Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Annem bana çok kızıyor! (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Adım Ayşe, ilkokul beşinci sınıfa gidiyorum. Bu aralar sevgili annemle bir türlü anlaşamıyoruz. Oysa ne kadar seviyorum onu bir bilseniz. Bu aralar sürekli; "Ayşe eşyalarını topla, her tarafı durmadan karıştırıyorsun. Ben senin yaşındayken on parmağımda on marifet vardı. Ne güzel yemekler yapıyordum..." diyor.

İnanın ne ben saymakla bitirebilirim ne de siz okumakla. Her gün bu sözleri duymaktan yorulmuştum. Bir ara 'Ben bu kadar kötü bir çocuk muyum ki?' diye kara kara düşünmeye bile başlamıştım. Anneler, çocuklarını sevdiği kadar bir de onları anlamaya çalışsa, bu sorunların büyümeden çözüleceğine inanıyorum. Annemin şikayetleri gün geçtikse artmaya devam ediyordu. Böyle giderse annemle aramız tatsızlaşacak gibi. Bir akşam yatmadan önce iyice düşündüm. Bu konuyu annemle konuşmaya karar verdim. Bunun için de annemin neşeli olduğu bir zamanı aradım. Ne yapıp ne edip annemin bu günlerde bana çok kızdığını ona fark ettirmeliydim. Kıvrak zekâmla bu soruna bir çözüm yolu buldum. "Anne!" dedim. "Seninle oyun oynamak istiyorum. Sen benim kızım ol. Ben de senin annen olayım." Yapacağımız iş, rol gereği evde akşamları yaptığımız şeyleri canlandıracaktık. Bin bir nazla bu fikrimi anneme kabul ettirmeyi başardım. Daha doğrusu büyüklerin deyimiyle, 'Bin dereden su getirdim'.

Akşam yemeğinden sonra tıpkı annem gibi elime örgü şişini aldım. Salondaki koltuğun başköşesine oturdum. Annem de koltuklardan birinde benim gibi yerini aldı. Annem gibi örgü örerken bir yandan da; "Ayşe, elini ağzından çek! Ayşe, televizyona çok yakından bakıyorsun! Ayşe, boş duracağına odanı topla..." diyordum. Bir müddet sonra annem, tahammül edemedi. "Ben sana böyle mi davranıyorum?" diye bağırarak ayağa kalktı. Ben de; "Daha çok şey vardı; ama şimdi hepsi aklıma gelmiyor." diye cevap verdim. Annemin hem sinirli hem de tedirgin bir hali vardı. Sonra ben izin alıp odama gittim. Bir müddet sonra annem yanıma geldi. Benimle konuşmak istediğini söyledi ve; "Gerçekten sana böyle mi davranıyorum?.." diye sordu. Anne-kız derin bir sohbete başladık. Birbirimize duygularımızı aktardık. Bazı konularda fark etmeden yaptığım hatalarımın farkına da vardım. İnanın arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerden daha güzel bir sohbetti bu. O günden sonra annemle arkadaş gibi olduk. Ne diyeyim, darısı sizin başınıza.

Zaman/Ailem

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Annem bana çok kızıyor!

HER ZAMAN ETKİLİ İLETİŞİM YARARLI OLMUŞTUR.İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ BEN BU KONUDAN BU KAVRAMI ÇIKARTTIM.SELAM VE DUA İLE PAYLAŞIM ÇOK GÜZELDİ KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE KAL.

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

AYŞE AKILLI KIZMIŞ Kİ ANNESİNİ BÖYLE GÜZELBİR DERSLE KENDİNE GETİRMEYİ BİLMİŞ,TABİ ANNENİN OLAYI KAVRAMASIDA AYRI BİR GÜZELLİK AMA HER ÇOCUKTA AYŞE GİBİ OLAMAYABİLİR. OZAMAN ANNELERE LÜTFEN DİKKAT DİYELİM...EMEĞİNİZE SAĞLIK ...SELAMETLE..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
HER ZAMAN ETKİLİ İLETİŞİM YARALI OLMUŞTUR.İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ BEN BU KONUDAN BU KAVRAMI ÇIKARTTIM.SELAM VE DUA İLE PAYLAŞIM ÇOK GÜZELDİ KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE KAL.

Doğru kardeşim haklısın iletişim çok önemli ebeveyn ve çocuklar arasında..
Sende selam ve dua ile kal.. SelametleB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm güzel kardeşim.. iletişim ve anlaşmanın önemine vurgu yapan kaliteli bir paylaşım olmuş.. faydalı olsun inşallah.. ellerine, emeğine sağlık canım kardeşim, çok güzel bir konuydu.. Rabbim razı olsun inşallah, sevabını yazsın..Rabbime emanetsin.. selametle inşallah;)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
AYŞE AKILLI KIZMIŞ Kİ ANNESİNİ BÖYLE GÜZELBİR DERSLE KENDİNE GETİRMEYİ BİLMİŞ,TABİ ANNENİN OLAYI KAVRAMASIDA AYRI BİR GÜZELLİK AMA HER ÇOCUKTA AYŞE GİBİ OLAMAYABİLİR. OZAMAN ANNELERE LÜTFEN DİKKAT DİYELİM...EMEĞİNİZE SAĞLIK ...SELAMETLE..

Haklısın kardeşim.. Annelere biraz dikkat:) Çocukları anlamaya çalışalım, büyüklüğümüzü göstererek iletişim yoluna gidelim inşaAllah..
SelametleB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm güzel kardeşim.. iletişim ve anlaşmanın önemine vurgu yapan kaliteli bir paylaşım olmuş.. faydalı olsun inşallah.. ellerine, emeğine sağlık canım kardeşim, çok güzel bir konuydu.. Rabbim razı olsun inşallah, sevabını yazsın..Rabbime emanetsin.. selametle inşallah;)B)B)B)

Aleykum selam canım kardeşim sağolasın..
Allah c.c. senden de razı olsun..
İnşaAllah faydalı olur seninde dediğin gibi..
Selam ve dua ile Allah'a emanetsinB)B)B)B)B)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

S.A...ALLAH C.C. RAZI OLSUN...BANA GÖREDE ANNE İLE ÇOCUK ARASINDAKİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ...EMEĞİNİZE SAĞLIK...A.E.O...SELAMETLE...

(HAKKINIZI HELAL EDİN ÇÜNKÜ BEN SADECE HAZIRA KONUYORUM:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(BİRAZ CESARET EDEMİYORUM SİZLER GİBİ KONU PAYLAŞMAYA :( :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:()

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

inş.ne güzel insan bazen farkında olmuyo ama kalp kırılıyo işte:(

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

nihalim yazdı:
S.A...ALLAH C.C. RAZI OLSUN...BANA GÖREDE ANNE İLE ÇOCUK ARASINDAKİ İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ...EMEĞİNİZE SAĞLIK...A.E.O...SELAMETLE...

(HAKKINIZI HELAL EDİN ÇÜNKÜ BEN SADECE HAZIRA KONUYORUM:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(BİRAZ CESARET EDEMİYORUM SİZLER GİBİ KONU PAYLAŞMAYA :( :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:()

Aleykum selam.. Helal olsun kardeşim, ne demek..
Allah c.c. senden de razı olsun.. SelametleB)B)

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

nihalım kardeşim öyle deme bende türkceyi tam bilmiyorum ama yazıyorum çünkü burda yazan kardeşlerim işgüzar degil ayrıca herşeyiyüzeltiyorlar bende gönül rahatlıgıyla yazı yazıyorum

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM EVETTTT GERÇEKTEN ÇOK HASSAS KONULAR. VE Bİ OKADARDA ÖNEMLİ TABİ KONU ÇOCUKLARIMIZ FİDANLARIMIZ OLUNCA DOZU DAHADA Bİ ARTIYO. GEREK ANNE GEREK BABA OLSUN ÇOCUĞUN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLMEK İÇİN ONUN SEVİYESİNE İNİP ONUN GİBİ DÜŞÜNMEK GEREKİYO TABİKİ AMA BUNU BABALAR MALİSEF İŞ GÜÇ PEK İLGİLENEMİYO AMA BURDA ANNEYE ÇOK İŞ DÜŞÜYO. ÖZELLİKLE 1,5 YAŞINDAN SONRA EVDEKİ ÖĞRETMENLİK BAŞLIYO. RABBİM BÜTÜN ANNE VE BABALARIN YARDIMCILARI OLSUN. BİZLERE HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEK NASİP ETSİN. KARDEŞİM SENİNDE ELİNE SAĞLIK BÖYLE ÇOK DEĞERLİ KONULARI BİZLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SELAMUN ALEYKÜM

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM..

AYŞEDE ZEKİ KIZMIŞ...

O TAKTİĞİ BEN ŞİMDİ YAPIORUM..

OKULA GİDERKEN ANNEM BİRAS SERTTİ..ŞİMDİ DİORUM "AH ANACIM AH BAKIŞIN BİLE KANIMIZI DONDURUYODU"...:D:D:D:D:DŞİMDİDE YUMUŞ YUMUŞ OLDU...:D:D:D:D:D:D

KARDEŞİMİDE ŞIRNAĞA ASKER OLARAK GÖNDERDİĞİNDEN BERİ SERDE SERTLİK FALAN KALMADI..:):):)

SELAMETLE...

-BiLaL-

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm;
B)Allah c.c. razı olsun çok güzel bir konuyu bizlerle paylaştın...keşke anneler hiç kızmasa...selametle...

Kaan Erdem

Yönetici

KARDEŞİMİDE ŞIRNAĞA ASKER OLARAK GÖNDERDİĞİNDEN BERİ SERDE SERTLİK FALAN KALMADI..

ALLAH CC KARDEŞİNİZİ VE TÜM ASKERLERİMİZİ GİTTİKLERİ GİBİ GERİ DÖNMELERİNİ NASİP ETSİN.HEPSİ ALLAH CC EMANET OLSUN.BENİM KARDEŞİMDE HAYIRLISI İLE ŞIRNAKTAN YENİ GELDİ BİTİRDİ HAYIRLISI İLE.SELAM VE DUA İLE KALIN.

tuba07 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM..

AYŞEDE ZEKİ KIZMIŞ...

O TAKTİĞİ BEN ŞİMDİ YAPIORUM..

OKULA GİDERKEN ANNEM BİRAS SERTTİ..ŞİMDİ DİORUM "AH ANACIM AH BAKIŞIN BİLE KANIMIZI DONDURUYODU"...:D:D:D:D:DŞİMDİDE YUMUŞ YUMUŞ OLDU...:D:D:D:D:D:D

KARDEŞİMİDE ŞIRNAĞA ASKER OLARAK GÖNDERDİĞİNDEN BERİ SERDE SERTLİK FALAN KALMADI..:):):)

SELAMETLE...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM..GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..RABBİM RAZI OLSUN SİZLERDEN..SORUNLAR KARŞILIKLI İSTİŞARE İLE HALLEDİLEBİLİR ELBETTE..YETERKİ UZLAŞMA NİYETİMİZDE OLSUN..GERİSİ ZATEN GELİR ALLAHIN İZNİYLE..ALLAHA EMANET OLUN..

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM SANIRIM BENDE KIZIMA BÖYLE YAPARIM.:(:( KARDEŞİM DE DER BANA ABLA SEN ÇOK İŞ BUYURUYOSUN.İŞİ SEN YAPMIŞ GİBİ GÖZÜKÜYOSUN AMA BÜTÜN AYAK İŞLERİNİ BANA YAPTIRIYOSUN DİYE.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL EMEGİNİZE SAGLIK.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt