Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Annee ben oyun oynamak istiyorum ... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Annee ben oyun oynamak istiyorum ... :H
Anne, oyun oynamak istiyorum. Sıkıldım taş binalardan, merdiven boşluklarında gelen geçen insanları saymaktan. Anne, ben arkadaşlarım olsun istiyorum. Çimenlerde top oynamak, ağaçlara salıncak kurmak, gülmek-neşelenmek, acıyı ve sevinci öğrenerek, paylaşarak büyümek istiyorum...
Eskiden evcilik oynarmış çocuklar. Bezden bebekler yapıp, çay tabaklarını oyuncak diye kullanırlarmış. Çamurlardan heykeller yapıp, üstlerini başlarını kirletip bazen yırtarlarmış. Benim üzerim hiç kirlenmiyor anne. Elbiselerim eskimiyor bile. Masa başında bilgisayara bakarak geçiyor zamanım. Oyunla-rım hep tek kişilik.
Canım sıkılıyor anne. Bana evcilik oynayıp, anneannemin sana yaptığı bebeklere, ördüğü elbiseleri anlat. Üstünü kirletip, top oynarken eskittiğin ayakkabılarını anlat. Benim ayakkabılarım neden eskimiyor anne?
Hamburger ve pizza ile besleniyor şimdi çocuklar. Yanlarında gazlı içecekler. Bana tarhana çorbası yap anne, pilavımın yanında ayran içmek istiyorum. Anneannemin yaptığı elmalı kurabiyelerden sende yap. Vanilya koksun bizimde evimiz. Misafirlerimiz geldiğinde onlara sen kendi ellerinle kek ve börek yap. Hazır pastane kurabiyeleriyle süslemeyelim porselen tabaklarımızı...
Bana da öğret anne. Benimde kızım olursa, bende ona anneannemden kalan pasta tarifleriyle güzel şeyler yapmak istiyorum. Ve ona bezden bebekler yapıp, evcilik oynamasını öğretmek...
Bebek değilim belki anne ama sen yinede her zaman yanımda ol. Şimdi çocuklar yalnız büyüyor. Tek dostları evlerindeki koca koca beton duvarlar. Yalnız ve erken büyümek zorunda kalan çocuklar, hep içlerine kapanık oluyor...
Ben gülmek istiyorum anne, paylaşmak duygularımı.
Ben seni istiyorum anne, pahalı bebekler değil.
Diğer annelere de söyleyelim onlarda çocuklarını yalnız bırakmasınlar. Arkadaşlarım çok üzülüyor anne. Biz her şeye sahip küçük insanlarız sizlerin gözünde. Ama bir türlü olmasını bilmeyen diye birbirinize şikayet ettiğiniz. Biz mutlu olmanın ne demek olduğunu biliyoruz anne, siz bizim nasıl mutlu olduğumuzu bilmiyorsunuz. Çünkü bizimle konuşmuyorsunuz, sormuyorsunuz bizlere...
Televizyon alıyor sizleri bizim elimizden. Alış veriş merkezleri, çay ve kahvehaneler ve biliyor musun anne, en güzel sinemalar evde kucağında yatarken izleniyor.
Bütün bunları sana sitem olsun diye yazmıyorum anne. Bütün annelere söylemek istiyorum; ellerimizden sıkıca tutup bizi çe-kiştirip durmayın. Sizin zevk aldığınız ortamlarda bizler ağlayınca hayıflanıp, ağzımıza bir tane tokat vurmayın. Kolaya kaçıp, hazır gıdalarla bizi besleyip, sağlıksız bir nesil yapmayın.
Anne, annelere söyle bizim çocuk olduğumuzu unutmasınlar.
Ağlamak, oyun oynamak, yerli yersiz şımarıklıklarımız, bazen arsızlıklarımız, sizi üzmelerimiz, hepsi çocuk aklımızın ermediğindendir.
Ben bir çocuğum ve bir çocuk aklıyla biliyorum ki; hiçbir çocuk annesini ve babasını üzmek istemez. Onlarsız bir hayat düşünemez.
Bizi suçlamayın anne. Biz suçun ne olduğunu bilmiyoruz. Bize öğretin. Biz öğrenelim ki, nasıl davranılması gerekiyor hayata ve insanlara karşı, işte o zaman bizde kendi çocuklarımıza öğretebilelim...
Bu dünya bizim, bu ülke bu il bizim.
Bu mahalle, bu sokak, bu cadde, bu apartman,
en önemlisi bu ev bizim anne...
Ben çocuğum anne, bana bağırma ve kızma. Oyun oynamak ve üstümü başımı kirletmek istiyorum. Sularla oynamak, yağmurlarda bile bile okul dönüşlerinde, sallana sallana gelmek istiyorum. Kardan adam yapıp, biraz üşüyüp, ağzım burnum kıpkırmızı olana kadar, soğuktan ellerim buz tu-tana kadar dışarıda kalmak istiyorum.
Anne, farkında mısın beni korumak isterken, anılarımı elimden alıyorsun. Benim büyünce arkadaşlarıma anlatacak; apartmanımız, merdivenlerimiz, balkonlarımız ve yatak odamdan gördüğüm gök yüzünden başka anlatacak bir anım olmayacak... çocuksu halim ben hiç oyun oynayamadım yada oynamayı beceremedim ...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aahh zamanımızın acı tablosu...
bir karış toprak bırakmamacasına
her yere dikilen modern beton yığınlarının içinde sıkışıp kalan çocuklar....
gerçektende sokakta oynayan, sonrasında yorulup eve gelen ve tüm enerjisini dışarıda tükettiği için annesinin hazırladığı yemeğini yiyip saygılı olan
(ki şu anda stresten çocukların asabiyet problemi var)
çocukların devri bittimi acaba?

yazınız çok güzeldi,,,teşekkürler..

ALLAHA EMANET OLUNUZ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
aahh zamanımızın acı tablosu...

bir karış toprak bırakmamacasına
her yere dikilen modern beton yığınlarının içinde sıkışıp kalan çocuklar....
gerçektende sokakta oynayan, sonrasında yorulup eve gelen ve tüm enerjisini dışarıda tükettiği için annesinin hazırladığı yemeğini yiyip saygılı olan
(ki şu anda stresten çocukların asabiyet problemi var)
çocukların devri bittimi acaba?

yazınız çok güzeldi,,,teşekkürler..

ALLAHA EMANET OLUNUZ

çocuklarımız evde hapis hayatı yaşıyor oyun alanları çok kısıtlı sokakla tehlikeli parklara oyun alanlarına yanlız salamıyorsun e annenin babanın işi var götüremiyor o çocuk enerji dolu ne yapsın evde yaramazlıklar çekilmiyor aşağı kattan şikayetler geliyor çocuk dünyaya geldiğine pişman oluyor selametle :A:evet

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
çocuğun çocuk olduğu son dönem olsa gerek;hatırlayanlardan mısınız?

çocuğun çocuk olduğu son dönem olsa gerek;hatırlayanlardan mısınız?

Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız

LC Waikiki veya benetton tüm renkleriyle kıyafetlerinizde önemli markalar olduysa...

SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dua dıbu dıp dıp dıbı dıp dum... Tabi ki bir de: İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV

Önce hüplet sonra gümlet' hayat felsefeniz olmuşsa

Bizimkiler dizisi ertesi gün okul olduğunu bi süreliğine unutturduysa

Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)

Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız

Elm sokağında kâbus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız

Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız

Okulda coca-cola kutusunu ezip maç yaptıysanız (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayağı yerleştirip üstüne basıp yürürlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)

Apartmanın altındaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa

Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa

Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse

Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa

Atarideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız

Işıklı spor ayakkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa

Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder sürpriz yumurtasıysa(kâğıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)

Clementine sizde derin izler bırakmışsa

Kasete kayıt yapılabilmesi için alt tarafında bulunan karelerin bantla kapatılması gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız

Commodore 64'de tornavidayla kasetin kafa ayarını yaptıysanız

Anne saat kaç, simiiit, birdirbir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa

"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa

Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplumbağaların ismi olarak tanıdıysanız

Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız

Hafta sonları çizgi film izlemek için erken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız

Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...)

Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizgi filmleri art arda izliyorduysanız

Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa

Pazar geceleri yıkanma günüyse

Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız

Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa

Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,

Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,

MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsa(a/s/l ne demek biliyorsanız)

ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız.

Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,

Çizgi film şarkılarının İngilizce veya Japonca olsa da ezberlemişseniz

Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.

Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, Bonibon,
Topitop, Yumiyum... Vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa

Sulu göz’ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa

Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız

Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız

"Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız

Macerana dansını yapabiliyorsanız

TV den çekilmiş çizgi filmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa

Telefonların jetonla çalıştığını hatırlıyorsanız

İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz

Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız.

Capri Sun ın reklâmı ve melodisini hatırlıyorsanız.

Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız

Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız

Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.

Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa

"Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız.

Sayısız joystick kırdıysanız ve gün gelince artık joystick satılmadığını fark ettiyseniz

Fame City cennetle eşdeğerse

En sevdiğiniz sayı altıysa

Prince of Persia'da alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız

Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse

Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.

Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız

Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz

annenizin poşetler dolusu taso, misket, sporcu kâğıtları,
gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız

Peçete, kâğıt, poşet vb... koleksiyonu yapmışsanız
...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOK GÜZEL YORUM YAPMIŞSINIZ ALLAH RAZI OLSUN

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOK GÜZEL YORUM YAPMIŞSINIZ ALLAH RAZI OLSUN

:evet evet şimdi hatırladım, çok zevkliydi gerçekten..şimdiki çocukların uhu gibi de bir zevkleri yok, piritdiye akışkan olmayan bir madde kullanıyorlar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt