Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah'ın isimleri (1 Kullanıcı)

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın isimleri neden arapça?

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Nereye geldi ? Hangi kavime geldi Resul s.a.v?
Musa a.s devrinde sihirbazlık ilerdeydi , o halde Muhammed a.s devrinde ise dil , şiir ileride
Ve mükemmel Kur-an dilinde yazabilen olmuyor yinede , yani mucize bu bir yerde
Bu insan sözü olamaz diyor , en güzel kelimeleri yazan bile
Düşün bir kere Rahman diyorsun anlamını düşünüyorsun açılır o sana senin dilinde ...acele etme iste, düşün
Rahim diyorsun , o senin içinde? efendim düştün yine ? galiba , evet kim itekledi beni yine?
Kimseye güvenme a dostum Rahman ve Rahim seninle
Rabbim sana şükürler olsun, Rabbim seni seviyorum (hadi öyle olsun) inanmazsan aç yüreğime bak
Sen kime diyorsun? Sevdiğin kim? onunla berabersin biliyorsun
Rabbim sana şükürler olsun ...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
“Onu Rûhu’l-Emîn (Cebrâîl), korkutuculardan olman için, apaçık Arabça bir lisân ile senin kalbine indirmiştir.”
(Şuara, 193–195)

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Muhtazaf abimizin verdiği ayet tefsirinde «Apaçık arap diliyle.» Sana indirmiş olduğumuz bu Kur'ân; apaçık olsun, ma'zeretleri ortadan kaldırsın, dosdoğru yola delil olsun, hüccetler ikame etsin diye fasih, mükemmel ve şümullü olan senin dilin, arapça ile sana indirmişizdir.
belirtilir kardeş.

Birde senin sorunmuydu hatırlamıyorum cennetin dili süryanice mi olucak diye. Tefsiri karıştırırken senin soruna cevapda bulundu.

Bu İbni kesir tefsirinde geçmekte bu rivayeti yapan Süfyan-ı Sevrî r.a Kıyamet günü dil süryânice'dir. Kim cennete girmişse arapça konuşacaktır. Süfyân es-Sevrî'nin bu sözünü îbn Ebu Hâtûn rivayet ediyor.

Şimdi kıyametin dili cennetin dili farklı şeyler. Cennetin Allah-u Alem dili arapça olucaktır

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar...;
Allah C.C. nun hitabı dil ve ağızsız Kün ile yaratılarak aktarılır...
Aktaran Allah C.C. nun Sesi ; duyan her kes tarafından anlaşılır...
Dil de Sesde Allah C.C. na aittir...
Tüm dillerin aslı tek dildir...Tek sestir ama biz ses ilminden habersiz olduğumuz için anlayamayız...
Ancak Ölünce idrak edeceğiz...Allah 'ça yı C.C. ....
Selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt