Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Anne olurken........ (1 Kullanıcı)

hulya_25

Kayıtlı Kullanıcı
Anne olmak için zor sınavlardan geçiyorum ve geçenler vardır aramızda.15 lerde bu önemli olmuyor insan için.kavga çıkarmaya çalışıyorsun yada kırmaya.o ise sabrediyor .yaş anne olma yaşına gelince her şey dank ediyor.hele birde olmak için uğraşınca yaşlar dökülüyor gözlerinden tutamıyorsun.olamayacakmıyım düşüncesi ve vicdanın rahatsız ediyor.Anne olunca anlarsın sözü geliyor bir an için kulaklarına anlarsıııın.kalbin katılıyor gözlerine.ve dudaklarından dökülüyor sadece.ÖYLE BİR ANLATTIKİ KADER ANNE OLMADAN BİLE ANLADIM ANNE ANLADIIIIIIM.tüm annelerin ellerinden öpüyorum.allah onları başımızdan eksik etmesin.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
amin Allah razi olsun çok guzel yazmissiniz elinize saglik selam ve dua ile..

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin amin....

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....DUYGULARINIZA KATILIYORUM...

A.E.OLUN DUA İLE...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Anne Olmsk Zor Iş Hakikaten Mevla Anne Adaylarinin Ve Bütün Annelerin Yardimcisi Olsun( Amin)

havza

Kayıtlı Kullanıcı
Anne Olmsk Zor Iş Hakikaten Mevla Anne Adaylarinin Ve Bütün Annelerin Yardimcisi Olsun( Amin)

selam aleyküm fatımaa kardeş bi sorum var ama cevabı kimde bilmiyorum sen belki bilgin vardır diye soruyorum çocuğa isim koyarken kişideki özellikler neler olmalı emanet ol

selam aleyküm kardeşlerim anne olmak herşeyden zor dünyanın en güzel şeyi ama gelelim onu bana verene layık bir evlat nasıl yetiştireceğim hesabını nasıl vereceğim bu dünyanın pisliğinden nasıl kurtaracağım hiç bilemiyor insan rabbim tüm annelerin yardımcısı olsun enbüyük sınav buuu allaha emanet olun

hüseyin-c

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.candemir.tr.gg
slm aleyküm allahu teale nin insana verdigi en büyük nimettir evlat cocuk bana hep söyle nalatirlar di büyüklerim"bir zengin aile varmis bunlarin cocugu yokmus bunlar hic huzurlu olamiyorlarmis bide bunlarin komsulari varmis fakir ama temiz insanlarmis bunlarinda bir cocugu varmis ve bunlarin evinden hergün gülücük sevinti sesleri gelirmis ve bigün olmus zengin olan aile fakir komsusuna sormus"komsu siz fakirsiniz bizse zengin ama bizim yüzümüz hic gülmüyo sizse hep gülüyorsunuz sebebi ne diye sormus" fakir komsu :demis bizim bi altin topumuz var hergün onla oynuyoruz o yüzden demis zengin komsu sasirmis ve tamam demis ertesi gün zengin komsu alie de gitmis bi altin top yaptirmis ve birbirleriyle oynamaya baslamis kari koca ama her birbirine atmasida bir yeri sisiyor bir yeri kaniyor bunun üzerine zengin aile gitmis ve fakir komsuya sormus komsu bizde bir altin top yaptirdik ama huzut bulamadik diye somus: bunun üzerine fakir komsu söyle demis;bizim altin topumuz cocugumuz demis ve zengin aile sasirmis

mehmet1_21

Kayıtlı Kullanıcı
ya arkadaslar werılen lınk nerde goremıyorummm.. bana yardım edın weyalınkı bıda werın acıl kontur lazımm:((

sude-naz

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim çok güzel yazmışsın.bizleri bugünlere hazırlayan annelerimizin hakkı ödenmez.Allah(c.c.) o duyguyu bizede tattırmayı nasip eylesin.amin a.e.o kardeşim.

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm fatımaa kardeş bi sorum var ama cevabı kimde bilmiyorum sen belki bilgin vardır diye soruyorum çocuğa isim koyarken kişideki özellikler neler olmalı emanet ol

selam aleyküm kardeşlerim anne olmak herşeyden zor dünyanın en güzel şeyi ama gelelim onu bana verene layık bir evlat nasıl yetiştireceğim hesabını nasıl vereceğim bu dünyanın pisliğinden nasıl kurtaracağım hiç bilemiyor insan rabbim tüm annelerin yardımcısı olsun enbüyük sınav buuu allaha emanet olun

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM İNANIN YENİ GÖRDÜM HAKKINIZI HELAL EDİN...BEN ANNE DEĞİLİM AMA SÜREKLİ ÇOÇUKLARIN İÇİNDE OLDUĞUM İÇİN AZÇOK BİLİRİM ZORLUĞUNU... SİZİN SORDUĞUNUZ SORU HAKKINDA GENİŞ BİR ARAŞTIRMA YAPIM ONDAN SONRA İNŞALLAH AKTARIRIM BU FORUMA . SELAMETLE...:H

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı

1- Çocuklara güzel isim vermek çocuğun babası üzerindeki haklarındandır ve sünnettir. Sünnet çerçevesinde Peygamber Efendimizin (asm) isimleri, sair peygamberlerin isimleri ve güzel mânâlar ifade eden isimler verilebilir. Çirkin mânâlara delâlet eden isimler verilmez.
Ancak iki çocuğu olup, bunlardan birine Peygamber Efendimizin (asm) isimlerinden birini vermeyenin şefaatten mahrum kalacağı tarzında bir ölçü, bir vücûbiyet, bir ceza ve bir müeyyide Din-i Mübin-i İslâmda yoktur. Bu sözde abartı vardır. Güzel dinimizde abartılara yer yoktur.
Çocuklarımıza “güzel mânâlara” delâlet eden isimler vermemiz sünneti ihya açısından önemlidir ve yeterlidir. Sünnet-i Seniyyeyi ihya edenlerin ise inşallah şefaate ulaşmaları umulur.
2- Güzel isim koymayı tavsiye eden Peygamber Efendimizin (asm) kötü anlamlı veya yanlış anlaşılabilecek isimleri daha güzelleriyle değiştirdiği doğrudur. Meselâ; Harb, Savaş, Acı, Yesâr (sal), Hazn (zor), Asram (kesen), Afire (çorak arazi), Benû Zinye (zinâ oğulları), Şeytan isimlerini anlamsız ve çirkin bularak; Melikü’l-Emlâk (Meliklerin Meliki) ismini Allah’ın gazabını çekeceğini haber vererek—çünkü Allah’tan başka meliklerin Meliki yoktur—; Rebâh (kâr), Necih (kurtulmuş), Bereket isimlerini yanlış anlamaya müsâit bularak çocuklara verilmesini tavsiye etmemiştir. Meselâ, “Bereket orada mı?” diye sorulduğunda, “Bereket yok!” denirse yanlış anlaşılır.
Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) bunlardan “Harb” ismini “Selm” (barış) adıyla, “Hazn” adını “Sehl” (kolay) adıyla, “Asram” adını “Zür’a” (eken) adıyla, “Benû Zinye” adını “Benû Reşde (dürüst oğulları= adıyla değiştirmiştir.1
Üstad Bedîüzzaman da sadık talebesi Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin; “Zîver” olan ve “süs, ziynet ve bezek” anlamlarına gelen ismini, “yazılmış kitapçık ve risâle” mânâsında bulunan “Zübeyir” adı ile değiştirmiş ve böylece “ismi daha iyisiyle değiştirme” sünnetini ihya etmiştir.
Zübeyir ismi, “yazılı levha, mektup ve kitap” mânâsında olan ve Hazret-i Dâvûd’a (as) inen mukaddes kitabın adı olan “Zebur” ismi ile aynı kökü paylaşmaktadır.
Demek oluyor ki, ilk bakışta yanlış anlaşılabilecek veya yanlış mânâlar çağrıştıran isimleri daha güzelleriyle değiştirmek sünnettir

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOCUĞA İSİM VERMEK

Dünyaya gelen çocuğa yapılacak ilk iyilik ve ikram, ona güzel bir isim vermektir.
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuştur:
“Evlâdın baba üzerindeki hakları, güzel bir isim ile isimlendirip ve İslâm âdâbı ile kendilerini eğitmek ve yetiştirmektir.” (Münâvî)
Ebu Derdâ -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“Kıyamet gününde siz, kendi isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız. O halde isimlerinizi güzel koyunuz.” (Tirmizi)
İlk duyulduğunda güzel isim, insan üzerinde belli bir etki bırakır.
Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ- der ki:
“Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- çocuğa, doğumunun yedinci gününde isim konmasını, yıkanarak pisliklerinin temizlenmesini ve Akîka kurbanı kesilmesini emir buyurdu.” (Tirmizi: 1520)
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz çocuklarının isimlerini seçerek koymuş, düşük çocukların bile isim verilerek gömülmesini emir buyurmuştur.
Hazret-i Mâriye -radiyallahu anhâ-dan doğma oğlu İbrahim için:
“Bu gece bir oğlum doğdu, ona dedem İbrahim’in adını verdim.” buyurmuştur. (Ebu Dâvud)
Ashab-ı kiram -radiyallahu anhüm-, güzel isim koymakla alâkalı Hadis-i şerif’leri o kadar tatbik etmeye başladılar ki, Abdullah adını alan sahabilerin sayısı üçyüzü bulmaktadır.
Bir Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki:
“Bir kimsenin üç oğlu olur da birisini olsun ‘Muhammed’ ism-i şerif’iyle tesmiye etmezse cehâlet etmiş olur.” (Câmi’üs-sağir)
Çocuğa verilen isim, onun yetiştiği toplumda alay mevzusu yapılmayacak ve onu küçük düşürmeyecek isimlerden olmalıdır. Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimizin bu hususta ısrarlı tavsiyeleri ve uygulamaları olmuştur. Çeşitli bakımlardan İslâm anlayışına uygun olmayan isimlere sahip çocukların veya yetişkinlerin isimlerini değiştirerek, onlara uygun bulduğu yeni isimler vermiştir.
Müstehap isimler, söyleniş ve mânâ güzelliği taşıyan, Allah dostlarını hatırlatan isimlerdir. Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, kulluğu ifade eden “Abdullah” ve “Abdurrahman” isimlerinin Allah-u Teâlâ’yı memnun edeceğini beyan etmiştir.
Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edildiğine göre bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:
“Şüphesiz ki sizin Allah’a en sevimli gelen isimleriniz Abdullah ve Abdurrahman’dır.” (Müslim: 2132)
Buhârî’nin rivayet ettiği bir Hadis-i şerif’lerinde de çocuklara peygamber adlarının verilmesini tavsiye etmiştir. Onun bu tavsiyeleri, müslümanlar arasında bu nevi isimlerin geniş çapta yayılmasını sağlamıştır.
Allah-u Teâlâ’dan başkasına kulluk mânâsı taşıyan isimleri ad olarak koymak haramdır. Bir müslüman, mânâsı güzel olmayan bir ismi değiştirebilir, böyle yapması müstehaptır.
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz İslâm âdâbına uymayan isimlerin değiştirilmesini tavsiye etmiştir.
Hanımlarından Zeynep binti Cahş -radiyallahu anhâ- ile Ümmü Seleme -radiyallahu anhâ-nın kızı Zeynep -radiyallahu anhâ-nın isimleri “Berre” idi. Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Cömert, dürüst, itaatkâr” mânâsına gelen bu ismin, bir insanın kendisini temize çıkarması mânâsına geldiğini söyleyerek onlara “Zeynep” adını vermiştir. (Müslim: 2142)
“Elem, keder” mânâsına gelen “Hüzn” ismindeki bir sahabenin adını da “Münzir” olarak değiştirmiştir.
•​
Çocuk dünyaya gelince sağ kulağına Ezan-ı Muhammedî okunur, sol kulağına da kâmet getirilir. Sonra adı söylenir.
Daha sonra ümmet-i Muhammed’e hayırlı bir evlât olması için duâ edilir.
Şöyle de duâ edilebilir:
(Allahümmec’alhü berren ve enbithü fil-İslâmi nebâten hasenâ)
“Ey Allah’ım! Bu çocuğu iyilerden kıl ve onu İslâm’da güzel yetişen bir bitki gibi yetiştir.”
(Bu mevzu Muhterem Ömer Öngüt’ün “Çocuğun İlâhi Ahkâm Mucibince Terbiyesi ve Yetiştirilmesi” isimli eserinden derlenmiştir.)

magside

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum bende yeni anne oldum cok guzel bir duygu allah herkese nasip etsin

magside

Kayıtlı Kullanıcı
ya bana niye yazmiyonuz biraz acemiyim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt