Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANNE SEVGİSİ (GÜZEL BİR HİKAYE) (1 Kullanıcı)

emelakan

Kayıtlı Kullanıcı
Annemin yanlızca bir gözü vardı.Ondan nefret ederdim.Çünkü durumu beni utandırıyordu.Ailemizi geçindirmek için okulda ahçılık yapardı.Okuldaiken bir gün Annem bana merhaba demeye gelmişti.Yerin dibine geçmiştim.Bunu bana nasıl yapabilirdi.Onu görmezden geldim.Ona nefretle baktım ve ondan kaçtım.Ertesi gün sınıfta bir arkadaşım dediki Eee senin Annenin yanlızca bir gözü var deyince yerin dibine girmek istedim vede Annemin ortadan kaybolmasını istedim.Bu yüzden o gün onunla karşılaşınca dedimki.. Beni gülünç duruma düşüreceğine ölsen daha iyi.Annem karşılık vermedi.Dediklerim karşışında bir saniye bile düşünmedim çünkü çok kızmıştım.Onun duyguları beni igilendirmiyordu.Onu evde istemiyordum.Çok çalıştım ve Singapura okumaya gittim.Sonra evlendim Kendi evimi aldım çocuklarım oldu ve hayatımdan çok memnundum.Bigün Annem beni ziyarete gemişti.Kaç yıldır beni görmemiş ve torunlarını tanımamıştı.Kapıya gelince çocuklarım ona güldüler.Ona evime gelip çocuklarımı nasıl korkutabilirsin hemen buradan git diye bağırdım.Buna Annemin kısaca kusura bakmayın yanlış adrese geldim galiba dedi ve gözden kayboldu.Bir gün mezunlar toplantısı için okuldan bir mektup aldım.Karıma iş seyehatına gidiyorum diye bahane uydurdum.Mezunlar toplatısından sonra sırf meraktan eski eve gittim.Komşularım Annemin öldüğünü söylediler.Hiç üzülmemiştim.Bana versinler diye Annemin bıraktığı bir mektup verdiler.En sevgili oğlum her zaman seni düşünüyorum.Singapura gelip çocuklarını korkuttuğum için üzgünüm.Mezunlar gününe geleceksin diye çok sevinmiştim ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilemiyorum .Sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm.Biliyormusun sen küçükken bir kaza geçirmiştin ve gözünü kaybetmiştin.Anne olrak senin tek bir gözle büyümene dayanamazdım.Bu yüzden sana kendi gözümü verdim o gözle benim yerime görüyor diye seninle okadar gurur duyuyorumki.BÜTÜN SEVGİMLE ANNEN.Annenin çocuğuna sevgisi böyle olursa Allahın kullarına rahmetini siz hesaplayın.

hilal76

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ANNE SEVGİSİ (GÜZEL BİR HİKAYE)

insan oğlu nankördür ben bu gibi olaylara çok şahit oldum ALLAH kimseyi böyle duruma düşürmesin yüreklerimizden sevgiyi eksik etmesin İNŞALLAH

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ANNE SEVGİSİ (GÜZEL BİR HİKAYE)

S.A. İmândan sonra birinci vazifemiz ana-babanın kalbini kırmamaktır. Onlar ne kadar kötü olsalar da, yine her şeyin üstünde hakları vardır. Onların kalbini kıranın ibâdeti kabûl olmaz. Müslüman doğmamıza ve müslüman yetişmemize sebep olan ana-babamızın kalbini kırarsak Cennete girmemiz düşünülebilir mi? Onlar bize hakâret etse de, yalvararak gönüllerini almamız lâzımdır. Müslüman ana-babamız, bizden râzı olmadıkça, Allahü teâlânın sevdiği kulu olmamız çok zordur (ALINTI) ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİN DİĞİNİZ İÇİN SAĞOLUN CENNETİN NİÇİN ANNE AYAKLARI ALTINDA OLDUĞUNUN KÜÇÜK BİR HATIRLATMASI .ALLAH'a emanet olun.

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
En sevgili oğlum her zaman seni düşünüyorum.Singapura gelip çocuklarını korkuttuğum için üzgünüm.Mezunlar gününe geleceksin diye çok sevinmiştim ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilemiyorum .Sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm.Biliyormusun sen küçükken bir kaza geçirmiştin ve gözünü kaybetmiştin.Anne olrak senin tek bir gözle büyümene dayanamazdım.Bu yüzden sana kendi gözümü verdim o gözle benim yerime görüyor diye seninle okadar gurur duyuyorumki.BÜTÜN SEVGİMLE ANNEN.

:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:A:

Ah analar ahhhhh. Allah merhametinin onda birini onlara vermiş. Eğer onda biriyle bu kadar fedakarlık yapabiliyorlarsa gelin görinki Rabbimin merhameti ne kadarda büyük. Bir yıl oldu annemi kaybedeli. İçim sızladı okurken.:a17: Ve anneciğimin özlemi yine bağrımı deldi geçti. Ana-babalarımın kıymetini bilip onların bizlerden razı olduğu haklarını helal ettikleri evlatları olmak ümdiyle.

Çok duygulu bir konu. Yüreğinize sağlık.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
saolun kardeşim selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt