Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ana babanin vazifelerinden bazilari (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Annenin çocuğunu emzirmesi sünnettir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Çocuk için anasının sütünden daha hayırlı süt yoktur." buyurmuştur.

Ana baba, yeni doğan çocuğun ağlamasından rahatsız olmamalı. Çünkü çocuğun ağlaması; zikir, tehlil ve Allah'ı hamd, ana babası için de dua ve istiğfardır.

Ana baba çocuk konuşmaya başladığı zaman önce, yedi defa tekrar ederek kelime-i tevhidi (La ilahe illallah) öğretir.

Yedi yaşına geldiği zaman namaz kılmasını söyler, on yaşına geldiği zaman, namaz kılmıyorsa (hafifçe) vurur. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Çocuklarınız yedi yaşına geldikleri zaman namaz kılmalarını emredin. On yaşına geldikleri zaman da (namaz kılmazlarsa hafifçe) vurunuz." buyurmuştur.

On yaşına geldiği zaman yatağını ayırmalı. Onlara merhamet ve lütufla muamele etmeli. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Bir kimsenin ailesinin; çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılaması Allahü Teala'nın gadabını söndürür, kişinin sevab ve derecelerini artırır." buyurmuştur.

Çocuğun yaramazlığına üzülmemelidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Çocuğun küçüklüğündeki yaramazlığı, büyüdüğü zaman aklının ziyade (çok zeki ve akıllı) olacağına alamettir." buyurmuştur.

Çocukları şefkat ve merhametle öpmeli. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Çocuklarınızı çok öpünüz. Çünkü sizin her öpmenize karşılık bir derece vardır." buyurmuştur

Sahabeden Akra Peygamber Efendimiz'i (s.a.v), torunu Hz Hasan'ı öperken görünce 'Benim on tane evladım var, onlardan hiçbirini öpmedim.' dedi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz." buyurdu.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
sağolasın denizcim emeğine sağlık güzel ve anlam dolu bir paylaşım olmuş Rabbim razı olsun..
selam ve dua ile..​

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Çocuk aglamasından pek haz etmezdim ,içinde binbir türlü hamd oldugunu biliyorum şimdi.
Allah razı olsun bu güzel yazı için.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt