Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ANA-BABAYA İTAAT (1 Kullanıcı)

omer58

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'ü Teâlâ'ya ibadet ve kulluk vazifesinden sonra ana ve babamızada ihsan ve itaat etmemiz,haklarında şefkat ve merhamet göstermemiz en başta gelen vazifelerimizdendir.nitekim ALLAHÜ TEÂLÂ,İsra suresi'nin 23.ve 24.âyet-i celîlelerindemeâlen şöyle buyurmaktadır:"VE RABB'İN EMRETMİŞTİR Kİ,KENDİSİNDEN BAŞKASINA İBÂDET ETMEYİN VE ANA İLE BABAYA İHSÂNDA BULUNUN.SENİN YANINDA ONLARDAN BİRİ VEYA İKİSİ DE İHTİYARLIK ÇAĞINA GELİRSE SAKIN ONLARA ÖF BİLE DEME VE ONLARI MEN ETME,AZARLAMA,SÖZLERİNİ KESME VE ONLARA GÜZEL HİTAPTA BULUN.İKİSİNEDE MERHAMETTEN DÖŞENEREK KANAT VE DE Kİ:RABB'İM!İKİSİNEDE MERHAMET BUYUR,BENİ KÜÇÜKKEN TERBİYE ETTİKLERİ GİBİ" Anne ve babaya her zaman iylik ve ihsanda bulunmak lazım olduğu halde âyet-i kerimede ihtiyarlık halinin hususi ile bildirilmesi ihtiyaç ve zaruret vakti daha ziyade ihtiyarlık halinde olduğu içindir.(ÖF) demenin haram olması da onda eziyet manası bulunduğundandır.Ayrıca onlar için ALLAHÜ TEÂLÂ'dan geniş ve hudutsuz rahmetinide niyaz etmeliyiz.VE YARABBİ ONLAR,BEN KÜÇÜKKEN BANA MERHAMET EDİP BENİ BÜYÜTTÜKLERİ GİBİ ,SENDE ONLARA MERHAMET BUYUR!duasına devam etmeliyiz.böylece duaya devam etmek ALLAHÜ TEÂLÂ'nın emridir.peygamberimizin yanına birisi gelip şöyle dedi:annem ve babam ölmüş onların üzerimde ödeyebileceğim bir hakları kaldımı?peygamber efendimiz (S:A:V:) şöyle buyurdu:"(SEVABINI ONLARA BAĞIŞLAMAK ÜZERE) ONLAR İÇİN NAMAZ KIL,BAĞIŞLANMALARINI DİLE,SÖZ VE VASİYETLERİNİ YERİNE GETİR,ONLARIN SEVDİKLERİNE İYİ DAVRANIP İZZET VE İKRAMDA BULUN,ONLARIN AKRABALARINA İYİ DAVRAN.BEYİT:Dost sanma,şanlı vaktinde dost olanı,dost bil gamlı vaktinde elinden tutanı...(LÂ EDRİ)ALLAH C.C. HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt