Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahu Teala'ya iman (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Cevremize baktigimiz zaman hiçbir seyin kendiliginden olmadigini görürüz. Güzel bir sanat eseri bunu yapan bir sanatkarin oldugunu gösterir.
öyle ise çok ince bir plana göre kurulan ve mükemmel bir düzen içinde isleyen Kainati ve en güzel sanat eseri olan insani da yaratan vardir iste bu yaratici sonsuz güç ve kudret sahibi olan "ALLAH" tir.
Kainat Allah'in varligini; kainatta görülen ahenk ve mükemmel düzende Allah 'in (cc ) birligini gösterir.
Müslüman Allaha söyle inanir:
Allah vardir ve birdir. Varliginin baslangici ve sonu yoktur. Allah yaratiklardan hiçbirine benzemez. Allahin varligi kendindendir hiçbir seye muhtaç degildir bütün varliklar O'na muhtaçtir.

Allah daima diridir ve herseyi bilir , isitir ve görür.

Allah diler diledigini yapar O'nun isine kimse karisamaz.
Allah sonsuz kudret ve kuvvet sahibidir herseye gücü yeter.

Allah yaraticidir diledigini yoktan vareder diledigini yok eder

Allah'in sözü vardir peygamberlerine sözünü duyurmus emirlerini bildirmistir. Dinimizin yüce kitabi Kurani Kerim Allah'in sözüdür.

bu sekilde inanma insanin kalbini her türlü kötü düsüncelerden temizler, iyi düsünce ve güzel huylarla süslenmis olur. Insan hiç kimsenin görmedigi bi yerde bile olsa ahlak ölçülerine uygun olmayan davranislar yapmaz. çünkü Allah'in her seyi gördügünü ve bildigine inanir.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
RABBIM razı olsun kardeşim.
emeklerine saglık.
selametle

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Bir kuru imandan başka nem kaldı?
Tek bilgim söz Allah

Öterim Allah Deyu.....

Cik cik
Fiit fiiit
cig cik

(kuş zikirleri işte...)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
özde, sözde, dilde, seste Allah bir!
yer ettikçe can kafeste Allah bir!
böyle geldik, böyle gitmek dileriz...
ilk nefeste, son nefeste Allah bir.

E. Ali Sipahi

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Cevremize baktigimiz zaman hiçbir seyin kendiliginden olmadigini görürüz. Güzel bir sanat eseri bunu yapan bir sanatkarin oldugunu gösterir.
öyle ise çok ince bir plana göre kurulan ve mükemmel bir düzen içinde isleyen Kainati ve en güzel sanat eseri olan insani da yaratan vardir iste bu yaratici sonsuz güç ve kudret sahibi olan "ALLAH" tir.
Kainat Allah'in varligini; kainatta görülen ahenk ve mükemmel düzende Allah 'in (cc ) birligini gösterir.
Müslüman Allaha söyle inanir:
Allah vardir ve birdir. Varliginin baslangici ve sonu yoktur. Allah yaratiklardan hiçbirine benzemez. Allahin varligi kendindendir hiçbir seye muhtaç degildir bütün varliklar O'na muhtaçtir.

Allah daima diridir ve herseyi bilir , isitir ve görür.

Allah diler diledigini yapar O'nun isine kimse karisamaz.
Allah sonsuz kudret ve kuvvet sahibidir herseye gücü yeter.

Allah yaraticidir diledigini yoktan vareder diledigini yok eder

Allah'in sözü vardir peygamberlerine sözünü duyurmus emirlerini bildirmistir. Dinimizin yüce kitabi Kurani Kerim Allah'in sözüdür.

bu sekilde inanma insanin kalbini her türlü kötü düsüncelerden temizler, iyi düsünce ve güzel huylarla süslenmis olur. Insan hiç kimsenin görmedigi bi yerde bile olsa ahlak ölçülerine uygun olmayan davranislar yapmaz. çünkü Allah'in her seyi gördügünü ve bildigine inanir.

Yüce Mevlam doğru yoldan ayırmasın ...AMİN...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Enes radiyallahu anh'en:
Bir adam Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'e
- "Kiyamet ne zaman kopacak?" diye sordu.
- "Soruyorsun ama ona ne hazirladin?" buyurdu.
- "Bir hazirligim yok; sadece Allah ve Resulunu seviyorum" deyince, O söyle buyurdu;
"Kisi sevdigiyle beraberdir."
Enes (r.a) dediki: Islam'dan sonra artik Pegamber sallallahu aleyhi ve sellem'in: "O halde sen sevdiklerinle berabersin" sözünden daha cok hiçbir seye sevinmedik.
Ens (r.a.) dediki: " Iste ben de Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'i, Ebu Bekr'i, Ömer'i seviyorum. Onlar gibi amelim yoksa sevdigim için ( insaALLAH) onlarla beraber olurum. bunu umuyorum."

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Kendi zati ile var olan ve bütün varliklari yaratan Allah (cellecelaluhu)' dir.
Islam akaidine göre Allah birdir ve tektir. bu bir olus sayisal anlamda bir 'bir'lik degildir. cünkü sayi bölünebilir veya katlanabilir, Allah cc böyle olmaktan yücedir. O'nun bir olusu zatinda, sifatlarinda, isimlerinde ve fiilerinde, Rab olusunda ve hakimiyetinde esi ve benzeri olmayisi yönündedir.
(Enbiya suresi 22) "Eğer yerde ve gökte Allah`tan başka tanrılar bulunsaydı, yer ve gök, (bunların nizamı) kesinlikle bozulup gitmişti. Demek ki Arş`ın Rabbi olan Allah, onların yakıştırdıkları sıfatlardan münezzehtir. " لَوۡ كَانَ فِيۡهِمَاۤ اٰلِهَةٌ اِلَّا اللّٰهُ لَـفَسَدَتَا*ۚ فَسُبۡحٰنَ اللّٰهِ رَبِّ الۡعَرۡشِ عَمَّا يَصِفُوۡنَ‏﴿۲۲ ayet-i bu gercegi ifade etmektedir.
selam ve dua ile...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Euzu billahi mineşşeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahim.
Kovulmuş Şeytan'ın şerrinden Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adı ile

"Allah`a ve ahiret gününe inanan bir toplumun -babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa- Allah`a ve Resûlüne düşman olanlarla dostluk ettiğini göremezsin. İşte onların kalbine Allah, iman yazmış ve katından bir ruh ile onları desteklemiştir. Onları altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedi kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da Allah`tan hoşnut olmuşlardır. İşte onlar, Allah`ın tarafında olanlardır. İyi bilin ki, kurtuluşa erecekler de sadece Allah`ın tarafında olanlardır." / (22) (Mucadele suresi)

لَا تَجِدُ قَوۡمًا يُّؤۡمِنُوۡنَ بِاللّٰهِ وَالۡيَوۡمِ الۡاٰخِرِ يُوَآدُّوۡنَ مَنۡ حَآدَّ اللّٰهَ وَرَسُوۡلَهٗ وَلَوۡ كَانُوۡۤا اٰبَآءَهُمۡ اَوۡ اَبۡنَآءَهُمۡ اَوۡ اِخۡوَانَهُمۡ اَوۡ عَشِيۡرَتَهُمۡ*ؕ اُولٰٓٮِٕكَ كَتَبَ فِىۡ قُلُوۡبِهِمُ الۡاِيۡمَانَ وَاَيَّدَهُمۡ بِرُوۡحٍ مِّنۡهُ*ؕ وَيُدۡخِلُهُمۡ جَنّٰتٍ تَجۡرِىۡ مِنۡ تَحۡتِهَا الۡاَنۡهٰرُ خٰلِدِيۡنَ فِيۡهَا*ؕ رَضِىَ اللّٰهُ عَنۡهُمۡ وَرَضُوۡا عَنۡهُ*ؕ اُولٰٓٮِٕكَ حِزۡبُ اللّٰهِ*ؕ اَلَاۤ اِنَّ حِزۡبَ اللّٰهِ هُمُ الۡمُفۡلِحُوۡنَ‏﴿۲۲﴾

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu Teala sizdende razi olsun kardesim
selametle..

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

Insanin Allah'a (Cellecelaluhu) kulluk edebilmesi için herseyden önce Allah'i c.c tanimasi gerekir.O'nu tanimadan O 'na ibadet ve itaat etmek mumkun degildir.

قُلۡ اِنَّمَا حَرَّمَ رَبِّىَ الۡـفَوَاحِشَ مَا ظَهَرَ مِنۡهَا وَمَا بَطَنَ وَ الۡاِثۡمَ وَالۡبَـغۡىَ بِغَيۡرِ الۡحَـقِّ وَاَنۡ تُشۡرِكُوۡا بِاللّٰهِ مَا لَمۡ يُنَزِّلۡ بِهٖ سُلۡطٰنًا وَّاَنۡ تَقُوۡلُوۡا عَلَى اللّٰهِ مَا لَا تَعۡلَمُوۡنَ‏﴿۳۳﴾

"De ki: Rabbim ancak açık ve gizli kötülükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi, Allah`a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır."( A'raf 33) anlamindaki ayet insanin Allah'i c.c tanimasi gerektigini ifade etmektedir.
Allah cellecelaluhu tanimayanlar bilmeyenler O 'nu anlamayanlar Zumer suresi'nin67. ayeti ile kinanmaktadirlar;
"Onlar Allah`ı hakkıyla tanıyıp bilemediler. Kıyamet günü bütün yeryüzü O`nun tasarrufundadır. Gökler O`nun kudret eliyle dürülmüş olacaktır. O, müşriklerin ortak koşmalarından yüce ve münezzehtir."
" وَمَا قَدَرُوۡا اللّٰهَ حَقَّ قَدۡرِهٖ *ۖ
وَالۡاَرۡضُ جَمِيۡعًا قَبۡضَتُهٗ يَوۡمَ الۡقِيٰمَةِ وَالسَّمٰوٰتُ مَطۡوِيّٰتٌۢ بِيَمِيۡنِهٖ*ؕ سُبۡحٰنَهٗ وَتَعٰلٰى عَمَّا يُشۡرِكُوۡنَ‏﴿۶۷﴾

Selam ve dua ile...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Euzu billahi mineşşeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahim.

"Allah, kendisinden başka ilâh olmayandır. En güzel isimler O`na mahsustur." (8) taha suresi

"Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah`ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl." (14)taha suresi

"(Resûlüm!) Kullarıma, benim, çok bağışlayıcı ve pek esirgeyici olduğumu haber ver. (49) Benim azabımın elem verici bir azap olduğunu da bildir." (50) hicr suresi

"Sizi yeryüzünün halifeleri kılan, size verdiği (nimetler) hususunda sizi denemek için kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O`dur. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır ve gerçekten O bağışlayan merhamet edendir." / (165) en'am suresi

"(Resûlüm!) Sana söylenen, senden önceki peygamberlere söylenmiş olandan başka bir şey değildir. Elbette ki senin Rabbin, hem mağfiret sahibi hem de acı bir azap sahibidir." (43) fussilet suresi

bu ayet-i kerimeler le Allahu Teala bize kendisini tanitmaktadir insanin Allah'i celle celaluhu zat, sifat ve fiileriyle tanimasi, Allah ile zihni ve kalbi bir iliski içerisinde bulunmasi gerekir...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim.

14. yy. velilerinden Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) her türlü varlıktan sıyrılarak, Allah’a teslim olup manzum olarak şöyle niyaz etmektedir:

Senden doldu iki cihan

Oldum zuhurundan nihan

Ger bulmayam seni ayan

Ya Rab nola hâlüm benim

Dilde kanaat olmaya

Zühd ile taat olmaya

Senden hidayet olmaya

Ya Rab nola hâlüm benim

(Gülseren, Mehmet / Adıgüzel, Yüksel / Cengiz, M Ali, Somuncu Baba, s. 2, Ankara, 1965)

Bu ilâhiyi okuduğumuz zaman Peygamber Efendimizin şu dualarını hatırlıyoruz: “Allah’ım! Seni hamdinle tenzih ederim, Senden başka ilâh yoktur, günahım için affını dilerim, rahmetini talep ederim. Allah’ım! İlmimi artır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma. Katından bana rahmet lütfet. Sen lütfedenlerin en cömerdisin.” (Ebû Davud; Edeb, 108, (5061)) “Allah’ım! Huşu duymaz kalpten Sana sığınırım, kabul edilmeyen duadan Sana sığınırım, doymak bilmeyen nefisten, faydası olmayan ilimden Sana sığınırım.” (Tirmizî, Daavat. 69. (3478))

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
ALLAH razı olsun...
Ya RABBİ İmanımızı güçlendir ve şeytanı lainin vesveselerinden bizleri emin kıl...

ALLAHa emanet olunuz kardeşim
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt