Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah'in isimlerini yazalim mi? (1 Kullanıcı)

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaşlar Allah(c.c)mübarek 99 ismini ve yanına anlamalarını yazıp yazdığımız ismiyle dua edelim mi.İnanıyorum ki çok katılım olur.

''EN GÜZEL İSİMLER ALLAH'INDIR.O HALDE ONA O GÜZEL İSİMLERLE DUA EDİN.ONUN İSİMLERİ HAKKINDA EĞRİ YOLA GİDENLERİ BIRAKIN.ONLAR YAPMAKTA OLDUKLARININ CEZASINA ÇARPTIRILACAKLARDIR.''

Resulallah buyurdular ki;''Allah'ın 99 ismi vardır.Kim ezberlese cennete girer.Allah tektir,teki sever.''

Esmaû'l Hüsna hakkında:

[*]Esma'ul Hüsna Allah hakkında yücelik ve aşkınlık ifade eder ve kullarına
saygınlık hissi uyandırır

[*]Zikir ve duada kullanılmaları halinde kabule vesile olur ve sevap kazandırır.

[*]Kalplere huzur ve sûkun verir,lûtüf ve rahmet umidi telkin eder.

[*]Bilginin değeri bilenen değere bağlı bulunduğu ve bilinenlerin en şereflisi
Allah olduğu için de Esma'ul Hüsna bilgisine sahip olanlara bu bilgi meziyet ve şeref kazandırır.

[*]Esmau'l Hûsna Allah için vacip(olması gereken),caiz(olması uygun)ve mümteni (olması imkansız)olan sıfatları içermesi sebebiyle O'nun hakkında yeterli ve doğru bilgi edinmemize imkan verir.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHMANİRRAHİM

YA ALLAH:
''Varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere lâyık bulunan,yapıp eden,ezeli ebedi olan, eşsiz ortaksız kudret''

Allah'tanbaşka sığınacak kimimiz var ki!öyleki

sevindigimizde,üzüldüğümüzde,korktuğumuzda,endişelendiğimizde,hep:''Allah'ım

yardım et''diyoruz.Bizi hep karanlıktan çekip alıyor,aydınlığa taşıyor.Allah'ım

sahip olduğum güzellikler için, sağlığım için sana şükürler olsun.....
[/COLOR
]

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar niye kimse yazmıyo.HAdi bekliyorum sizleri.HErkes alfabetik sıraya göre yassın karışmasın olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt