Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANNEMİ KAYBETTİM... (1 Kullanıcı)

mavi72

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞLERİM
ANNEM ELLERİ AVUCUMDA GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK HAKKIN RAHEMTİNE KAVUŞTU..KALBİ DURUVERDİ EKRANDA DERİN BİR NEFES ALDI VE UÇTU GİTTİ..
ANNEMİ MEMLEKETİMİZE GÖTÜRDÜK ..ORADA DEFNEDELİM DEDİK..ANNEMİ ELLERİMLE YIKADIM ..NUR YÜZÜNÜ ..
SİZLERE NE KADAR NURLU BİRİSİ OLDUĞUNU YAZMIŞTIM...ALLAHIM KATINDADA ÖYLYDİ DEMEKİ ...TANIDIKLARIMIZ ÇEVREMİZ KOMŞULAR NE RÜYALAR GÖRDÜLER ..DİĞER VEFAT EDEN BÜTÜN TANIDKLARIMIZ TEK TEK ZİYARETE GELDİLER ANNEMİ ALMAYA SANKİ...
YÜCE MEVLAM BANA SABIR VERDİ ..BÖYLE BİR ANNENİN EVLADI OLMAK BANA SABIR VERDİ...ÇOK GÜZEL DUALAR KURANLAR OKUNDU..
BANA DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIM ARTIK ANNEMİ DUALARIMLA ANACAĞIM..
TEK KEDERİM ÖZLEM DUYGUM ONUN YOKLUĞU EKSİKLİĞİNİ YÜCE MEVLAM SABIRLA TAHAMMÜL ETMEME NASIP ETSİN..
ARKADAŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ ANNEMİN YEDİSİ OLACAK NOLURSUNUN BANA DUALARINIZLA YARDIM EDİN..
ALLAHIM HEPİNİZDAN RAZI OLSUN...
BİRDE BANA ANNEM İÇİN NASIL DUALAR EDECEĞİMİ NELER YAPMAM GEREKTİĞİNİ ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...BEN YASİN OKUYORUM ..KURAN OKUYORUM..

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ANNEMİ KAYBETTİM...

ALLAH RAHMET EYLESIN, BASIN SAGOLSUN

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH ANNENIZE RAHMET EYLESIN SIZINDE BASINIZ SAG OLSUN

Kaan Erdem

Yönetici
RE: başınız sağolsun

RE: başınız sağolsun

inanınki yazdıklarınızı okurken duygulandım ve ağladım.allah sabır versin.yüce mevlam güzel allahım güzel rabbim cümle vefat etmiş müslüman kardeşlerimizin yerini cennet mekan eylesin.tekrar başınız sağolsun.

adviye_34

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM BAŞIN SAĞOLSUN.ANNENE ALLAHTAN RAHMET SANA DA SABIR VERMESİ Nİ DİLERİM.BEN DE O ACIYI 11 AY ÖNCE BABACIĞIMI KAYBEDİNCE YAŞADIM DEDİĞİN GİBİ İNSANIN CANINI ACITAN KAYBETTİKLERİNİN ÖZLEMİ AMA YÜCE RABBİM SABRINI VERİYOR. DOĞMAK NASIL ALLAHIN EMRİ İSE ÖLMEKTE ÖYLE BU YÜZDEN RABBİMDEN TÜM ÖBÜR DÜNYAYA GÖÇMÜŞ SEVDİKLERİM İÇİN DAİMA DUACI OLUYORUM VE KABİRLERİNİN GENİŞ MEKANLARININ CENNET GÜNAHLARININ AFFI İÇİN RABBİME İKİELİMİZDEKİ 99İSMİNİN YÜZÜSÜ HÖRMETİNE DU A EDİYORUM VE SENDE ET KARDEŞİM .TEKRAR ALLAH SABIR VERSİN DUALRIMIZ SENİNLE SELAM VE DUA İLE KAL.HAYIRLI GECELER.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

(Ölünün mezardaki hali, imdat diye bağıran, denize düşmüş kimseye benzer. Boğulurken, kendisini kurtaracak birini beklediği gibi, ölü de, ana babasından, kardeşinden, arkadaşından gelecek bir duayı gözler. Ona bir dua gelince, dünyaya ve dünyada olanların hepsine kavuşmaktan daha çok sevinir. Allahü teâlâ, yaşayanların duaları sebebi ile, ölülere dağlar gibi çok rahmet verir. Dirilerin, ölülere hediyesi, onlar için dua ve istiğfar etmektir.) [Deylemi]

Bu durumları iyi bilen Mazher-i Cân-ı Cânân hazretleri, bir kabrin yanına oturmuştu. (Bu mezarda Cehennem ateşi var. Hadis-i şerifte (Kendisi için veya başka müslüman için 70 bin kelime-i tevhid okuyanın günahları affolur) buyuruluyor. Ruhuna (Hatm-i tehlil) sevabı bağışlayacağım. İnşallah affolur) buyurdu. Hatm-i tehlilin sevabını bağışladıktan sonra, (Elhamdülillah bu günahkâr kadın, Kelime-i tehlil sayesinde azaptan kurtuldu) buyurdu

BAŞINIZ SAĞ OLSUN EĞER SAYFA AÇIP HATİM DERSENİZ SEVEREK KATILIRIZ KIRKINA KADAR OKUNUR İNŞ :(:(:(

GULDANE

Kayıtlı Kullanıcı

Allah rahmet etsin yapabilecegin sey hayirli bir evlat olarak kuran okuyup sadakalar verip sevabini annene bagislamaktir diye dusunuyorum iyi bir evlat yetistirenlerin amel defterleri kapanmaz Rabbim haberdar eder insaallah

abbassen

Kayıtlı Kullanıcı

allah rahmet eylesin.sizlered sabır ihsan eylesin

duru aysim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah sabır versin kardeşim...Cennet mekanı olur inşallah...Yüreğimizi sızlattın Allah acını tez zamanda hafifletir inşallah!

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
ÖLÜLER İÇİN YAPILANLAR

Dirilerin ölülere duası onlar adına sadaka vermesi, kendilerine büyük ölçüde faide verir. Kur’an-ı Kerim’de ölülere dua etmekle ilgili ayetler vardır.
ALLAH'U TEALA şöyle buyuruyor: “Rabbim, beni, ana, babamı, evime mü’min olarak girenleri, bütün mü’min erkekleri ve mü’mine kadınları mağfiret et.” (Nuh/28)

“Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman edenleri mağfiret et.” (Haşr/10)

Peygamberimiz (s.a.v.) hadisi şerifte: “İnsan ölünce, hayatî muamelesi kesilir. Yalnız üçü müstesna: Biri, devamlı sadakalar, diğeri faydalı bilgiler, öteki de kendisine duacı bir hayırlı evlat.”

Ehli sünnet alimleri iki noktadan dirilerin amellerinin ölülere fayda vereceğinde ittifak etmişlerdir. Bunlardan biri ölünün hayatında sebep olduğu işler, diğeri müslümanların ölüler için duası, günahlarımın affını istemesi ve sadaka vermesidir.

Oruç tutmak, Kur’an okumak ve Allah’ı zikretmek gibi bedeni ibadetlerin sevabının ölüye ulaşması hakkında da ihtilaf vardır. Ebu Hanife, İmam-ı Ahmet b. Hanbel ve Selef alimlerinin çoğunluğu bu gibi ibadetlerin sevabının ölüye ulaşacağı görüşündedirler. Şafi ve Maliki mezhebinden meşhur olan görüş ise bu gibi ibadetlerin sevabının ölülere ulaşmayacağıdır.

Malî ibadetlerin sevabını ölüye ulaşacağına delalet eden delillerden biri de Cabir radıyallahu anh’dan rivayet edilen şu hadisi şeriftir:

“Hz. Peygamber (s.a.v.) ile beraber Kurban Bayramı namazını kıldım. Namazdan ayrılınca bir koç getirip onu kurban etti. Keserken Bismillahi Allahu Ekber. Allah’ım bu kurbanı benden ve ümmetimden kurban kesmeyenler içindir.” (Fıkhı Ekber, İmamı Azam, 343)

Ebu Hureyre (R.A.)’ın bildirdiğine göre Rasulü Ekrem Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“İman ehline ölümünden sonra da yapmış olduğu iyilikler ve güzel işlerden dolayı sevap ulaşır, amel defteri kapanmaz, öğrettiği ve yaydığı bilgi, arkada bıraktığı hayırlı evlat, miras bıraktığı mushaf, yaptırdığı mescid, yolcular için yaptırdığı konak, akıttığı su, sıhhat ve hayatında malından ayırdığı sadakanın sevabı ona ulaşır.”

Cerir İbni Abdullah (R.A.)’ın rivayetinde ise Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz buyurmuştur ki:

“Her kim İslam’da iyi bir çığır açarsa hem kendi yaptığı işin sevabını ve hem de kendisinden sonra o çığırda yürüyenlerin sevabını, sonra yapanların sevabı eksilmeksizin alır.”

Her kim İslam’da kötü bir çığır açarsa, hem kendi yaptığı işin günahını ve hem de kendisinden sonra o yolda yürüyenlerin günahını-sonra yapanların ki eksilmeksizin- yüklenir.

Ölü namına namaz kılmak ve oruç tutmak hanefi mezhebine göre ölmüş kimsenin namaz ve oruç borçlarını düşürmez, fakat bu ibadetlerin sevabı ölülere bağışlanabilir.

Hz. Ali (R.A.)’nin rivayet ettiği bir hadisi şerifte ise Rasulü Ekrem:

“Her kim kabre uğrar ihlas suresini on bir kere okur, sevabını da müslüman ölülerin ruhlarına bağışlarsa, okuyan kimseye ölülerin sayısınca sevap verilir.” buyurmuştur.

Muhammed İbni Ahmed’in Mervezi’de:

Ahmed İbni Hanbel’in kabirlere uğradığınızda Fatiha suresini, Muavvezeteyn (Felak ve Nas) surelerini ve İhlas suresini okuyun, sevabını kabirde yatan mü’minlerin ruhlarına bağışlayın. Zira bunun sevabı onlara ulaşır dediğini işittim demiştir.

Rasulü Ekrem (s.a.v.) kabrinde azab görmekte olan iki kimsenin mezarı başında birer hurma fidanı dikmiş ve bu fidanlar kurumadıkça bu ölülerin azabı hafifler buyurmuştur. Ağaçların ve yaş otların ölünün kabri başında lisanı hal ile tesbih etmeleri ölü için mağfiret sebebi olunca mü’min kimsenin Kur’an okuması en büyük tesbih olması sebebiyle bunun ölünün ruhuna bağışlanması ve günahlarının hafiflemesine vesile olması daha uygun ve daha münasiptir denilmiştir. (Ölüm ve Ruhlar Alemi, Ali Rıza Karabulut, 238)

Hatta arzdaki eşyaların Rablarını nasıl tesbih ettiklerine delil şu ayeti kerimedir:

“Yedi gök, yer ve bunlarda bulunan herkes onu tesbih eder, onu örgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Ne var ki siz onların tesbihini anlayamazsınız.” (İsra/44)

Tabiat ilimlerindeki inkişaf bu ayetin açıklanmasına yardımcı olmuştur. Nitekim önceleri cansız ve hareketsiz olduğu sanılan varlıklar da dahil olmak üzere bütün eşya atomlardan meydana gelmiştir.

İşte atom çekirdeklerinin etrafındaki elektronlar sürekli ve muntazam bir şekilde çekirdeğin etrafında dönmektedirler ki belki de onların bu dönüşleri ve böylece ilahi kanuna en ufak bir sapma göstermeksizin boyun eğmeleri, Kur’an-ı Kerim tarafından Allah’ı tesbih olarak ifade edilmiştir. Ne hazindir ki arz ve semadaki nebatat ve mevcudat rablarını tesbih ederken, eşrefi mahluk olan insan Allah’ı zikir, tesbih tefekkür ve kulluk konusunda zafiyet göstermektedir.

Peygamberimiz (s.a.v.) ümmeti muhammed’e emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünnet emanetini insanlar gerektiği şekilde muhafaza etmekten aciz hatta genelde küfür ve şirk sistemlerin ilahi sisteme tercih edildiği bir vakıadır. Neticede Kur’an’sız ve sünnetsiz bir toplum ve topluluklarda huzur gören, muhabbet, bereket olmaz. Zira Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

“Kim de beni anmaktan (Kur’an’dan) yüz çevirirse şüphesiz onun sıkıntılı bir hayatı olacak.” (Taha/124)

Günümüzde insanlar tartışıyor ve düşünüyor ki acaba yaptıklarımız ölülerimiz için faide temin ediyor mu diye. Tereddüte kapılıyorlar. Unuttukları bir şey var. Bizden ayrılan mevtalar bizim varacağımız mahalle bizden evvel gittiler. Biz de gitmek üzereyiz. Onlar gitti bizler bu fani dünyada kalacak değiliz. Her nefis ölümü tadacak. Baki olan Allah (c.c.)’dır. Bu vesileyle bizler bizden sonraki nesillerimize her konuda olduğu gibi güzel örnek olalım. Hem dünya hem de ahiret saadetini elde edelim. Ölülerimize dua edelim. Sadakalar verelim, dirilerimiz için de gerçek diriliğin İslam’la, Kur’an’la olacağını bilelim. Çünkü Kur’an ve sünnetsiz bir hayat ölüdür.
Rabbim sana sabırlar versin.Anneciğinin mekanını cennet eylesin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin. Parmaklarım kitlendi sanki yazmakta zorlandım.
ALLAH'm ben düşünemiyorum.:(

SELAM VE DUA İLE!...B)B)B)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ALLAH RAHMET EYLESİN BAŞINIZ SAĞOLSUN :(

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAHMET ETSİN SİZEDE SABIR VERSİN
Öncelikle sizi Cenâb-ı Allah’ın rahmetiyle tebşir ediyorum, müjdeliyorum. Cenab-ı Allah dünyasını muzdarip kıldığı kullarını inşallah ahirette ebediyen güldürecektir. Yeter ki, sabırda ve şükürde istikamet içinde olunsun. Cenab-ı Allah Kur’ân’da bizi bazen mal kaybıyla, bazen sevdiklerimizin kaybıyla imtihan edeceğini bildiriyor ve sabredenleri ebedî rıza ve rahmetiyle, Cennetiyle ve ebedî saadetiyle müjdeliyor. “Ve beşşiri’s-sâbirin”1 diyor. Devam eden âyetlerde: “O sabredenler ki, başlarına bir musibet geldiğinde ‘Biz Allah için yaşıyoruz ve O’na döneceğiz’ derler. İşte Rablerinin mağfiret ve rahmeti onların üzerinedir”2 buyuruluyor.

Diğer bir âyette Cenâb-ı Zülcelâl: “Sabredenlere mükâfatı hesapsız ödenecektir”3 diye taahhüt ediyor. Öte yandan Peygamber Efendimiz (asm) bir kudsî hadiste Cenâb-ı Allah’ın şöyle buyurduğunu bildiriyor: “Mü’min kulumun dünyada bir sevdiğini elinden alırsam, o kulum da buna sabreder ve karşılığını Allah’tan umarsa, bunun karşılığı ancak Cennettir.”4

Sevdiklerimizi kaybetmek zor. Elbette zor. Fakat emin olalım ki: Bu âyetlerin ve hadislerin müjdesi bütün dünya saltanatını kaybetmeye değer. Değil mi ki, sırf işaret ettiğimiz bu âyetlerin ve hadislerin müjdelerini nazara aldığımızda bile: Nasıl olsa, birbirini Allah için sevenler için ebediyette ebedî olarak birleşmek var. Ve nasıl olsa, dünyadaki kayıp orada kayıp değil, mükâfat sebebidir. Dünyadaki ıztırap orada ıztırap değil, lütuf sebebidir. Dünyadaki acı orada acı değil, saadet sebebidir. Buna inanan ve Cenâb-ı Allah’tan rahmetini uman kullara ne gam var, ne keder; ne sıkıntı var, ne hüzün! Sadece dünyada bir miktar sabır var! Ve Cenâb-ı Allah’tan sınırsızca ve kayıtsızca ümit içinde olmaya devam etmek var! Cenâb-ı Allah sizi bu âyete mazhar kılmak istiyor. İnşallah siz sabrınızla, bu İlâhî tecelliye rızanızla ve şükrünüzle bu mazhariyeti hak edeceksiniz. Rüyalarınız da bunu müjdeliyor.

Rüyalar elbette sevginin alâmeti olabilir. Şuur altınızdaki gizli veriler rüya yoluyla ortaya çıkabilir. Aranızdaki perde berzah perdesidir. Zaten berzahla hepimizin arasında sadece bir perde var. Şundan da müsterih olalım ki, kısa süreli buluşmalar ve zamanla sınırlı birliktelikler dünyaya mahsus tecellîlerdir. Orada buluşmalar, birliktelikler, beraberlikler Bâkî isminin gölgesinde, Rahman ve Rahîm isimlerinin lütfuyla, ebedî şölenlere dönüşüyor. Cennette bir gölgelik beraberlik, dünyaya ve dünya saadetinin tamamına bedeldir.

“Cennette o gün eşleriyle birlikte gölgeliklerdeki koltuklara kurulurlar”5 âyetinin tecellî ettiği güne kadar… Cenâb-ı Allah size, bize ve tüm Müslümanlara dünyanın birer badireyi andıran imtihanlarından yüz akıyla geçmeyi nasip etsin. Âmin.

Dipnotlar:
1- Bakara Suresi: 155
2- Bakara Suresi: 156, 157
3- Zümer Suresi: 10
4- Rıyazu’s-Salihîn, 32
5- Yasin Suresi: 56

[gizli][/gizli]

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim sana sabırlar versin.Anneciğinin mekanını cennet eylesin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin.

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

BASINIZ SAGOLSUN KARDESİM ALLAH ANNENİZE RAHMET EYLESIN YERİNİ MEKANINI CENNET EYLESİN SİZLERE DE SABIRLAR VERSİN İNŞ. OKUDUGUNUZ KUR'AN-I KERİMDEN,YAPTIGINIZ HAYIRLI İSLERDEN HASIL OLAN SEVABI ANNENİZE,ÖLMUSLERİNİZE YOLLAYIN BOL BOL DUA EDİN BİZİM DE DUALARIMIZ SIZLERLE UNUTMAYIN....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Başınız sağ olsun Rabbim sabırlar versin
inna lillah inna ileyhi raciun

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

başınız sağ olsun çok üzüldüm rabbim sabrınızı artırsın çok büyük bi acı inşallah rabbim meknını cennet eyler.

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

Başınız sağ olsun.RABBİM sabırlar versin.Mekanını cennet eylesin

arikurinshika

Kayıtlı Kullanıcı

Allah rahme eylesin,mekanı cennet olsun.ne mutlu ona ki senin gibi bir evlat yetiştirmiş.Allah yaptığın salih amellerin sevabını da ona da nasip etsin.

ALLAH'A EMANET OLUN...

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mavi72 yazdı:
KARDEŞLERİM
ANNEM ELLERİ AVUCUMDA GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK HAKKIN RAHEMTİNE KAVUŞTU..KALBİ DURUVERDİ EKRANDA DERİN BİR NEFES ALDI VE UÇTU GİTTİ..
ANNEMİ MEMLEKETİMİZE GÖTÜRDÜK ..ORADA DEFNEDELİM DEDİK..ANNEMİ ELLERİMLE YIKADIM ..NUR YÜZÜNÜ ..
SİZLERE NE KADAR NURLU BİRİSİ OLDUĞUNU YAZMIŞTIM...ALLAHIM KATINDADA ÖYLYDİ DEMEKİ ...TANIDIKLARIMIZ ÇEVREMİZ KOMŞULAR NE RÜYALAR GÖRDÜLER ..DİĞER VEFAT EDEN BÜTÜN TANIDKLARIMIZ TEK TEK ZİYARETE GELDİLER ANNEMİ ALMAYA SANKİ...
YÜCE MEVLAM BANA SABIR VERDİ ..BÖYLE BİR ANNENİN EVLADI OLMAK BANA SABIR VERDİ...ÇOK GÜZEL DUALAR KURANLAR OKUNDU..
BANA DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIM ARTIK ANNEMİ DUALARIMLA ANACAĞIM..
TEK KEDERİM ÖZLEM DUYGUM ONUN YOKLUĞU EKSİKLİĞİNİ YÜCE MEVLAM SABIRLA TAHAMMÜL ETMEME NASIP ETSİN..
ARKADAŞLAR PAZARTESİ GÜNÜ ANNEMİN YEDİSİ OLACAK NOLURSUNUN BANA DUALARINIZLA YARDIM EDİN..
ALLAHIM HEPİNİZDAN RAZI OLSUN...
BİRDE BANA ANNEM İÇİN NASIL DUALAR EDECEĞİMİ NELER YAPMAM GEREKTİĞİNİ ANLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...BEN YASİN OKUYORUM ..KURAN OKUYORUM..
allah rahmet etsin.mekanını cennet eylesin inş tabbim sabırlar versin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt