Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Anliyor Musun Beni Hayat? (1 Kullanıcı)

sude-naz

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat gizli bir bulmaca ve ben nedense o bulmacanın boş karelerini ya yanlış dolduruyorum ya da yanlış karelerinde geziniyorum.Hayatın tutunacak dalları var,elbet birisine asılırsın diyorlar.Oysa bilmiyorlar ki zayıflayan bu benle,bu kollarla,bu tükenmişliğimle nasıl asılabilirim ki o dallara artık?Kim nerden bilecek ki bir anka kuşu gibi defalarca küllerimden yeni ‘‘ben’’ler oluşturup,defalarca doğduğumu?
Çok fazla bir şey bilmek istemiyorum artık,Öğrendikçe anlamsızlaşmaya başlıyor sanki her şey.Büyümemek lazımmış hep çocuk kalmak,onun verdiği saflığı taşımak daha gerçekçi,daha güzel geliyor bana.Artık kolay kolay güvenemiyor insan,sevemiyor da.Kolay kolay gülemiyorsun da.Çocuksu duyguların o saflığının yerini,anlamsız kaygılar,koşuşturmacalar,kaygılar,yalanlar,belirsizlikler alıyor.şimdilerde yaygınmış maskeli balolar,yapmacık,yalancı dünyalar.Aklıma B.Halafov’un yazısı geldi.Belki ben de onun gibi maskeli baloların kurallarından,komedilerinden nefret ettiğim için yalnızım.Yalancı bir dünyayı kabul edemeyişim,maskeler takmak istemeyişimdir yalnızlığımın nedeni.Artık güne çocukluğumdaki gibi gülüşlerle ya da gördüğüm bir kabusun etkisiyle ağlamaklı da kalkamıyorum.Şimdi her sabah güne değişik ümitlerle,biriktirdiğim ‘‘keşke’’lerle,pişmanlıklarla başlıyorum.Hayata karşı yorgun beklentiler içindeyim. İçimde koca bir yalnızlık büyütüyorum.Ve kendime sorular soruyorum,cevabını hayatın uçsuz bucaksız derinliklerinde aradığım.
‘‘Keşke’’ler içeren zaman dilimleri hayatın okunması zor kitabında yaşanmış sayılır mıydı acaba?
Hayatın verdiği acıların da panzehiri var mıdır?Acının panzehiri de mi acıdan elde edilir?
Varolmak mı yoksa bir şeylerin yokluğu mu içimi bu kadar acıtan,beni bu kadar yoran?
Ve birgün ölüm çalacaksa kapımı,benim bu hayata yenilmişliklerim neden?
Neyse Hayat,daha fazla yüreğimin,ruhumun gölgelerine sığınmasın istedim kelimelerim.
Sana olan sitemlerim için beni bağışla HAYAT.
Sığınağım yok ki beni anlayacak!Anlıyor musun beni HAYAT?
HAYIR !
AN-LA-MI-YOR-SUN…!

ALINTIDIR....

necipcakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Hayati Anneme Sormak Gerekir...

Hayati Anneme Sormak Gerekir...

benim hiç sapanım olmadı anne,

ne kuşları vurdum,

ne de kimsenin camını kırdım...

çok uslu bir çocuk değildim ama,

seni hiç kırmadim, hep boynumu kırdım.

ben hayatım boyunca

bir tek kendimi vurdum! ..

suskun görünsem de,

fırtınalı ve mağrurdum anne.

bir mızrak gibi,

aynada hep dik durdum anne! ..

ben sana hiç bir gün laf getirmedim,

leke sürmedim.

ama göğsümü çok hırpaladım,

kalbimi çok yordum...

ben hayatım boyunca, en çok kendimi sordum! ...

benim hiç sevgilim olmadı anne,

ne bir yuva kurdum,

ne bir gün şansım güldü...

öpemeden bir bebeğin gidişini,

tükendi gitti çağım...

kimi yürekten sevdiysem,

yüreğini başkasına böldü...

bir muhabbet kuşum vardı,

o da yalnızlıktan öldü...

sen beni göğsünde

hep acılarla mı soğurdun anne?

yoksa evlat diye,

koca bir taş mı doğurdun anne?

eziyet degilim, zahmet değilim,

musibet hiç değilim;

bir senin mi balına sinek kondu, söylesene!

doğurdun da beni,

ne ile yoğurdun anne?

benim hiç hayalim olmadı anne...

ne seni rahat ettirdim,

ne kendim ettim rahat...

bir mutluluk fotoğrafı bile çektirmedi bu hayat!

kaybolmuş bir anahtar kadar

sahipsizim anne...

ne omuzumda bir dost eli,

ne saçımda bir şefkat...

say ki yollardan akan,

şu faydasız çamurdum anne...

say ki ıslanmaktım, üşümektim,

say ki yağmurdum anne!

bunca yıldır gözyaşlarını,

hangi denizlere sakladın?

oy ben öleyim,

sen beni ne diye doğurdun anne?

necipcakmak

Kayıtlı Kullanıcı
???????????????????????????

???????????????????????????

Hayat nedir diye düşünüyorum uzun zamandan beri. Sahi hayat nedir? Ne demektir?... Yaşadıklarım mı? Yaşattıklarım mı? Bence hayat; ağladıklarımla, ağlattıklarımla bir oyundur. Ne zaman ? Nerede son bulacağını bilmediğim bir yoldur.

Dizlerimde derman kalmadığında gözyaşlarım yüreğimi ıslattığında son bir umuttur hayat. Düşünmeden yaptıklarımın cezası, giderken dur diyemediklerimin cefasıdır… Umutlarımın tükendiği, yığılıp kaldığım çıkmaz bir sokaktır. Dünün pişmanlıklarıyla, yarının hayalleriyle dolu bır romandır hayat.
Okudukça hatırladığım, hatırladıkça unutmaya çalıstığım kötü bir hikayedir. Tutunacak hiç bir dalım kalmadığında yaşama sebebim, ’’Yeter artık!’’ dediğim anlarda sebebimdi hayat.
Yazın ortasında soğuktan titrediğim, Kışın soğuğunda içimi ısıtan bilmediğim tuhaf bir şeydir hayat...
Gülerken ağlayanların, ağlatıpta gülenlerin, boş vermişlerin, kazandıklarını sananların, kaybettiğini düşünenlerin, unutanların, unutulanların. Merhabaların....Elvedaların.... Yasandığı bir dünyaydı. Sonunu en baştan gördüğüm koskoca bir kördüğüm. Yaşamaya korktuğum içinde boğulduğum bir denizdi hayat.
Hayat benim için buydu işte... Biraz yalan, biraz gerçek ama öyle ya da böyle geçecek... Geçmeli....
Yüzünde kocaman bir tebessümle bana bakan dostuma sordum.
‘’Hayat nedir sence?’’
Durdu ve gülümsedi yüzüme. Sonra ’’HAYAT; SEVMEKTİR, YÜREKTEN SEVEBİLMEKTİR’’ dedi.
Hayat neydi? Sevmek mi? Hayat sevmek olabilir miydi? Belki de öyleydi. Peki ama sevipte sevilmeyenlerin günahı neydi? Anlamadığım belkide hiç anlayamayacağım bir soruydu bu beynimi kemiren. Cevabını bulamadım. Hayat sevmekse, yürekten sevebilmekse eğer hatam neydi benim, Günahım neydi???....

Gönül

… Umutlarımın tükendiği, yığılıp kaldığım çıkmaz bir sokaktır. Dünün pişmanlıklarıyla, yarının hayalleriyle dolu bır romandır hayat.
Okudukça hatırladığım, hatırladıkça unutmaya çalıstığım kötü bir hikayedir. Tutunacak hiç bir dalım kalmadığında yaşama sebebim, ’’Yeter artık!’’ dediğim anlarda sebebimdi hayat.
Yazın ortasında soğuktan titrediğim, Kışın soğuğunda içimi ısıtan bilmediğim tuhaf bir şeydir hayat...
… Umutlarımın tükendiği, yığılıp kaldığım çıkmaz bir sokaktır. Dünün pişmanlıklarıyla, yarının hayalleriyle dolu bır romandır hayat.

sude-naz

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat; kendisine dair planlar yaparken başınıza gelenlerdir.

Hayat; bir oyun sahnesidir,neyi oynarsan onu yaşadığın,bu yüzdendir ki; rolleri seçerken iyice düşünmek gerekiyor.

Hayat; yaşadıklarımızla henüz öğrenmediklerimizin toplamıdır.

Hayat; silgi kullanmadan resim çizme sanatına denir

Hayat; sevdiğimiz şeyleri yapabilmek için sevmediğimiz şeyleri yapmak zorunda kaldığımız süreç.

Hayat; kulağınıza ezan okunması ile namazınızın kılınması arasında geçen süre.

Hayat; sahnesi ve perdesi olmayan bir oyundur.

Hayat; etrafindaki herkese ragmen yalnizliktir,ozgurluktur, gizemdir, gercektir.

Hayat; anlamını çözmeye çalışırken akla gelen soruları cevaplama kaygısıdır.

Hayat; Hep ertelenendir.
Hayat; kısa bir öyküdür, uğruna upuzun acılar çektiğimiz.

Hayat; haddimizi bildirendir; muktedirdir. hikmetinden sual olunmaz. zor ama güzel; en sevdigimiz sevgilimizdir aslinda.

hayat; olup bitenlerden sonra içimizde hissettiğimiz bir mutluluk, yüzümüzde beliren bir gülümsemedir. kederli anlar unutulur gider.

necipcakmak

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat Nedir,Ne Değildir?

Hayat Nedir,Ne Değildir?

Hayat çetele tutmak değildir.Seni kaç kişinin aradığı,kiminle çıktığın,çıkıyor olduğun veyaçıkacağın demek değildir.Kimi öptüğün ,hangi sporu yaptığın veya kimlerin seni sevdiği değildir.Hayat ayakkabıların, saçın ,derinin rengi,nerede yaşadığın veya hangi okula gittiğin de değildir.Aslında hayat,notlar,para,giysiler,girmeyi başardığın ya da başaramadığın okullar da değildir.Hayat çok arkadaş sahibi olmak ya da yalnız olmak,kabul görmek ya da görmemek de değildir.Hayat bunlar değildir.

Hayat kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir.Güven,mutluluk ve şefkattir.Arkadaşlarına destek olmak ve nefretin yerine sevgiyi koymaktır.Hayat kıskançlığı yenmek,önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir.Neler söylediğin ve ne demek istediğindir.İnsanların sahip olduklarını değil,kendilerini olduğu gibi görmektir.Herşeyden önemlisi, hayatını başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir.İşte hayat bu seçimlerden ibarettir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt