Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAHIN RAHMETİ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
birgün peygamber efendimiz <s.a.v.<evinde istirahat ederken bir bedevi kapısını çalar ,kalkıp kapıyı açınca ,bedevinin ağladını görür ,sorar neyin var diye ,adam hıçkırarak allah beni affetmez çünkü ben çok günah işledim der , efendimiz tebessüm ederek,senin günahın allahın rahmetinden büyükmüdürki bukadar ümitsizsin,der ve adamın içini rahatlatır ,adam gider ama efendimiz düşünmeye başlar,ve şöyle der, allahım rahmetin nekadar büyük.ve bir anda cebrail aleyhisselam gelir ,selamlaşırlar ve cebrail <a.s.<kapa gözlerini ya rasül der ,efendimiz gözlerini kapatır ,acınca ise şaşırır ,çünkü kocaman bir deniz, ortasında küçük bir ada,adanın ortasında bir ağaç ,ağacın dalında kuş ,kuşun pençesinde ise toprak .sorar cebrail <a.s.<bunları gördünmü ya rasul ,gördüm der efendimiz,,,,,su allahın rahmeti,,, ada kulları,,,,ağaç sen ,,,, ağacın dalındaki kuş ümmetin,,,,,kuşun pençesideki toprak ,,,, ümmetinin günahıdır ,,,,,şimdi söyle o toprak suya düşse su bulanırmı ,bi dalgalanma olurmu ,hayır der efendimiz olmaz,işte allahın rahmeti,ne sen nede ben görebilirim ,çünkü allahın rahmeti sonsuzdur,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,, yaratan mevlam rahmetinden esirgemesin ,,.....AMİN

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAHIN RAHMETİ

Allah razı olsun Hafize anne... ümidi kırılanlara çok güzel bir yazı... bir zamanlar benimde ümidim kalmamıştı ama Rabbimin rahmetinin ve merhametinin sınırsız olduğunu yazan yazıları okudukça ümidim yerine geldi... ama kendimide bırakmadım

dualarınızdan benide eksik etmeyin... Rabbim inşallah affını esirgemez

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

kartal05

Kayıtlı Kullanıcı

SAĞOLUN GÜZEL BİR YAZI RABBİM ÇOK BÜYÜK ÇOK GÜZEL

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI SABAHLAR ALLAHIN SELAMI RAHMETİ BEREKETİ ÜZERİNE OLSUN HAFİZE ANNE EMEĞİNE SAĞLIKB)B)
AYRICA BİZİMKİLERİNDE SELAMI VAR :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Allah razı olsun Hafize anne... ümidi kırılanlara çok güzel bir yazı... bir zamanlar benimde ümidim kalmamıştı ama Rabbimin rahmetinin ve merhametinin sınırsız olduğunu yazan yazıları okudukça ümidim yerine geldi... ama kendimide bırakmadım

dualarınızdan benide eksik etmeyin... Rabbim inşallah affını esirgemez

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Hayır da şer de Allah’tan gelir

Mü’min, hayrın da şerrin de Allahü Teala’dan imtihan için gönderildiğini bilen insandır. O, dünyevi hırslara kapılarak asla gelecek kaygısına düşmez. Allah’ın kendisine daha güzelini, daha hayırlısını hem dünyada hem de ahirette vereceğini umar. Rabb’ini ne nimette, ne de külfette asla itham etmez. O, “Kahrın da hoş, lütfun da hoş!” diyebilen geniş gönüllü insanların iklimine dahildir. Onun, bu gibi olaylarda Allah’a karşı teslimiyeti daha da artar, her durumda Allah’a şükretmenin huzur ve mutluluğunu yaşar. Allah’ın kendilerini denediğinin bilinciyle Allah’tan daha hayırlısını umarlar. İman eden bir kimse, her şeyini dahi yitirmiş olsa, yine de en ufak bir ümitsizliğe kapılmadan, sabırla, şevkle her şeye en baştan başlayabilir. Sahip olduğu bu şevk, imanından, Allah’a karşı duyduğu sevgi ve güvenden, Kur’an ahlakını benimsemiş olmasından ve dünya hayatının geçiciliğini kesin olarak kavramış olmasından kaynaklanır.

Ümitsizliğe kapılmak Allah’ın beğenmediği bir davranıştır ve Kuran’da inkarcıların bir özelliği olarak tarif edilmektedir. Çünkü, Allah’ın yardımından, rahmetinden, bağışlayıcılığından ümit kesmek çok çirkin bir tavırdır ve Kur’an’da yasaklanmıştır. İman eden insan imanından kaynaklanan ümitvâr ruh haliyle huzurlu ve mutlu bir hayat sürer. Kendini Allah’a teslim etmeyenler ise daima ümitsizlik, endişe ve tasa içindedirler. Bundan dolayı iç karartıcı, mutsuz, sıkıntılı bir hayat sürerler.

Sakın ümidini yitirme yitirmediğinide yazmışsın zaten B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

kartal05 yazdı:
SAĞOLUN GÜZEL BİR YAZI RABBİM ÇOK BÜYÜK ÇOK GÜZEL

Allah, Kuran'da müminlerden hiçbir olay karşısında ümitsizliğe kapılmamalarını, hep ümit ve güven içinde olmalarını istediği gibi, aynı zamanda Kendisi'ne karşı haşyet, yani saygı dolu bir korku içinde olmalarını da istemiştir. Nitekim Allah korkusu dinde çok büyük yeri olan, dinin özünü oluşturan konulardan biridir. Allah korkusu tam olan bir insan Allah'ın emrettiklerinin dışına asla çıkmaz ve çok güzel bir ahlaka sahip olur. Allah'tan bağışlanmayı, rahmet edilmeyi, cennete kabul edilmeyi umarken diğer yandan da büyük bir korku içindedir. Çünkü hiç kimsenin cenneti mutlaka kazanacağına dair bir garantisi yoktur. Allah'ın azabından kimse emin olamaz. Mümin ancak elinden geleni yapmakla ve Allah'ın rahmetini ümit etmekle mükelleftir.
S.A B)B)

Ü

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
HAYIRLI SABAHLAR ALLAHIN SELAMI RAHMETİ BEREKETİ ÜZERİNE OLSUN HAFİZE ANNE EMEĞİNE SAĞLIKB)B)
AYRICA BİZİMKİLERİNDE SELAMI VAR :D

ALEYKÜMSELAM

Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.

Ey Rabbimiz! Ettiklerimize binlerce tevbeler olsun. Günahımız

çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir. Bize rahmetinle muamele eyle. Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle .

Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin bize dünyada ve ahirette iyilikler ver. Ey Rabbimiz! Bizim ve çocuklarımızın kalplerimize İslam nurunu, Kuran hidayetini bahşeyle. Bütün soyumuzu İslam’a ve Kur’ana bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat. Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle .AMİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt