Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

'Allah'kelimesinin gücü (1 Kullanıcı)

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH' kelimesinin gücü

Hollandalı bilim adamı psikolog Vander Hoven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrını bulduğunu açıkladı. Prf.Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur’an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.

Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.

Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.

Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.

-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.

- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor

- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur’an-ı Kerim’in sırlarını araştıran bir psikolog.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
herşeyin bi hikmeti var kardeşim biz bilmiyoruz. bu yabancılarda çok araştırmacı oluyorlar. paylaşımın için ALLAH razı olsun. selamün aleyküm

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
BUNLAR İMAN EDENLER VE GÖNÜLLERİ ALLAH'IN ZİKRİYLE SUKUNETE ERENLERDİR
BİLESİNİZKİ KALPLER ANCAK ALLAH'I ANMAKLA SUKUNET BULUR(rad suresi 28.ayet)

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (cc)

Allah (cc)

Efendimiz s.a.v hz buyuruyor

Cebrail gelip bana;
"Ey muhammed rahatsızmı oldun? Dedi
Ben'de! evet Dedim.o'da hemen şöyle okudu
ALLAH'INadı ile sana eziyet veren her şey için
Okuyorum! Her canlının şerrinden,hasedçinin zararından
Kurtulman için (okuyorum ALLAH'IN adı ile sana okuyorum;
ALLAH sana şifa verecektir."

(Ramuz-ul ehadis,hadis no82)

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz s.a.v hz buyuruyor

Cebrail gelip bana;
"Ey muhammed rahatsızmı oldun? Dedi
Ben'de! evet Dedim.o'da hemen şöyle okudu
ALLAH'INadı ile sana eziyet veren her şey için
Okuyorum! Her canlının şerrinden,hasedçinin zararından
Kurtulman için (okuyorum ALLAH'IN adı ile sana okuyorum;
ALLAH sana şifa verecektir."

(Ramuz-ul ehadis,hadis no82)

paylaşım için Allah razı olsun selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt