyorum ben de.

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN İNŞALLAH..hAYIRLI GÜNLER..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim

ellerine saglık çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah..

Hayırlı günler sizde Allah(c.c)'ya emanet olun inşallah ......

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm....

-Eee artık başka söze ne hacet ki, doğruda ortada eğride neye niyet kime kismet, ALLAH c.c. hem nafile ebadetleri etmeyi hemde anasına babasına bakmayı sevenlerden olmayı nasip eylesin inşALLAH, bu değeri biçilmez kıssadan hisse için ise paylaşın kardeşimizden ALLAH c.c. razı olsun dersleride başarılar ibadetlerinde huzur, hayır ve hasenatlarında ise bereket, dünya işlerinde ise ALLAH c.c. kolaylıklar versin inşALLAH Rabbim niyet ve gönlünün güzelliği kadarınca versin resulüm, ALLAH c.c. emanet ol selam ve dualarımdasın vesselam ;)

vE ALEYKÜMSELAM Abi..
Allah(c.c) sendende razı olsun inşallah...
Amin..Amin..İnşallah...Allah(c.c)'ya emanet ol abi..Hayırlı günler....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt