Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAHIM NİYE BEN??? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Niye Ben? diyen herkes için.....

Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.

Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.

Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.

Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı. "Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı."

Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.

Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:

"Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."

"BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM" demeyin...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAHIM NİYE BEN???

selamun aleykum...anne..

Allah c.c. razı olsun ..isyana hiçbizaman düşmemek duası ile..selametle...

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun çok güzel hikaye edilmiş.rabbim isyana düşürmesin cümlemizi
ne gelirse gelsin hoştur bana ya gonca gül ya da diken

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
selamun aleykum...anne..

Allah c.c. razı olsun ..isyana hiçbizaman düşmemek duası ile..selametle...

aleykümselam muaz Çile en çok Müslümana yakışır. Çile Müslümanın secdedeki gözyaşları, teheccüdün kardeşi, seherin yoldaşıdır. Çilesiz baş bükülmez. Çilesiz el açılmaz. Çilesiz burun kırılmaz. Vermeseydi Mevlâ Habibi'ne, kimseye vermezdi. Ne mutlu çilesi olana, şükredene… Maddî ya da mânevî bir tasamız olmasa, ne kadar hatırlardık Rabbimizi ya da ne kadar candan el açabilirdik. Oysa insan dara düştüğü vakit, ellerini açıp nasıl da yalvarır Allah'a, tıpkı bir dostla dertleşir gibi. Denedim ve gördüm ki, çile kişiyle Allah arasına muhabbet ve yakınlık veriyor.
Necip Fazıl bir şiirinde diyor ki;
"Rabbim, Rabbim, bu işi bildim neymiş Türkçe'si,
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi." B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun çok güzel hikaye edilmiş.rabbim isyana düşürmesin cümlemizi
ne gelirse gelsin hoştur bana ya gonca gül ya da diken

aleykümselam Bir baba kızına ve oğluna eziyet etmeye başlar. Dayak, küfür, elbise almama, harçlık vermeme gibi maddî ve mânevî işkenceler yapar. Bu işkenceleri yapan, benim kayınpederimdir. Bu baskılara daha fazla dayanamayan kayınbiraderim evden ayrılmaya, yani hicret etmeye karar verir. Kendisine kucak açan mü'minlerin evlerinde kalmaya başlar. Artık zulüm dolu evde eşim tek başına kalmıştır ve tek başına bu zulümle mücadele edecektir. O zaman eşimin yaşı çok küçüktür, on üç yaşında…
Kayınpederim sırf eziyet olsun diye, eşimin giydiği çarşafı yırtar. Çarşıya pazara çarşafsız göndermeye kalkar. Eşim buna direnir, yaklaşık iki yıl evden dışarı çıkmaz…
Baskılar dayanılmaz boyuttadır. Bir gece eşim yatmadan önce şöyle dua eder.
"Yâ Rabbi eğer davamız hak ise, sabah uyanınca baş ucumda senden bir mektup bekliyorum." der ve uyur.
Sabahın erken saatlerinde kapıları hızlı hızlı çalınır. Kapıyı çalan komşuları olan bir hanımefendidir. Kayınvalidem kapıyı açar ve karşısında komşusunu görünce hem şaşırır hem de korkar. Komşuları:
"Kızın nerede?" der. Merak içinde ne diyeceğimizi bilmeden devam der:
"Ben bu gece rüyamda Kâinatın Efendisi Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'i gördüm. Rüyamda Resûlullah bana bir mektup verdi ve "Bu mektubu komşun….'in kızına götür." dedi. Ben de bu müjdeyi vermek için böyle erkenden sizi rahatsız ettim….niye benim başıma geldi dememiş sabretmiş selametle

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

CENNET GULU yazdı:
ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN..
SELAM VE DUA İLE...
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Rabbimde sizden razı olsun inş selametleB)

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

Çile en çok Müslümana yakışır. Çile Müslümanın secdedeki gözyaşları, teheccüdün kardeşi, seherin yoldaşıdır. Çilesiz baş bükülmez. Çilesiz el açılmaz. Çilesiz burun kırılmaz. Vermeseydi Mevlâ Habibi'ne, kimseye vermezdi. Ne mutlu çilesi olana, şükredene… Maddî ya da mânevî bir tasamız olmasa, ne kadar hatırlardık Rabbimizi ya da ne kadar candan el açabilirdik. Oysa insan dara düştüğü vakit, ellerini açıp nasıl da yalvarır Allah'a, tıpkı bir dostla dertleşir gibi. Denedim ve gördüm ki, çile kişiyle Allah arasına muhabbet ve yakınlık veriyor.
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi." B)[/quote]

COK GUZEL GERCEKTEN CILE EN COK MUSLUMANA YAKISIR!!!!!!B)B)B) ALLAH SABREDENLERDEN, SUKRENDENLERDEN KAZANANLARDAN EYLESIN

dinci

Kayıtlı Kullanıcı

SA HAFİZE ANNE ÇOK HARİKA GÜZEL Bİ DERS ALLAH CC RAZI OLSUN B)B)B)

mesra

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir paylaşım.Bu soruyu hayatında bir kez dahi olsa herkez kendine sormuştur.Ama bazen bizim hayır gördüklerimizde şer,şer gördüklerimizde de hayır vardır.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

zarife_76 yazdı:
Çile en çok Müslümana yakışır. Çile Müslümanın secdedeki gözyaşları, teheccüdün kardeşi, seherin yoldaşıdır. Çilesiz baş bükülmez. Çilesiz el açılmaz. Çilesiz burun kırılmaz. Vermeseydi Mevlâ Habibi'ne, kimseye vermezdi. Ne mutlu çilesi olana, şükredene… Maddî ya da mânevî bir tasamız olmasa, ne kadar hatırlardık Rabbimizi ya da ne kadar candan el açabilirdik. Oysa insan dara düştüğü vakit, ellerini açıp nasıl da yalvarır Allah'a, tıpkı bir dostla dertleşir gibi. Denedim ve gördüm ki, çile kişiyle Allah arasına muhabbet ve yakınlık veriyor.
Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi." B)

COK GUZEL GERCEKTEN CILE EN COK MUSLUMANA YAKISIR!!!!!!B)B)B) ALLAH SABREDENLERDEN, SUKRENDENLERDEN KAZANANLARDAN EYLESIN[/quote]

Allaha tevekkül edelim gerini hiç düşünmeyelim :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dinci yazdı:
SA HAFİZE ANNE ÇOK HARİKA GÜZEL Bİ DERS ALLAH CC RAZI OLSUN B)B)B)

Aleykümselam dinci hayatta ders alabileceğimiz öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki kimi zaman anlayamıyoruz :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mesra yazdı:
Çok güzel bir paylaşım.Bu soruyu hayatında bir kez dahi olsa herkez kendine sormuştur.Ama bazen bizim hayır gördüklerimizde şer,şer gördüklerimizde de hayır vardır.

evet mesra haklısın B)

seda_abdllh

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM cok güzel Allah c.c. razı olsun en cok çileyi peygamberler çekti en cok bela onlara geldi biz bu günahkar halımızle şikayet etmeye yüzümüz var mı... ALLAHU EKBER

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

seda_abdllh yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM cok güzel Allah c.c. razı olsun en cok çileyi peygamberler çekti en cok bela onlara geldi biz bu günahkar halımızle şikayet etmeye yüzümüz var mı... ALLAHU EKBER

Aleykümselam demi SEDA bütün zahmetleri çileleri bizim için onlar çekti Rabbim onların şefaatinden bizleride ayırmasın aminnnnnnnnnnnn B)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN... ÇOK HOŞ RABBİM BUYURUYOR BİZ KİMSEYE KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEYİZ.. KUL RABBİNİ İBR NEBZE OLSUN ANLASA ZATEN"ALLAH'IM NİYE BEN DERMİYDİ' NEYSE HERSEFERİNDE ARTIK YORUM YAPMAYACAĞIM DEDİĞİM HALDE YİNE YAPTIM HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞ. SELAM VE DUA İLE....B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN... ÇOK HOŞ RABBİM BUYURUYOR BİZ KİMSEYE KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ YÜKLEMEYİZ.. KUL RABBİNİ İBR NEBZE OLSUN ANLASA ZATEN"ALLAH'IM NİYE BEN DERMİYDİ' NEYSE HERSEFERİNDE ARTIK YORUM YAPMAYACAĞIM DEDİĞİM HALDE YİNE YAPTIM HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞ. SELAM VE DUA İLE....B)B)B)

Aleykümselam karapeçe demekki rabbimiz söyletiyor ve sende söylüyorsun Allah razı olsun selametle hayırlı cumalar olsun inş B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt