Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ani'deki cuma namazına boykot, kilisede ayine alkış !!! (1 Kullanıcı)

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
31528657678571012322.jpg

Van'daki Akdamar Adası'ndaki Ermeni Kilisei'nde yıllar sonra yapılan ayinin ardından Diyarbakır'da Büyükyehir Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla geçen yıl restorasyonuna başlanan ve Ortadoğu'nun en büyük kilisesi olma özelliğini taşıyan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde 30 yıl aradan sonra ilk kez dua edildi.

Kilisedeki duadan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kürtçe şöyle dedi: "Bu emanet başım ve iki gözüm üstünedir"

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Bazı üyeler Bahçelinin Ani'de cuma namazı kılmasını boykot etmişlerdi..Ne gariptirki, niyet okuyuculuğu yaparak, cuma namazı kılanların kalplerini okuyup ''riya'' için kıldığı kanaatine varan O arkadaşlar kilise açılışını ve yapılan ayini, acaba tebessümlemi izledirler?

_YUSUF_

Yönetici
İslam adına yapılan bir yanlış varsa karşısında durmak her müslümanın görevidir.O nedenle Bahçeli'nin yaptığı bu eylem islam kurallara uymayan tamami ile rant ile alakalı bir durumdur.Çünkü orada cuma namazı kılınamayacağını her müslüman bilir.Bahçeli ve yandaşları hariç tabiki.Buradaki eleştiri bir siyasi eleştiri değildir.Bahçelinin yapmış olduğu ibadetin yanlışlığınadır ve bu ibadetin yanlışlığını, islami bilgisi zayıf olanlara aktarmaktır, ki eğer yandaşları var ise kime yandaşlık yaptıklarının farkına varsınlar.Cuma namazı eleştirilerinin gerekçesi budur.

Kilise olayına ise alkış tutanlar zaten islam dininde olmayan kefereler o nedenle istedikleri gibi ayin yapsınlar gerçek yüzlerini ortaya koysunlar.Buna alkış tutmayız hiristiyan olmadığımız içinde ayin şekline bir söz söylemeyiz.

Bu iki durumu brbirine karıştırarak Bahçelinin yaptığının doğruluğunu ortaya koymaya çalışmak açık açık saptırmadır.O nedenle bahçelinin yapmış olduğu eylem islami bir eylemdir ve bu eylem islami kurallara uymamaktadır.Bu eylemi kim yaparsa yapsın bu eylem yanlıştır ve bu eylemi eleştirenler gayet haklıdır.Tekrar söylüyorum.Bahçelisin siyasi kimliği beni ilgilendirmez.Yapmış olduğu ibadet islam kurallarına uymamaktadır ve bu insan toplumda söz sahibi olan bir insandır o nedenle islam bir eylem yapacaksa bunu islam kuralları içersinde yapmalı ve islamı insanlara yanlış örneklendirmemelidir.

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
İslam adına yapılan bir yanlış varsa karşısında durmak her müslümanın görevidir.O nedenle Bahçeli'nin yaptığı bu eylem islam kurallara uymayan tamami ile rant ile alakalı bir durumdur.Çünkü orada cuma namazı kılınamayacağını her müslüman bilir.Bahçeli ve yandaşları hariç tabiki.Buradaki eleştiri bir siyasi eleştiri değildir.Bahçelinin yapmış olduğu ibadetin yanlışlığınadır ve bu ibadetin yanlışlığını, islami bilgisi zayıf olanlara aktarmaktır, ki eğer yandaşları var ise kime yandaşlık yaptıklarının farkına varsınlar.Cuma namazı eleştirilerinin gerekçesi budur.

Kilise olayına ise alkış tutanlar zaten islam dininde olmayan kefereler o nedenle istedikleri gibi ayin yapsınlar gerçek yüzlerini ortaya koysunlar.Buna alkış tutmayız hiristiyan olmadığımız içinde ayin şekline bir söz söylemeyiz.

Bu iki durumu brbirine karıştırarak Bahçelinin yaptığının doğruluğunu ortaya koymaya çalışmak açık açık saptırmadır.O nedenle bahçelinin yapmış olduğu eylem islami bir eylemdir ve bu eylem islami kurallara uymamaktadır.Bu eylemi kim yaparsa yapsın bu eylem yanlıştır ve bu eylemi eleştirenler gayet haklıdır.Tekrar söylüyorum.Bahçelisin siyasi kimliği beni ilgilendirmez.Yapmış olduğu ibadet islam kurallarına uymamaktadır ve bu insan toplumda söz sahibi olan bir insandır o nedenle islam bir eylem yapacaksa bunu islam kuralları içersinde yapmalı ve islamı insanlara yanlış örneklendirmemelidir.

CHP mantığı aklıma geldi..Başörtüsü ile üniversiteye giden kızlarımız için ne diyordu chp ''Efendim onlar başörtüsünü siyasi bir simge olarak kullanıyorlar'' demişti..Ve Milletçe bizde demiştikki ''Be münafık, kalpleri ancak Allah bilir''!

_YUSUF_

Yönetici
Komik olma kardeş, kurduğun bağlandı adsl bağlantısı gibi olmuş, bağlantı var diyorlar ama bir türlü bağanamıyrsun.
Neyse ben niyet okumuyorum.Zahiren yapılmış bir ibadetin islami hükümlere uymadığını beyan ediyorum.Aksini ıspatlayabiliyorsan buyur ıspatla.

F

FiSeBiLiLLaH

Yarın göreceğim sizi, liderleriniz cumhuriyet bayramını(!) kutlarken o zaman bakalım buda islama aykırı diyebilecekmisiniz...Bu arada tüm parti liderleri için geçerlidir bu söz...

Y

YAGMURBEY

Komik olma kardeş, kurduğun bağlandı adsl bağlantısı gibi olmuş, bağlantı var diyorlar ama bir türlü bağanamıyrsun.
Neyse ben niyet okumuyorum.Zahiren yapılmış bir ibadetin islami hükümlere uymadığını beyan ediyorum.Aksini ıspatlayabiliyorsan buyur ıspatla.

bende YUSUF kardeşime katılıyorum yazdıklarında

ve bizi aydınlattığı ve uyandırdığı içinde ALLAH razı olsun..

F

FiSeBiLiLLaH

REZALET! Bakanlık Bursa'daki Ayasofya'yı kilise yaptı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük rezalete imza attı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü; Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün cami olarak tanımladığı Ayasofya'yı resmi yazışmasında kiliseye çevirdi ve 7 yüzyıl ibadet edilen Ayasofya Camii'nde Hıristiyanların ayin yapmasına izin verdi.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Ayasofya Camii, kilise olarak kullanılmakta iken, Osmanlı Devleti'nin ikinci padişahı Orhan Gazi tarafından 1331 yılında camiye çevrilmiş, bu amaçla kullanılmak üzere Mimar Sinan tarafından gerekli değişiklikler yapılarak tamir edilmişti. Ayasofya, tapu, imar ve eski eser kayıtlarında cami olarak kayıtlı bulunuyor.

ALMANLAR İSTEDİ
Alman yetkililer; Federal Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulf ve eşinin Türkiye'yi ziyaretlerinden önce St. Paul Kilisesi'nde ayin yapılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin istedi. Bakanlık, söz konusu talebi inceledi ve 20 Ekim 2010 tarihinde Alman yetkililere bilgi yazısı gönderdi. Bakanlık, Bursa ili İznik ilçesindeki Ayasofya Kilisesi'nin, ayin yapılmasına izin verilen mekanlar olarak belirlendiğini açıkladı!

BAKANLIK AYASOFYA'YI KİLİSE YAPTI!
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karaoğlu, tarafından gönderilen yazıda, şöyle denildi: "Ülkemizdeki bazı kutsal mekanların inanç turizmi kapsamında Hz. İsa'nın doğumunun 2000. yılı münasebetiyle hac yeri olarak tanıtılması ile ilgili olarak (...) kurumlara bildirilmiştir.

Bu doğrultuda kültür turizminin yanı sıra alternatif olarak inanç turizminin de geliştirilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bakanlığımızca konu ele alınarak İzmir İli Selçuk ilçesindeki Meryemana Kilisesi ile St. Jean Bazilikası, Kapadokya'daki Derinkuyu Ortodoks Kilisesi, Kaymaklı Kilisesi, Göreme Kılıçlar Kilisesi, El Nazar Kilisesi, Ürgüp Mustafa Paşa Konstantin Eleni Kilisesi, Avanos Dereyamanlı Kilisesi, Antakya'daki St. Pierre Kilisesi, Antalya ili Derme beldesindeki St. Nikola Kilisesi (Noel Baba Müzesi) Mersin İli Tarsus ilçesindeki St. Paul Kilisesi, Isparta ili Yalvaç ilçesindeki St. Paul Kilisesi, Manisa ilindeki Sardes Örenyeri, Bursa ili İznik ilçesindeki Ayasofya Kilisesi ve Konsül Sarayı ile Denizli ili Laodicea'daki kiliseler gerekli bakım, onarım, düzenleme ve restorasyon çalışmaları yapılarak, ayin yapılmasına izin verilen mekanlar olarak belirlenmiştir. Söz konusu mekanlarda ilgili valiliklerden önceden izin alınması kaydıyla ayin, dua, dini içerikli sempozyum vb. gibi etkinliklerin düzenlenmesi uygun görülmektedir."

KAYITLARDA CAMİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kilise olarak tanımladığı Ayasofya, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde bulunuyor. Dönemin Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ruşen Balta, Ayasofya Camii'nin müze olarak kullanılmak üzere Kültür Bakanlığı'na tahsisine onay vermemişti. Ruşen Balta, 13 Şubat 1995 tarihli yazısında, söz konusu alanın tapu, imar ve eski eser kayıtlarında cami olarak kayıtlı bulunduğuna dikkat çekmişti.

Söz konusu yazıda; 2762 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 10 maddesinde; tahsis edildikleri maksada göre kullanılmaları gerektiğine dikkat çekilerek, "Bu bakımlardan, söz konusu Ayasofya Camii'nin müze olarak kullanılmak üzere Kültür Bakanlığı'na tahsisi mümkün olamamaktadır" denildi.

TAPU SENEDİNDE DE CAMİ
Ayasofya Camii; Bursa'nın İznik ilçesi Mahmut Çelebi Mahallesi Atatürk Kılıçaslan Caddesi'nde yer alıyor ve tapusu 1331 yılında kurulan Orhangazi Vakfı'na ait... Tapu senedinde, söz konusu alanın niteliği, "Ayasofyayı Sağir Cami ve Arsası" olarak gösteriliyor.

Kaynak: Habervaktim

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim, komik duruma ''niyet okuyuculuğu'' yaparak sizler düşüyorsunuz..Bir insanın kıldığı bir namazın riya içinmi, Allah rızası içinmi kıldığını nereden bilebiliriz?

Müslüman zan ile hüküm veremez, verirse bunun vebali var!! Görüş, düşünce ve sezgilerinizi elbette beyan edebilirsiniz ancak; bütün bunları yaparken kahince bir tavır alamazsınız..Gaybi bir meselede kesin bir dille değilde, bir şüphe payı bırakarak fikirlerinizi beyan edebilirsiniz..Din büyükleri bilinmeyen bir mesele hakkında söze ''Allahü alem'' yani Allah daha iyisini bilir diyerek başlarlardı..

Şimdi yukarıda sizin fikirlerinize katılan bir kaç kişi var..Ben kalksam desemki, O üyeler aslında sizin gibi düşünmüyorlar ama, siz mod olduğunuz için size yalakalık, yağcılık veya dalkavukluk yapmak için sizn mesajlarınıza teşekkür etmişler desem olurmu? Olmaz...Niye ben nereden bileyim adam
ın niyetini!!

_YUSUF_

Yönetici
Yarın göreceğim sizi, liderleriniz cumhuriyet bayramını(!) kutlarken o zaman bakalım buda islama aykırı diyebilecekmisiniz...Bu arada tüm parti liderleri için geçerlidir bu söz...

Umarım bana demiyorsunuzdur.
Ben bir partiyi savunduğumu gören varmı? Göremezsiniz çünkü hiçbir partiyi savunmam benim şiarım şer-i bir devlet sevdasıdır.
Siyasilleri eleştiririm doğrularına doğru yanlışlarına yanlış derim bunarı yaparkende ölçüm Kur'an ve sünnettir.
Cumhuriyet bayramına ! gelince, benim böyle bir bayramım yok.

_YUSUF_

Yönetici
Kardeşim, komik duruma ''niyet okuyuculuğu'' yaparak sizler düşüyorsunuz..Bir insanın kıldığı bir namazın riya içinmi, Allah rızası içinmi kıldığını nereden bilebiliriz?

Müslüman zan ile hüküm veremez, verirse bunun vebali var!! Görüş, düşünce ve sezgilerinizi elbette beyan edebilirsiniz ancak; bütün bunları yaparken kahince bir tavır alamazsınız..Gaybi bir meselede kesin bir dille değilde, bir şüphe payı bırakarak fikirlerinizi beyan edebilirsiniz..Din büyükleri bilinmeyen bir mesele hakkında söze ''Allahü alem'' yani Allah daha iyisini bilir diyerek başlarlardı..

Şimdi yukarıda sizin fikirlerinize katılan bir kaç kişi var..Ben kalksam desemki, O üyeler aslında sizin gibi düşünmüyorlar ama, siz mod olduğunuz için size yalakalık, yağcılık veya dalkavukluk yapmak için sizn mesajlarınıza teşekkür etmişler desem olurmu? Olmaz...Niye ben nereden bileyim adam
ın niyetini!!
Niyet okumuyorum.Zahiren yapılmış bir ibadetin islami hükümlere uymadığını söylüyorum.Bunun uygunsuzluğunuda her müslümanın gibi Bahçelininde biliyor bilmiyorsada etrafında yüzlerce müslüman var ve bu müslümanlar bu ibadetin orda yapılmasının doğru olmadığını aktarmış olmalıdırlar.Aktarmamış olsalar bile bu mazeret değildir.Kaldıkı Bahçeliyi normal zamanlarda cumayada gitmez.Bu durumdaki kişiler Kur'an'ı kerim açık beyanları ile ibadetleri gösteriş ve riya için yaptıklarını söyler.Diğer bir husus bahçelinin her konuşması niyet okumakla geçiyor.Herşeyin altında bir bitkemiği yakıştırma vardır ama nedense hiçbirisi gerçekleşmiyor.Bunları neden eleştirmiyorsunuz soruyorum size.Bırakalım insanları körükörüne bağlanmayıda arkasında olduğumuz insanların islamı nekadar kaale aldıklarına ne kadar yaşadıklarına bakalım ki hesap günü peşinden gittiğimiz insanların hesabını vereceğiz.O zaman iki tarafta suçu birbiri üzerine atacaklar fakat ikisininde mazeretleri kabul edimeyecektir.

Y

YAGMURBEY

ın niyetini!!

sende doğruyu savun seninde fikirlerine katılalım KARDEŞ

YUSUF kardeş dogruları yazmış noter değilim ama tastik ettim kendi adıma..

ben kendi adıma dogrunun ve doğru söyleyenın yanındayım..

dalkavukluk yakışana yakışır anlayana..

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Niyet okumuyorum.Zahiren yapılmış bir ibadetin islami hükümlere uymadığını söylüyorum.Bunun uygunsuzluğunuda her müslümanın gibi Bahçelininde biliyor bilmiyorsada etrafında yüzlerce müslüman var ve bu müslümanlar bu ibadetin orda yapılmasının doğru olmadığını aktarmış olmalıdırlar.Aktarmamış olsalar bile bu mazeret değildir.Kaldıkı Bahçeliyi normal zamanlarda cumayada gitmez.Bu durumdaki kişiler Kur'an'ı kerim açık beyanları ile ibadetleri gösteriş ve riya için yaptıklarını söyler.Diğer bir husus bahçelinin her konuşması niyet okumakla geçiyor.Herşeyin altında bir bitkemiği yakıştırma vardır ama nedense hiçbirisi gerçekleşmiyor.Bunları neden eleştirmiyorsunuz soruyorum size.Bırakalım insanları körükörüne bağlanmayıda arkasında olduğumuz insanların islamı nekadar kaale aldıklarına ne kadar yaşadıklarına bakalım ki hesap günü peşinden gittiğimiz insanların hesabını vereceğiz.O zaman iki tarafta suçu birbiri üzerine atacaklar fakat ikisininde mazeretleri kabul edimeyecektir.

Mesele, şu veya bu kişinin ibadetini yapıp yapmadığı değil..Biz bunun muhasebesinide yapacak değiliz..Kaldıki bahçeli ve savunduğu ideolojisi benim fikirlerime tamamen zıt..
Benim anlatmak istediğim, kendi dillerinden duymadığımız müddetçe, kişilere bir suç isnad ederken, tedbir ve temkin içinde hareket etmekte fayda var..Çünkü bu, dinin bir emridir..

Bırakalım insanları körükörüne bağlanmayıda arkasında olduğumuz insanların islamı nekadar kaale aldıklarına ne kadar yaşadıklarına bakalım ki hesap günü peşinden gittiğimiz insanların hesabını vereceğiz.

İnsanlar, elbetteki kendilerine rehber ve lider seçtikleri kişilerle haşrolunacaktır..Bu Yüce Kitabımızın emridir.. (İsra/71) Bizde kendimize numune-i imtisal olarak seçtiğimiz insanla, elbetteki huzuru ilahiyeye çağrılmaya şimdiden razıyız..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt