Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahın isimleri ile ilgili soru Hadis (1 Kullanıcı)

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu hureyye den radyallahu anh nakledilmiştir:

Allah Resulu (sav)

" Allahın doksan dokuz ismi , bir hariç yüz ismi vardır. kim bu isimleri sayarsa cennete girer"

buyurmuştur.

Sahih i Buhari; hadis no 1210

Bu Hadis i anlayamadım

99 bilinen ismi var.

Allahın 100 ismi mi var 100. ismi bilinmiyor mu ?

Neden 100 demiş anlamadım.

Bilenlere sorarım.

.

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
VALLA BENDE ANLAYAMADIM ilk kez duydum bu hadisi...bugune kadar bütün alimler hacılar hocalar fıkıh ilmi eserler hep 99 isimden bahseder ... ? ...

H

hado77

SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ
yukarıdaki şekilde bir hadis duymamıştım. bir hariç derken EHAD(cc) ismi zikrediliyor gibi geldi. efendimiz (SAS) 'İn şayet böyle bir hadisi şerifi varsa o bir hariçten kastı bu isimlerin ihlasla zikri manası taşır gibi geldi bana. yani bu isimleri ihlas suresine nazire yapar gibi o tektir birdiri dini yalnız ALLAH(cc) has kılarak ibadet edin rüknüyle hem dem etmiş bir hadis gibi geldi. normalde EHAD(cc) esmaül hüsnada var. ama anlama bakımıdan anlamı kuvvetlendirmek için efendimiz(SAS) veciz ve araştırmaya yönelik bir yaklaşımını anlatmak için özellikle işaret olunmuş olabilir. en iyisini sözün sahibi edib-i zişan aleyhi ekmeltü tehaya bilir. rabbim kusurlu ve eksik ve belkide yanlış olabilecek yorumlarımızı affetsin. daha doğrusunu bilen ve en nihayetinde hakkı bilen(CC) bizleri affetsin. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt