Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

anneler gününü boykot ediyoruz (1 Kullanıcı)

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.
Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.[1] Farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlar, çünkü gün rakamı farklıdır.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlı'ların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalı'lar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.[2]

biz annelerimizi bize ait olmayan bi günde değil her gün hatırlayalım arkadaşlar. başkalarını taklit etmekten vazgeçelim artık.Bütün anneler, sizleri çok seviyorum...

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
.................................................

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Cennet annelerin ayaklarının altındadır...(hadisi şerif )

Biz müslümanız ve bizim için 1 gün değil hergün anneler günüdür

Annemi çok seviyorum ALLAH için..

G

Goldenrose

Merhaba mihrace ablacım nasılsın? Uzun zamandır girmiyordun iyi misin?

Elbette anne ve babalarımız yanımızda olmasa bile bizim için hergün onların günü:)

Annelerimizin ya da babablarımızın bizim için yaptıkları şeyleri tek bir güne sığdıramayız. Bir günü bırak bir ömüre bile sığdıramayız.

Buna bence bir boykot değil de insanlarımız tarafından ekonomiyi hızlandırmak dememiz bana göre daha doğru. Babalar günü olsun anneler günü olsun bunların hepsi ekonomiyi hızlandırmaya yarıyor. Yoksa annelerimiz ve babalarımız zaten hep kalbimizde. Boykot ile pek alakası yok gibi geldi bana ama verdiğin bilgiler için sağol.

Allah'a emanet ol.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba mihrace ablacım nasılsın? Uzun zamandır girmiyordun iyi misin?

Elbette anne ve babalarımız yanımızda olmasa bile bizim için hergün onların günü:)

Annelerimizin ya da babablarımızın bizim için yaptıkları şeyleri tek bir güne sığdıramayız. Bir günü bırak bir ömüre bile sığdıramayız.

Buna bence bir boykot değil de insanlarımız tarafından ekonomiyi hızlandırmak dememiz bana göre daha doğru. Babalar günü olsun anneler günü olsun bunların hepsi ekonomiyi hızlandırmaya yarıyor. Yoksa annelerimiz ve babalarımız zaten hep kalbimizde. Boykot ile pek alakası yok gibi geldi bana ama verdiğin bilgiler için sağol.

Allah'a emanet ol.
selamun aleykum iyiyim elhamdülillah canım sen nasılsın?bu ara pek vaktim olmuyo buralardayım yinede arada bi bakıyorum.evet canım biz anne babalarımızı tek bi günde hatırlamamalıyız bunun yanı sıra amerkalılara yada yunanlılara da benzemek istemeyiz amerikalı bi vatandaşın annesi hatırlatmak için gelenekselleştirdiği bi günü biz müslümanların kutlamasının hiç bi mantığı yok.yine seninde söylediğin gibi amaç birazda insanlara para harcatmak işte biz tüm bunları kabul etmiyoruz ve anneler gününü boykot ediyoruz tatlım :)konu bu sebebten bu başlık altında Allah a emanet ol öpüyorum seni

T

tevbekarım

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.
Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır.[1] Farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlar, çünkü gün rakamı farklıdır.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlı'ların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalı'lar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.[2]

biz annelerimizi bize ait olmayan bi günde değil her gün hatırlayalım arkadaşlar. başkalarını taklit etmekten vazgeçelim artık.Bütün anneler, sizleri çok seviyorum...

Allah razı olsun çok güzel bi konuya değinmişsiniz Rabbim bu bilinci cümle müslümanlarada versin
selam ve dua ile.

G

Goldenrose

selamun aleykum iyiyim elhamdülillah canım sen nasılsın?bu ara pek vaktim olmuyo buralardayım yinede arada bi bakıyorum.evet canım biz anne babalarımızı tek bi günde hatırlamamalıyız bunun yanı sıra amerkalılara yada yunanlılara da benzemek istemeyiz amerikalı bi vatandaşın annesi hatırlatmak için gelenekselleştirdiği bi günü biz müslümanların kutlamasının hiç bi mantığı yok.yine seninde söylediğin gibi amaç birazda insanlara para harcatmak işte biz tüm bunları kabul etmiyoruz ve anneler gününü boykot ediyoruz tatlım :)konu bu sebebten bu başlık altında Allah a emanet ol öpüyorum seni

Biliyorum bu sebepten boykot adı verildiğini. Boykota dair pek yazı göremedimde o yüzden söyledim.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
:)hımm boykota dair yazı nası oluyomus tatlım?rica etsem sen yaz ben yanlış bişe yazmışsam düzelmiş olsun hayırlı geceler :)

G

Goldenrose

:)hımm boykota dair yazı nası oluyomus tatlım?rica etsem sen yaz ben yanlış bişe yazmışsam düzelmiş olsun hayırlı geceler :)

Kusura bakma mihrace ablacım ama sadece anneler gününüz geçmişini nereden geldiğini vs. yazılı. Yazıyı okuduğumda başlığı görmemiş olsam bu bir boykot yazısı demezdim.
Hayırlı geceler B) :)

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakma mihrace ablacım ama sadece anneler gününüz geçmişini nereden geldiğini vs. yazılı. Yazıyı okuduğumda başlığı görmemiş olsam bu bir boykot yazısı demezdim.
Hayırlı geceler B) :)[/QUOTE
tatlım anneler gününün tarihini insanlar neyi kutladıklarını bilip bu kandırmacaya alet olmasınlar bilinçlensinler diye yazdım ardından boykot edelim dedim.:)ama merakta ettim senin dediğin şekli nasıl olmalı ki yazarmısın?

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Üşüyorum Anne

Hava çok soğuk Anne
Üşüyorum, üşüyorum Anne
Yorganı çekiyorum üstüme Anne
Seni gibi ısıtmıyor, ısıtmıyor Anne

Hanıma diyorum odun at sobaya Anne
Soba yanıyor başlıyor tunç olmaya Anne
Gücü yetmiyor sobanın içimi ısıtmaya Anne
Sensiz üşüyorum sensiz donuyorum Anne

Hani geceleri ben uyurken Anne
Dışarda hava soğuk kar yağarken Anne
Yine açmış üstünü deyip yorganı örterken Anne
Üşümek nedir bilmezdim,sen varken Anne

Şimdi kar dışarı değilde sanki odama yağıyor Anne
Evde ısıtıcı ne varsa hepsi yanıyor,yanıyor Anne
Yinede bu zavallı çocuk donuyor Anne
Sensiz birtürlü ısınamıyorum,ısınamıyorum Anne

Güngör Celep

G

Goldenrose

tatlım anneler gününün tarihini insanlar neyi kutladıklarını bilip bu kandırmacaya alet olmasınlar bilinçlensinler diye yazdım ardından boykot edelim dedim.:)ama merakta ettim senin dediğin şekli nasıl olmalı ki yazarmısın?

Bu güne kanmayalım gibi yazılar okudum ben. Gerek yılbaşı olsun gerek anneler günü olsun... İşte ben o okuduklarıma boykot yazısı derim. Tarihli yazılara değil. Allah'a emanet ol.

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
Bu güne kanmayalım gibi yazılar okudum ben. Gerek yılbaşı olsun gerek anneler günü olsun... İşte ben o okuduklarıma boykot yazısı derim. Tarihli yazılara değil. Allah'a emanet ol.

bişeyi boykot etmek için önce neden ettiğini bilmek lazım deilmi tatlım?asıl neyi neden yaptığını bilmeden hayde boykot dersen bence onda bi yanlışlık vardır doğrusunu yaz diyorum onuda yapmıyosun sende Allah a emanet ol.

G

Goldenrose

bişeyi boykot etmek için önce neden ettiğini bilmek lazım deilmi tatlım?asıl neyi neden yaptığını bilmeden hayde boykot dersen bence onda bi yanlışlık vardır doğrusunu yaz diyorum onuda yapmıyosun sende Allah a emanet ol.

Boykot yazısı yazıcak ya da boykot edilcek kadar aman aman bir yazı olduğunu düşünmüyorum mihrace ablacım. Sonuçta buradaki bütün insanlar taklit etmememiz gerektiği kanısındalar zaten. Önemli bu kanıda olmayan insanlara boykot yazılarımı ulaştırmak. Onları ulaşmayı başardığın zaman söz boykot yazısı döşeriz beraber ;)

imported_berrak_

Yasaklı Kullanıcı

hakkaten çok açıklayıcı bir boykot yazısı (!) saolun :D :D :D :D :D :D :D :D

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
:) :) :) :) :) :) :) arkadaşlar sizin için sabah sabah üşenmeyip boykot başlığı altındaki yazzılara bakıcam yahu benim amacım buradaki arkadaşlarımı uyarıp anneler günü diye kutladığımız günün aslında ne olduğunu yazan bi yazı paylaşmak altına da arkadaşlar biz kutlamayalım dedim buradaki arkadaşlarıma seslendim yani, buradaki hiç bi arkadaşım anneler gününü kutlamıyomuydu ki ben bu kanıda olmayan birilerine ulasmalıyım?birde yazıda gecen taklit kelimesini de anlamıs değilim?burada herkes kendi yazılarını mı paylasıyo? ki bu benim kendi başıma yazacağım bi yazı değil illaki bi kaynak göstermeliydim değilmi?bilip bilmeden bi yazı yazsam o zaman komik olurdu sevgili arkadaşlarım mesela selamun aleykum arkadaslar bu yıl anneler gününü kutlamayalım boykot edelim protesto edelim kutlayanları uyaralım çünkü duyduğuma göre bu da hristiyanların yada yahudilerin kutladığı bi günmüş.mü olmalıydı taklit etmemem için?ayrıca ben edebiyat derslerinde de boykot yazısı diye adlandırılan bi yazı türü görmedim bilmiyorum boykot yazısının özelliikleri şunlar şunlardır şu şekilde yazılmalıdır şunlara dikkat edilmelidir????????????????böle başlıklar hiç hatırlamıyorum bu durumda sanırsam herkes istediği gibi paşa gönlü nası isterse yani tabi sınırları aşmadan yazı yazabilir.aksi taktirde boykot yazan bi yazının bazı özellikleri vardır diyen kardeşim sende birazcık senin deyiminle taklit :) yaparak bizimle paylaşırmısın?
BOYKOT Alm. Boykott (m), Fr. Boycottage (m), İng. Boycott. Bir topluluğun şiddetli protestosu; toplumda uygun bulunmayan herhangi bir karar veya davranışa karşı söz ve fiil ile alınan menfi tavır veya ambargo. Boykot kararlarını bir toplumu meydana getiren fertler bir araya gelerek aldıkları gibi, bir devlet veya devletler diğer bir devlet veya devletlere karşı da alabilmektedir. Sporda ise, bir sporcuya veya bir kulübe belirli bir süre veya belirli bir tümü.... bu da boykot kelimesinin sözlük anlamı umarım işe yarar Allah a emanet :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt