Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aman Boşver (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Aman Boşver

Bu günlerde "aman boşver" demeye başladım.Ne çok kullanır olmuşum bu kelimeyi. Umursamazlıgım tavan yapmış. Dost sohbetinden aklımda kalanlar:

_ Degiştin sen
_......
_ Gerçekten
_ nasıl?
_ Sakinleştin, sana bir sıkıntımı anlatıyorum, tebessüm ederek bumu derdin diyorsun. Bak yine güldün.
_ Büyüdüm...
_ Büyüme...

İçim de fırtınalar koparttım. Öyle zamnlar oldu ki günlerce sorguladım. Sabahlara kadar oturup meydana çıkıp, ahkam kesenlere baktım. Ne olacak bu ülkenin hali diye karar kara düşünmeye başladım.
Sahi ne olacak bu ülkenin hali...

"Hz. Ömer, sessizce Hz. Muhammed (s.a.v.) dinlenmekte olduğu odaya girer ve bir an çevresine göz gezdirir.
Tavana asılmış kuru bir deri bir torbanın içinde bir kaç kg. arpa,duvara dayalı bir kaç ağaç yaprağı ve yerde Hz. Muhammed (s.a.v.) in üzerinde uyumakta olduğu hurma lifinden örülmüş kaba bir hasır.

Bu manzara karşısında ağlamaya başlayan Hz. Ömer in hıçkırıkları O nu uyandırır.
kalkınca hasırın vücüdunda iz yaptığını, kan oturduğunu gören Hz. Ömer ise omuzları sarsıla sarsıla ağlamaya başlar. Hz. Muhammed (s.a.v.) hayretle sorar.

- Ey Hattab Oğlu . neden ağlıyorsun .?
-" Ey Allah ın Elçisi! İranlılar kisralarını saraylarda yaşatırken, bizanslılar kayserlerini lüks ve ihtişama boğmuşken sen ki Allah ın Elçisisin. İzin ver, bizde seni...

Maksat anlaşılmıştır, Allahın elçisi, gelecekteki halifesinini sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el işaretiyle keser ve

" Bu dünya hayatı bir eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. keşke bilmiş olsalardı" (ankebut-64)

ayetini okuduktan sonra ekler :

- İstemez misin Ey Ömer! Dünya onların olsun Ahiret Bizim "

Dünyanın üstüme geldigi anlarda hep bunu hatırlıyorum. Bazen becerebiliyorum bazen degil.Hiç ümitsizlige kapılmıyorum "Her şey güzel olacak"diyorum. ya Da dünya onların olsun diyerek susuyorum.
Büyüdüm mü?
hayır

sadece sustum...

260607yb0.jpg

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm hafize anne
emeğine sağlık
allah razı olsun çok güzeldi
selametle rahmana emanet

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
büyüdüm mü hayır sadece ama sadece sustum emeğine sağlık çok güseldi...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
sadece susmak....iyidir;)
çok güzel paylaşımdı
allah razı olsun...

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar çok güzeldi allah razı olsun...

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Büyüdüm mü?
hayır

sadece sustum...

hayırlı sabahlar hafize hanım kardeşim,bu gün sabahtan beri susmakla ilgili kendimle cedelleşiyordum, ve siteyi açtığımda ilk sizn konunuza baktım, tevafuka bakınki, gönlümden geçenler, sıra sıra dizilmişlerde ,okumam için beni bekliyormuş,
emeğinize sağlık kardeşim..

mir_erhan

Moderator
" Bu dünya hayatı bir eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. keşke bilmiş olsalardı" (ankebut-64)

Dünyanın üstüme geldigi anlarda hep bunu hatırlıyorum. Bazen becerebiliyorum bazen degil.Hiç ümitsizlige kapılmıyorum "Her şey güzel olacak"diyorum. ya Da dünya onların olsun diyerek susuyorum.

selamün aleyküm hafize hocam ellerinize emeğinize sağlık gerçektende hepimizin bazı anlarda kendimiz susmaya çağırdığımız sesimizi cümlelere aktarmışsın..
Allah celle celalüh sizden razı olsun..

herşey güzel olacak inşallah

selam ve dua ile

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Allah,

Ne kadar güzel anlatılmış dünya hayatı... Neyi paylaşamıyor, neyin kavgasını yapıyoruz ki...

Allah bizi ıslah etsin...

Allah'a emanet ol Hafize kardeş...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm ablam
Emeğine sağlık çok güzeldi..
selam ve dua ile..

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam razı olsun güzel paylaşım

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm hafize hocam ellerinize emeğinize sağlık gerçektende hepimizin bazı anlarda kendimiz susmaya çağırdığımız sesimizi cümlelere aktarmışsın..
Allah celle celalüh sizden razı olsun..

herşey güzel olacak inşallah

selam ve dua ile

Aleykümselam inşallah bir gün hoca da olurum konuşmak bir ihtiyaç olabilir ama susmak ta bir sanattır

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Büyüdüm mü?
hayır

sadece sustum...

hayırlı sabahlar hafize hanım kardeşim,bu gün sabahtan beri susmakla ilgili kendimle cedelleşiyordum, ve siteyi açtığımda ilk sizn konunuza baktım, tevafuka bakınki, gönlümden geçenler, sıra sıra dizilmişlerde ,okumam için beni bekliyormuş,
emeğinize sağlık kardeşim..

Bazen aklımızdan geçen karşımıza çıkıyor Hiç bir şey anlatmıyor gibi durduğuna bakmayın... O manasızmış gibi görünen susuşların altında mutlaka bişeyler vardır,zaten olmaması imkansızdır,çünü insan kendiyle başbaşadır ve zihninden geçen birçok şey vardır o anda...Yukarıda yazılanların yanı sıra; susmak bazen de kendini dinlemektir... Bütün seslerle bağlantını keser ve sadece kendinle kalırsın.. İç seslerini dinlersin dışa vurmadan...Bilge ve erdemli bi havaya bürünürsün...Bi de insana gizem katar ki... :a21:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt