Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Altın günü yapmak (1 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Kitaplarda bunun caiz olmadığı, faiz olduğu bildiriliyor. Yine fıkıh kitaplarında şu örnekler de veriliyor:
İki kişinin ortak bir ineği olsa, sütünü bir gün biri, bir gün öteki alsa faiz olur. Her günkü sütü eşit bölüşmek gerekir. Bunun gibi iki kişinin kirada bir evi olsa, kirasını bir ay biri, bir ay öteki alsa caiz olmaz. Her ay alınan parayı, ikiye taksim etmek gerekir.

Altın gününün caiz şekli, şöyle olabilir:
Sohbet etmek için, önce hangi evlere gidileceği, kur'a ile veya anlaşarak tespit edilir. Sonra, her gidilen evin sahibine, mesela bir çeyrek altın hediye edilir. Böyle hediyeleşme usulü ile yapılırsa, caiz olur. Denilebilir ki, bizim niyetimiz hediyeleşmek değil, tasarruf etmektir. Evet, niyet tasarruf olsa da, hediyede, alış verişte, nikahta söze itibar edilir, niyet geçersizdir. Niyeti ne olursa olsun, bunu sana hediye ettim der de, öteki kabul ederse, hediye sahih olur.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
altın günü yapan hanımların trajikomik hikayelerini bazen duymaktayız.....

bol kalorili, hamurlu ve orta yaşın üzeri olanlar için
(ki gün yapan hanımlarımızın yaş ortalaması..)
mideye ve kalbe tam bir harakiri niteliği taşıyan.) yiyeceklerin yenilmesi ile başlayan, sonrasındada çöken rehavetle dedikoduların yapıldığı
ve benim altın sıram ne zaman gelecek diye hüzünle
evsahibine emanete bırakılan altınların hazin durumu....),

tabii ben sadece boş meclislerin dünyevi toplantılarını kasdettim....

yoksa çokgüzel sohbetlerin misafire ikramlar ile devam ettiği hayırlı toplantılarda mevcut...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt