Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"allah'ın Rahmeti"... (1 Kullanıcı)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'IN RAHMETİ.

İnsan, âmeline güvenerek afvolacağını ümit etmemelidir. Ancak, Allahü teâlânın rahmetini, ihsanını düşünerek afvedilebileceğini ümit etmelidir. Çünkü Cenâb-ı Hak, şirkten başka günahları dilerse afvedeceğini, rahmetinden ümit kesilmeme­sini, bağışlama ve merhametinin çok olduğunu bildirmektedir.

Allahü teâlâ, yüz rahmetten ancak bir tanesini, insanlara, cinlere ve hayvanlara indirdiğini, bu bir rahmet ile canlıların birbirlerine şefkat gösterdiklerini, rahmetinin doksandokuzu ile de kıyamet günü kullarına rahmet edeceğini, Peygamberimiz bildirmektedir.

Arşın altında (Ben rahmet edicilerin en merhametlisiyim, rahmetim gazabımı aştı) yazılı olduğu ve Cennet ehlinin iki misli kadar insanı Cehennemden çıkarıp afvedeceği bildirilmiştir.
Allahü teâlânın afv ve mağfiretini ümit eden müminleri ve kendisinden korkanları Cehennemden çıkaracağı, bir annenin çocuğuna olan şefkatinden çok daha merhametli olduğu hadîs-i şeriflerde bildirilmiştir.

Peygamberimizin şefaati, günahı sevabından çok olan müminler içindir. Kıyamet günü Arşın altında bir münâdinin şöyle bağırdığı duyulur: (Allahü teâlâ kendi hakkını bağışlamıştır. Ancak kul hakları kalmıştır. Siz de birbirinize haklarınızı bağışlayıp Allahın rahmetiyle Cennete girin!)

Kim Allahdan başka ilâh olmadığına, Muhammed aleyhisselâmın Allahın Resulü olduğuna imân ederse. Cehenneme girmeyeceği, falcılık, üfürükçülük yapmayan ve Allahü teâlâya tevekkül eden yetmiş bin kişinin hesapsız Cennete gireceği hadîs-i şerifle bildirilmektedir.

(Hiç kimse benim rahmetimden ümitsiz olmasın) âyet-i keri­mesini düşünerek ümitsiz olmamalıdır.
Her ne kadar günah işlemek insanı imansız etmezse de, günahlar zamanla kalbi karartarak maazallah imansız gitmeğe sebep olur. Bu bakımdan Allahü teâlânın emirlerini yapıp, haramlardan kaçarak rahmetini ümit etmelidir.

Önce itikadı düzeltmelidir. İtikâd düzgün olmayınca iyi zannedilen âmellerin kıymeti olmaz. Hem itikadı bozuk hem de kötü şeyler yapan kimsenin (Benim kalbim temizdir, Allah beni afveder) demesi asla doğru değildir.

Çünkü hadîs-i şerifte buyuruldu ki: (Ahmak o kimseye denir ki, her istediğini yapar ve rahmete kavuşmasını ümit eder.)
Demek ki, önce itikadı düzeltip haramlardan kaçarak Allahü teâlânın emirlerini yapmağa çalıştıktan sonra neticeyi beklemek ümit olur.

Allahü teâlânın gazabından emin olmak öldürücü zehir olduğu gibi, rahmetinden ümitsiz olmak da öldürücü zehirdir. Mümin daima korku ile ümit arasında yaşamalıdır. Korkunun fazla olması daha iyidir. Böylece kötülüklerden kaçıp iyilik etmeğe koşar. Ölürken ise ümidi korkusundan fazla olmalıdır.

Yâ Rabbi! Bizleri azabından korkan ve rahmetinden ümit eden kullarından eyle!
ALLAH'ın selamı rahmeti bereketi ikramı dünyada ve ahirette üzerinize olsun..............................

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN.

Önce itikadı düzeltmelidir. İtikâd düzgün olmayınca iyi zannedilen âmellerin kıymeti olmaz. Hem itikadı bozuk hem de kötü şeyler yapan kimsenin (Benim kalbim temizdir, Allah beni afveder) demesi asla doğru değildir.

ÇOK KIZIYORUM ALLAH İÇİN BİŞEYLER YAPMAYIPTA AMA BENİM KALBİM TEMİZ DİYEN İNSANLARA NAPTINKİ TEMİZ OLSUN KALP İBADETLE TEMİZLENİR.İBADET YAPTIKÇA KÖTÜ HUYLARIMIZDAN VAZGEÇMEYE BAŞLARIZ.

SELAMETLE

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN SAĞOLUN.

ÇOK KIZIYORUM ALLAH İÇİN BİŞEYLER YAPMAYIPTA AMA BENİM KALBİM TEMİZ DİYEN İNSANLARA NAPTINKİ TEMİZ OLSUN KALP İBADETLE TEMİZLENİR.İBADET YAPTIKÇA KÖTÜ HUYLARIMIZDAN VAZGEÇMEYE BAŞLARIZ.

SELAMETLE

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM
AMİN ECMAİN CÜMLEMİZDEN İNŞAALLAH
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
S.A.PAYLAŞTIĞIMIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
ŞEYTAN İNSANA AŞIRI ÜMİT İÇİN VESVESE VERİR İNSANDA BAŞLAR.EH İŞTE BEN İBADETLERİMİ YAPMIYORUM AMA BENİM KALBİM TEMİZ.BENİM KİMSEYE KÖTÜLÜĞÜM YOK.BEN İYİ BİR İNSANIM.İNŞALLAH CENNETLİKLERDENİM.DEMEYE BAŞLAR İBADETLERİNDEN GERİ KALIR
ŞEYTAN İNSANA AŞIRI ÜMİTSİZLİKTE VERİR.OFF YA GÜNAHIM ÇOK ALLAH BİLE BENİ AFFETMEZ.HİÇ İBADET YAPMADIM Kİ BEN NASIL OLSA CEHENLEMLİKİM.BEN DOĞRU YOLU BULAMAM.ŞİMDİDEN SONRA İBADETE BAŞLASAM NE OLACAK VS.DEMEYE BAŞLAR VE İBADETLERİNDEN GERİ KALIR.
ALLAH CÜMLEMİZİ İBADETLERİMİZİN GÜZELLİĞİNİN FARKINA VARANLARDAN EYLESİN SELAM VE DUA İLE

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.PAYLAŞTIĞIMIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
ŞEYTAN İNSANA AŞIRI ÜMİT İÇİN VESVESE VERİR İNSANDA BAŞLAR.EH İŞTE BEN İBADETLERİMİ YAPMIYORUM AMA BENİM KALBİM TEMİZ.BENİM KİMSEYE KÖTÜLÜĞÜM YOK.BEN İYİ BİR İNSANIM.İNŞALLAH CENNETLİKLERDENİM.DEMEYE BAŞLAR İBADETLERİNDEN GERİ KALIR
ŞEYTAN İNSANA AŞIRI ÜMİTSİZLİKTE VERİR.OFF YA GÜNAHIM ÇOK ALLAH BİLE BENİ AFFETMEZ.HİÇ İBADET YAPMADIM Kİ BEN NASIL OLSA CEHENLEMLİKİM.BEN DOĞRU YOLU BULAMAM.ŞİMDİDEN SONRA İBADETE BAŞLASAM NE OLACAK VS.DEMEYE BAŞLAR VE İBADETLERİNDEN GERİ KALIR.
ALLAH CÜMLEMİZİ İBADETLERİMİZİN GÜZELLİĞİNİN FARKINA VARANLARDAN EYLESİN SELAM VE DUA İLE

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM
AMİN ECMAİN CÜMLEMİZDEN İNŞAALLAH
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
B)''ANLATAMADIK KİMSEYE ; BİZE EYYÜBUN SABRI DÜŞTÜ ''B)
msn20ifadeleri2016xm9.gif

Allah'a Emanet Olunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt