Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANNENİN GÖZYAŞLARI (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Orta yaşlı kadın, evin içinde telaşlı bir haldeydi. Eşyaların yerini değiştiriyor, örtüleri düzeltiyor, arada bir mutfağa gidip pişmekte olan yemeğe bakıyor, tekrar salona dönüyordu. Sokaktan gelen her seste pencereye koşuyor, her duyduğu kapı zilinde de, başkasının zili olduğunu anlayıp üzülüyordu.

Başka şehirde iş bulan oğlu, hem uzak yerde olduğundan hem de izin alamadığından 2 aydır gelememişti. Orta yaşlı kadın, büyük bir özlemle oğlunun gelmesini ümit ediyor, kulağı zil sesinde, ayak sesinde telaşla bekliyordu. Her anneler gününde, çocuğunun "Anneciğim, anneler günün kutlu olsun” diyerek, boynuna sarılmasına öyle alışmıştı ki, sanki oğlu kapıdan giriverecek ve koşup boynuna sarılacaktı, sonra da onun için hazırladığı tatlılardan yiyecekti. Oysa oğlu geleceğini söylememişti ki. Kadın, boynu bükük düşündü, "-Ya gelmezse, ya izin alamadıysa. ” İçini özlem dolu bir alevin yalayıp geçtiğini hissetti.

Kadın sabahtan hazırlığa başlamıştı. . Telaşlı halini gören eşi, sorup durmuştu; ” Bu telaşın niye?” diye. Ama cevabını bir türlü alamamıştı. Sonunda da kadın; "-Bu gün evde işim çok, sen git-gez biraz” diye ısrar ederek, eşini rica-minnet dışarı çıkarmıştı. "Ya, telaşımın nedenini anlarsa, ya saatlerce beklediğim halde oğlum gelmezse” diye düşünmüştü. "Gelmezse” düşüncesiyle bir daha yüreği titremişti.

Saatler geçip gidiyordu, öğlen olmak üzereydi; "-Gelemiyorsan, bir telefon et bari, ‘anneciğim’ de. . ” İçinde sıkıntı artmaya başlamıştı; "-Anneler gününü kutlamak için bir telefon bile etmeyecek mi acaba? Ben böyle bekliyorum ama o belki hatırlamadı bile. ‘Gözden ırak olan, gönülden de ırak olur’ sözü anneler için de geçerli olur mu hiç. Olamaz canım, bir telefon eder en azından. Hoş telefon yetmez, özledim yavrumu, kara gözlerini, yaramaz gülüşünü. Hıh. . yaramaz, dediğimi duysa yine darılır, ‘Beni çocuk gibi sevme’ der. Sanki nasıl seveceksem…”
Çocuğunu düşündükçe, onunla konuştuğunu düşündükçe yüzü gülüyor, farkında olmadan bir anda neşeleniyordu. Sonra duvardaki saate gözü takılıyor, yeniden durgunlaşıyordu. "-Gelmeyecek, telefon bari etse. . ” diye düşündü istemeye istemeye. "-Sesini bari duymuş olurum”. Tam böyle düşünürken, cep telefonunun sesiyle irkildi, omuzlarında bir yorgunluk, bakışlarında bir burukluk telefona uzandı. , ekranına baktı, arayan oğluydu.
Sevinmeli miydi? sevinemedi. …acaba …acaba gelemeyeceğini söylemek için mi aramıştı. Telefonda kutlayıp geçecek miydi anneler gününü, sarılamayacak mıydı yavrusuna?
Açtı telefonu;
-Alo. .
-Alo, nasılsın anneciğim?
-Sağol yavrum, sen nasılsın?
-İyiyim anneciğim.
-Ne yapıyorsun, işler nasıl?
-Biraz zor oldu ama alıştım, hem bu şehre, hem de işe alıştım.
-Öyle mi yavrucuğum.
Söylemiyordu işte ne telefonda kutluyordu, ne de gelmiyeceğini söylüyordu. Sonunda dayanamayıp sordu;
-İzin aldın mı yavrum?
-Evet anneciğim, izin aldım. Sen nerden bildin.
-Nerden mi, anneler günü için izin almadın mı?
-Ha, anneler günü doğru ya. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.
-Sen sen. . bunun için izin almadın mı?
-Ah anneciğim, çok sevdiğim, benim için çok önemli bir bayanı görmeye gideceğimi söyledim. Şefim de izin verdi. Şimdi onun yanına gidiyorum.
Orta yaşlı kadın durakladı, sesine hakim olmaya çalıştı.
-Öyle mi, nasıl biriymiş bu?
-Anneciğim, emin ol bana, senin daha önce yaptığın yemeklerden daha lezzetlisini, daha önce yaptığın tatlılardan daha tatlısını yapmıştır, beni bekliyor şimdi.
-Ben… şey… tamam yavrucuğum. Şey, umarım o da seni seviyordur.
-Sevdiğine eminim anne, zaten bu ilk iznimi sırf onu görmek için aldım. Babam nerde anne?
-Dışardaydı yavrum. Hah. . kapı çalıyor, sanırım baban geldi.
-Tamam anne selam söyle, ben de mis gibi kokuların geldiği, dünya da en çok değer verdiğim bir dünya güzelinin kapısındayım.
-Tamam yavrum, söylerim. Sonra yine ara yavrum. Allah’a emanet ol.
Telefonu kapattı. Oysa ne kadar özlemişti oğlunu, ne kadar görmek istiyordu. Kapıya eli uzanırken, gözünden süzülen yaşlara engel olamıyordu.
Kapıyı açtığında, boynuna atılan oğlunun "-Canım anneciğim, anneler günün kutlu olsun!” diye bağırması sanki bir rüya sahnesiymiş gibi geldi. Oğlu; "-Anneciğim, seni sevindirecek bir sürpriz yapayım dedim, lütfen ağlama” dese de, annesi sevinçten hıçkıra hıçkıra ağlıyordu.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ANNENİN GÖZYAŞLARI

:(:(:(:(ALLAH C.C RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM B)B)
ELAM VE DUA İLE

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

yuregıne saglık allah razı olsunB)B)B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm hafize annem, annenin sevgisi çok başkadır gerçekten, ben bunu 1 sene önce çok iyi anladım..Allah razı olsun paylaştığınız için, selametle

Aleykümselam aliyecim anne olmayan bunu bilemez demi almadan vermek Allaha cc mahsustur birde annelere :D:D:D

siyah_inci87

Kayıtlı Kullanıcı

yaa tek kelimeyle harika bi yazıymış.özelliklede sonu..ellerine çokca sağlık kardeşim..
selametle....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_inci87 yazdı:
yaa tek kelimeyle harika bi yazıymış.özelliklede sonu..ellerine çokca sağlık kardeşim..
selametle....

sonu güzeldi ama tam ümidini kaybetmişken güzel bir süpriz oldu annelere arada süpriz yapmak lazım :D

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:( allah razi olsun bende annemi çok ozledim selam ve dua ile..B)B)B)B)

siyah_inci87

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
siyah_inci87 yazdı:
selametle....

sonu güzeldi ama tam ümidini kaybetmişken güzel bir süpriz oldu annelere arada süpriz yapmak lazım :D

dediğin gibi arada bisüpriz yapmak lazım......hele bide süpriz yapmayı seviyorsak.....

selametle...

yazılarınızın devamını dilerim...A.E.O.

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun ardeşim bende bay zamandır annemi göremiyodum çok duygulandım çok saol selam ve dua ile

imported_Huzur_

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM! elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş, Allah razı olsun paylaştığınız için. selametle kalın inşallah.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM APLACIĞIM İNAN PAYLAŞIMINIZI OKUDUKTAN SANRA NE SÖYLEYECEĞİMİ NE YAZACAĞIMI BİLEMEDİM ANNELERİN HAKKI ÖDENEMEZ SELAMUN ALEYKÜM B)B)B)B)

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun hafize anne emegine yüregine saglık...selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_inci87 yazdı:
hafize yazdı:
siyah_inci87 yazdı:
selametle....

dediğin gibi arada bisüpriz yapmak lazım......hele bide süpriz yapmayı seviyorsak.....

selametle...

yazılarınızın devamını dilerim...A.E.O.

Anneler her güzelliğe layık arada bir süprizleri sevin :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
ALLAH razı olsun ardeşim bende bay zamandır annemi göremiyodum çok duygulandım çok saol selam ve dua ile

Ama anneciğinde seni özlemiştir yazık uzaksınız heralde :(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Huzur_ yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM! elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş, Allah razı olsun paylaştığınız için. selametle kalın inşallah.

Aleykümselam Rabbimde sizden razı olsun inş selametle B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM APLACIĞIM İNAN PAYLAŞIMINIZI OKUDUKTAN SANRA NE SÖYLEYECEĞİMİ NE YAZACAĞIMI BİLEMEDİM ANNELERİN HAKKI ÖDENEMEZ SELAMUN ALEYKÜM B)B)B)B)

VE Aleykümselam inanki o yazıyı okuyunca kendimi yaşadım sanki ama hayat bu bazen istemeden ayrılıklar olabiliyor :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt