Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Almanya İzlenimleri. (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Almanya İzlenimleri.
Sabiha Ateş Alpat
İlk kez gittiğim bir Ülke idi Almanya... Havaalanına ilk indiğimde içimi sebebini o an anlayamadığım yoğun bir buruklukhissiyatı sardı. Sonradan anladım ki şirkin farklı bir diyarına gelmekti içimiacıtan.
Müslümanların bölünmüşlüğünden, Tevhidihakikatlerin anlaşılmayışından, mistik algıların ılıman mı ılıman Müslümantipini seri bir şekilde ürettiğinden acı bir gerçeğimiz var ki o da Dünyanınhiçbir beldesinde İslam’ın hakim olduğu bir toprak parçası yok…
Havaalanından çıktığımızda Havva kardeşimiz ve eşi bizi bekliyorlardı. Hemen İbiz’egittik.İbiz , Mainz şehrinde kurulmuş bir dernek...Bir avuç Müslüman’ın gurbetellerin gurbetinde İbizi kurup bir birilerine tutunmaya çalıştıkları, Kur’ananlaşılsın diye çaba sarf ettikleri bir mekan.
Hanımlar güzel bir hazırlık yapmış bizibekliyorlardı. Tanıştık sohbet ettik. İbiz’li hanımlara bir kez dahagösterdikleri o güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum…
Almanya...
Bir nesil sonra artık Almanya da Türk’çe konuşanve ya kendini Türkiyeli hisseden kalmayacak diye düşünmekten kendimi alamadımgençleri tanıdıkça. Dil problemi yaşıyorlar… Aileler ciddi anlamda vurgunyemiş. Ayakta kalabilenlerin yanı sıra boşananların, boşanmak üzere olanlarınve boşanmış gibi bir evde yaşayanların sayısı oldukça kabarık. Sebepleriçeşitlilik arz ediyor kuşkusuz. Lakin beyleri ve hanımları boşanmayayüreklendiren konulardan birisi de boşanan hanımlara sosyal Devletin (!!) maaşbağlaması.Beyler nasılsa aç kalmayacak diye düşünerek hanım yeniliyorkendine,hanım ise nasılsa maaş bağlanacak diyerek bir erkek derdiçekmiyor,söylenene göre kolayca boşanıyorlar…
Biz, oradaiken şahit olduğumuz bir aile dramı cidden bizi yürekten yaraladı…Ben öyledüşünüyorum ki T.C ‘nin Almanya da olan vatandaşlarına karşı özür borcu var amaözür onların bu çilesini bertaraf eder mi o tartışılır!...
Ne Almanyalı olabilmişler, Almanlar yabancıgözüyle bakıyor. Ne Türkiyeli olabilmişler Türkiye’de bize “ Almancı” diyebakılıyor diyorlar. Okullarında okuyor, iş yerlerinde çalışıyor, aynı sokağı,aynı çarşıyı paylaşıyorlar bu nedenle kültürden etkilenme kaçınılmaz oluyor…
Müslümanlarınbölünmüşlüğü burada daha farklı tezahür ediyor. Yalnız kalmak demek Almanlaşmakdemek tehlikesine karşı, bir birlerine tutunmaya çalışıyor bir avuç mümin…
Gelin görünki bölünmüşlüğümüz orada da kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Fıkhı birayrılık, itikada taalluk etmeyen düşünsel bir ayrılık bile tefrika sebebi!...
İbiz’lihanımlarda Müslümanların bu tavrından muzdarip…
En çok dadöndükten hemen sonra vefat haberini aldığım Gülseren Gümüş kardeşim içinüzüldüm. En son gitmeden konuşmuştuk telefonla. Abla, Disburga da bekliyorumdemişti. Doğrusu organizatörleri çok yormama adına söylememiştim ama vefatınıduyunca çok üzüldüm… Allah rahmetiyle muamele etsin...
Bir günün bir bölümünü Şehir gezisineayırmışlardı. Şehir gezisinde iken çan donku vurmaya başladı. Çanlarçalındığında bütün benliğimi kaplayan hüzünle nereye kaçsam diye düşündüm.Kilisenin yoluna düşen insanlar canımı acıttı. Yarın bunlar bize niçin Tevhidmesajını ulaştırmadınız derler mi hesap günü diye düşünmekten kendimialamadım... Bu çağın Müminlerinin çok işleri var çoook...
Nero Berk parkında gördüğümüz güzelim manzara,insanların çirkefliğinde kaybolmuştu… Aslında Dava erlerinin ne de çok işlerivar demekten kendimizi alamıyoruz. Şirk bataklığında kasıp kavruluyor çağıninsanı. Gençlerimizi Vahiyli yarınlara hazırlayamıyoruz...
Bir haftalık bir program sonrası döndük. Bizrazı kaldık kardeşlerimiz de umarım razı kalmışlardır.
Bir hafta boyunca bizi evinde misafir edenDeğerli Birgül hanım ve ailesi başta olmak üzere organize de emeği geçen Havva,Fatıma, Zehra,Hülya ve isimlerini yazamadığım tüm emektar İbiz’li hanımlarakalbi teşekkürlerimi ve muhabbetlerimi iletiyorum… Ayrıca Wiasbaden den Ömerhoca ve eşine, Etwilla’dan Emine hanım ve ailesine selamlarımı iletiyorum…
AyrıcaHollanda’dan konferansa teşrif edip, dernek sohbetine de katılan Emel hanım veailesine. Altı saatlik yolu zorluğuna rağmen kat eden Akde vefayateşekkürlerimi selamlarımı iletiyor bulundukları ortamlarda kalitelisohbetlerine şahit olduğumuz tüm kardeşlerimize dua yolluyoruz…
Sizler Dünyagurbetinin gurbetinde, gurbette gurbeti yaşayarak imtihanınızı vermeyeçalışıyorsunuz. Bizde gurbetimizden size kalbi dualarımızı yolluyoruz. Ola kikusur ettiysek affola kardeşlerim…
SabihaAteş Alpat

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
teşşekkürler
Eevet, canlar yanacak, urbet zor imtihan , ya farkında olmayanlar ne olacak?
Yok yahu inanmıyorum Tevhid onlara ulaştımı sorusunu ? bu devirde herkes herşeyi biliyor, soruyor, işine gelmiyor
Niye inansın? atalarının dininden vazgecsin ?
Ya biz kime inanalım? o kadar bölünmüşlük için de ? siz hiç duydunuz mu bunlar sakallı , bunlar milli görüşcü, bunlar diyanetci???
böyle din olur mu? edep yahu edep asıl bizler kendimize çeki düzen verip brlik sağlamaz isek , islama yaptığımız kötülügün cezasını
çekecegiz ...
Uzaktan fetva vermek kolay gel de, çek gurbetin kahrını , bir güzellik yaşatında görelim...
Ne yapılacaksa, ne yapacaksa gurbetçi kardeşlerimiz yapacak, dışardan gelen destek ve yardımcı olacak sorunlara sorun değil, yapıcı olacak...inşallah yoksa bir nesil heba olacak ! hani olmaz derlerse olacak hani Kur-an bahsederya onlar yok oldu diye...içimiz acır
işte öyle bir müslüman nesli imanına sahip çıkmaz ise yok olacak!...adı belki hrıstiyana döenecek (ne o , kehanet mi?)
Yok yahu! görünen köy klavuz ister mi?
Korkanlar öyle sımsıkı birbirlerine sarılıyor ki ...aman Ya Rabbi sen acı... bizi doğruya ilet... hidayet verdiklerinin yoluna...
elden birşey gelmiyor ama ha bilin bunu hemen ... Allah c.c dan bahsetmek istesen istemeyene anlatamazsın , kapat derler konuyu
ama isteyene , anlat da anlat gönül yorulur mu bahsetmek sevdiğinden?
Rabbul alemin Allah celle celalehu Yardımcıları olsun...imanlarını korusun
Can, can canlar sağ olsun, Rabbim hidayet versin aşk dolsun gönüllere

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
ALLAH razı olsun Melissa kardeşim.

Yazıda çok eksikler var.
Dışardan izlenimlerle içinde yaşamak ayrı şeyler.
O kadar sahipsiz bırakılmalarına karşı, her kesimin saldırılarına vatansız iki arada bir derede kalmalarına karşı, o kadar dışlanmalarına karşı, o kadar çeşitli kesimlerce sömürülmelerine rağmen hem dinlerine hem kişiliklerine sahip çıkmayı ve çeşitli cemiyetler altında toplanmalarını bilmişlerdir. Fire vermedilermi? Elbet verdiler. Ama bende derimki vatandakilerin verdikleri kadar değil. 43 senedir burada ve avrupada neler döndüğünün içindeyiz. Öteki milletler her guruba 1 papaz 1 tercümanla gönderilirken. Bizimkiler kara tirenle meçhula gönderildi çoğunluğu köyünden dışarısını görmemişken..... Hala sahipsiziz, ve yorgun. Bizler burada kazanmadık kaybettik. Herşeyimizi. Buraya gönderenler hesabını ağır öderler......

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c senden de razı olsun...
Ama ben sanki gurbete gidecegimi bilmiş gibi hazırlandım, herşeyi yanıma aldım , öyle iken itibar eden olmadı
aç Kur-an 'ı oku diyen olmadı ...bende dışlandım , dertleri para kazanmaktı, yurduna para ile dönmekti
iyi haberler var , Rabbim öyle sıkmış ki kalplerini herşeyleri olmasına rağmen mutlu değiller ...işte burda iman devreye girer
öğrenin diyorum islamı, inancı herşeyden önemli...
bizim orda güzellikler başladı çok şükür, bayanlar kur-an kurslarını dolduruyorlar
gelenler bizleri hor görsede, ...aslı ordan hocalar çıkması iki dil bilene ihtiyaç var
Türkiyeden gelenler hor görsede , baksanıza Türkiye nasıl ? aynı şaşırdım yahu gelince bazı yerlerde Ezan sesi bile istenmiyor
ya kapitalist sistem Türkiyeye taşınmış bile görmüyorlar, aynı telaş burda yaşanıyor anlamıyorlar
Ne zaman anlaşılacak? ferahlıga rağmen insanlıklarını unutup , ruhları sıkıldıgı zaman
merak edilmesin yakında burda da olacak... Yine dine sarılmayanlar mutsuzluktan , karanlıklarda olacak
hani rızık endişesi varya , biraz olsun onları uzak tutsada , inanc insanlara ilaçtır ne zaman anlayacklar?
Ne zaman inananlara yobaz damgasını vurmaktan vazgececkler, sanki bur da anlayan varmı?
Burda da dışlanıyorum inancımdan dolayı Avrupalı beni anlıyordu, başka dini var diye, peki Türkiyeli niye anlamaz bu müslüman diye???
Anlayan sayısı maalesef az...bu normal halimi tarikata bağlıyorlar ...
Neyse daha biz olmasını öğrenemediysek , yazık bize...
Rabbim islam birliğini versin kalplerimize ...ki hiç kardeşlerimizi hor görmeyelim

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Evet Bütün dediklerine katılıyorum kardeşim. Türkiye miz de batılılaşmak daha hızlı. Avrupadaki kardeşlikler başka kayıp olsada.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt