Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Âmenerresülü'nün fazîleti (1 Kullanıcı)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
Âmenerresülü’nün fazileti çoktur. Birkaç hadis-i şerif meali şöyledir:

(Gece Bekara suresinin son iki ayetini [Âmenerresülü’yü] okuyana, bu iki âyet, her şey için kâfidir.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İ.Mâce]

(Gece Âmenerresülü’yü okuyana, her şey için yeterlidir. Bu iki âyeti yatsıdan sonra okuyana, geceyi ibâdetle geçirmiş sevabı verilir.) [Şir’a]

(Bana Arşın altındaki hazineden benden önce hiç bir peygambere verilmeyen Bekara sûresinin son âyetleri [Âmenerresülü] verildi.) [İ. Ahmed]

(Bir rahmet, Kur’an ve duâ olan Bekara sûresinin son iki ayetini öğrenin, çoluk çocuğunuza da öğretin.) [Hâkim]

(Vefat eden Müslümanı fazla bekletmeyin, kabrine götürmekte acele edin. Kabrinde onun başucunda Fatiha, ayak ucunda ise Bekara suresinin sonunu okuyun.) [Taberani]

İslam büyükleri de buyuruyor ki:

Akıllı insan, Âmenerresülü’yü okumadan yatmaz. (Ömer bin Hattab)

(Bekara suresinin sonundan üç âyeti okumadan yatana akıllı denmez. (Ali bin Ebu Talib)

Resûlullah efendimize Mi'racda verilen üç özel şey:

1- Beş vakit namaz.

2- Âmenerresülü,

3- Şirk üzere ölmeyenlerin günahlarına şefaat etme yetkisi. (Abdullah ibni Mes'ûd)

Âmenerresülü’yü okumak geceyi ihyâ ve kötülüklerden korunmaya kâfidir. (İmâm-ı Nevevî)

Cenazeyi defnettikten sonra, etrafında oturup veya çömelip, sessizce Bekara sûresinin başını ve sonunu okumak ölü için duâ ve istiğfâr etmek müstehabdır. (İbni Âbidîn)

Âmenerresülü’yü okumak, gece ibadet, vird ve zikir yerine geçer. Sevab ve fazilet olarak yeter. O gece, gelebilecek âfetlerden, şeytanın, insanların ve cinlerin şerrinden korur. (Bedreddin Aynî)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: Âmenerresülü'nün fazîleti

S.A.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.BEN ALLAH KABUL EDERSE HER NAMAZIN ARDINDAN OKUYORUM.ZİRA:

285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.

286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

MEALDEN DE ANLAŞILACAĞI ÜZERE GÜN BOYU HATTA NAMAZ ARALARINDA UNUTUP YADA YANILIP İŞLEDİĞİMİZ ÖYLE ÇOK GÜNAH OLABİLİRKİ,BUNLARDAN RABBİME SIĞINIYORUM.İNŞAALLAH BU İKİ AYETİN MÜJDELERİNE NAİL OLURUZ VE RABBİMİZİN AFFINA MAZHAR OLURUZ CÜMLEMİZ.A.E.O.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
S.A.KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.BEN ALLAH KABUL EDERSE HER NAMAZIN ARDINDAN OKUYORUM.ZİRA:

285 - Peygamber, Rabbi'nden kendisine ne indirildiyse ona iman etti. Müminlerin de hepsi Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler. "Biz Allah'ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır." dediler.

286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

MEALDEN DE ANLAŞILACAĞI ÜZERE GÜN BOYU HATTA NAMAZ ARALARINDA UNUTUP YADA YANILIP İŞLEDİĞİMİZ ÖYLE ÇOK GÜNAH OLABİLİRKİ,BUNLARDAN RABBİME SIĞINIYORUM.İNŞAALLAH BU İKİ AYETİN MÜJDELERİNE NAİL OLURUZ VE RABBİMİZİN AFFINA MAZHAR OLURUZ CÜMLEMİZ.A.E.O.

aleykümselam ablacım.. Rabbim cümlemizden razı olur inşaallah..

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun hatırlattığın içinB) Ben de her gece okuyorum.Allah,kabul etsin

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşim,

bende her gece okumaya çalışıyorum Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.Tekrar hatırlattığınız için Rabbimiz sizden razı olur inşaALLAH.

selamünaleyküm

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Allah razı olsun hatırlattığın içinB) Ben de her gece okuyorum.Allah,kabul etsin

cümlemizden inşaallah..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm kardeşim,

bende her gece okumaya çalışıyorum Rabbimiz kabul eder inşaALLAH.Tekrar hatırlattığınız için Rabbimiz sizden razı olur inşaALLAH.

selamünaleyküm

aleykümselam ablacım..
cümlemizden inşaallah..

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN BUNDAN SONRA BENDE OKUYACAĞIM İNŞALLAH ES SELAMUN ALEYKÜM

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

hatırlattığın için allah razı olsun.
bu arada nasılsın? yakınının durumu nasıl?

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BUNDAN SONRA BENDE OKUYACAĞIM İNŞALLAH ES SELAMUN ALEYKÜM

aleykümselam..
Rabbim cümlemizden razı olur inşaallah..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
hatırlattığın için allah razı olsun.
bu arada nasılsın? yakınının durumu nasıl?

cümlemizden inşaallah..
hamdolsun.. yakınımda yinede buna şükür tabide pekde iyi değil. işini kapattı..
düzelir inşaallah.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun Zerrin kardeşim,Rabbim bizler için o kadar sayısız nimet vermişki bizler kolay olan yolumuzu zorlaştırıyoruz.Rabbim bu doğru ve nurlu yoldan ayırmasın..

keceemre

Kayıtlı Kullanıcı
Okuyalım gevşeklikde bulunmayalım inşAllah

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim. Emeğinize sağlık..Güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş..Allah c.c razı olsun, ecrinizi versin inşallah..Rabbimiz c.c her daim okuyanlardan eylesin..Selam ve dua ile inşallah..B)

Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu:
"Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi.Allah mahlukatı yaratmazdan iki bin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdı.Kim gece yatsı namazından sonra o iki ayeti okursa gece ibadetinden ona kafi gelir."
Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu:
"Kim Sure-i Bakara'nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder."
"Cenab-ı Ecelli Ala,Sure-i Bakara'yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi.Bunları öğreniniz,kadınlarınıza,oğullarınıza öğretiniz,çünkü bunlar hem salattır,hem Kur'an'dır."
"Sure-i Bakara'nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildi.Onlar benden evvel hiç bir nebiye verilmemiştir."
"Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet eder.O gece o eve şeytan giremez."
Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidir.Bu ayetler hakkında Cenab-ı Peygamber Efendimizin çok müjdeleri vardır.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.ALLAH RAZI OLSUN.MUTLAKA BUGÜNDEN İTİBAREN OKUMAYA BAŞLICAM.ALLAHIN İZNİYLE.RABBİME EMANETSİNİZ.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt