Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Anneme Kur'anı Kerimi Nasıl Öğretebilirim ? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Goldenrose
  • Başlangıç tarihi
G

Goldenrose

Selamun aleyküm kardeşlerim.

Benim annem namazını kılıyor orucunu tutuyor fakat ne yazık ki zamanında Kuranı Kerimi öğrenmemiş. Ben Allah'a şükür ben Kuranı Kerimi öğrendim. Fakat anneme de öğretmek istiyorum. İnsan belli bir yaştan sonra öğrenmesi güçleşiyor. İstek ortadan kalkıyor. İstekli ama öyle aman aman bir isteği yok.
Sizce annemin öğrenmesini kolaylaştırmak için ne gibi şeyler yapabilirim? Öğrenir öğrenmesine ama insanın yaşı ilerledikçe bir şeyi ezberlemesi de o kadar güçleşiyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ve buradan anne babalara sesleniyorum. Herşey küçüklükte. Sakın çocuğunuzun namaz kılmasını, oruç tutmasını, tesettürünü ve EN önemlisi de Kuranı öğrenmesini sağlayın. (eminim ki buradaki herkes bilinçli)
Allah'a emanet olun kardeşlerim..

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam.

Degerli kardesim. Dedigin gibi yas ilerleyince, hem ögrenmek, hemde sabirli olup, ögrenirken hevesi kaybetmemek zorlasiyor. Fakat sana tavsiye edebilecegim sey, sesli Elifaba. Yani önce normal Elifcüzünde bulunan sayfalar ve ayrica araca yazili tuslar. Üzerine basinca o harfin okunusuyo duyunabiliyor.

Rabbim kolaylik versin. Sendende razi olsun :)

G

Goldenrose

Sağol kardeşim. Sesli Elifba aklıma daha önce hiç gelmemişti :) İyi bir fikirmiş. Çok sağol.
Allah sizden de razı olsun.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım burda forumdada öle bi konu vardı sanırım bakmıştım bende. bende de öle bi hafıza var ki neyi nerde okuduğumu ertesi gün unutuyorum :(bende erene öğretmeye çalışıyorum sabır isteyen bi iş canım Rabbim kolaylık versin

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim,
Çok hayırlı bir iş yapmaya niyetlenmişsin. Allah Yar ve Yardımcın olsun inş.
Ben rahmetli kayınvalideme öğrettiğimde,55 yaşındaydı.Ama çok istekliydi. Sabır ve azimle,Rabbimin izniyle öğrendi.
Canım,pek hevesli değil diyorsun,sesli elifba güzel bir fikir,heveslendirmek için,Kur'anı Kerimi öğrenmenin,okumanın faziletlerini anlatabilirsin.Acizane benim aklıma bu geldi.İnş.yararlı olur.
Rabbim okumayı nasibettiği kullarından eylesin.
Selam ve Dua ile

G

Goldenrose

selamun aleykum canım burda forumdada öle bi konu vardı sanırım bakmıştım bende. bende de öle bi hafıza var ki neyi nerde okuduğumu ertesi gün unutuyorum :(bende erene öğretmeye çalışıyorum sabır isteyen bi iş canım Rabbim kolaylık versin

Olur mu öyle şey estafirullah mihrace ablacım :)
Eren daha küçük Allah'ın izni ile kısa süredir öğrenir ihşallah.
Amin. Annem de ihşallah kısa sürede öğrenir.

G

Goldenrose

Selamun Aleykum Kardeşim,
Çok hayırlı bir iş yapmaya niyetlenmişsin. Allah Yar ve Yardımcın olsun inş.
Ben rahmetli kayınvalideme öğrettiğimde,55 yaşındaydı.Ama çok istekliydi. Sabır ve azimle,Rabbimin izniyle öğrendi.
Canım,pek hevesli değil diyorsun,sesli elifba güzel bir fikir,heveslendirmek için,Kur'anı Kerimi öğrenmenin,okumanın faziletlerini anlatabilirsin.Acizane benim aklıma bu geldi.İnş.yararlı olur.
Rabbim okumayı nasibettiği kullarından eylesin.
Selam ve Dua ile

Aleyküm selam.
Amin. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt