Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"aLLah'ım niye ben" diyenLer için ibret verici kısa bi öykü..!! (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
“Niye Ben?” diyen herkes için

Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.

Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.

Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda’nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.

Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah’a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı. “Allah’ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et.”

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri “Aranızda lens kaybeden var mı?” diye bağırdı.”

Brenda’nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.

Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:

“Allah’ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım...”

“BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM” demeyin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Selam can ablacım..B)
Beğeniyle okudum bir kez daha bu anlamlı hikayeyi..Allah c.c razı olsun inşallah sizden daimen..B)

İnsanoğlu yakınmalarını, üzüntülerini kendi lehine çevirebilme meziyetini kanzandığında ve ''Niye Ben?'' demeye son verdiği anda...Artık hangi musibet insanı pespaye edebilir? Onu girdaplara sürükleyebilir? Her şeyi imkansız ve çıkmazda gösteren, biraz da nefisler değil midir? Dünyayı fetheden insan, kendi sıkıntılarını da fethedip artıya dönüştürebilir inşallah..
Emeğinize ve güzel gönlünüze sağlık olsun ablacım..En Dost'a emanetimsiniz inşallah..Selam, dua ve muhabbetle kalın inşallah..B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam kardeşim benim.Hayırlı geceler sizinle olsun.Güzel yorumun içinde ayrıca teşekkürler. Kıssadan şu hisseyide çıkarabiliriz. Bir karınca kadar olamayan insan.Allaha emanet ol canım benim.Dua ile kal..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
“Niye Ben?” diyen herkes için

Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.

Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına. Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.

Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi. Aniden boşalan ip, hızla Brenda’nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.

Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu. Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah’a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı. “Allah’ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et.”

Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri “Aranızda lens kaybeden var mı?” diye bağırdı.”

Brenda’nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.

Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:

“Allah’ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır. Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım...”

“BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM” demeyin

_______selamün aleyküm kardeşim benim ... ne etkili bir paylaşım...
biz yeterki dua edelim isteyelim yakaralım.. yükümüzdede hafifler .. o yükümüz biz bilmesekte... bize veya başka birine mutlaka faydası vardır karınca misali...özellikle kırmızyla işaretledigim bölüm tek kelimeye ** tokat ** gibi çarptı...
emegine yüregine saglık olsun.. birkez daha istifade ettik hamdolsun
rabbimize emanetimsin
selam ve dua ileB)B)__________

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Selmacim.sağol Canim Güzel Yorumun Için.rabbim Razi Olsun.allaha Emanet Ol

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
yani brenda nın duası kabul mü oldu ....................diyorsunuz

ayşe ikbal

Kayıtlı Kullanıcı

MEVLAM İHMAL DEĞİL İMTİHAN EDER...
Bu dünyada her halimiz her şeyimiz İMTİHAN...
Rabbim dara düşünce sabır, sabrı bulunca şükür versin.
Selam ve Dua ile...

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
peki brendanın dini ne imş acaba duası hemen kabul olmuş
böyle anektotlarla insanları brendanın dinine özendirmezmiyiz acaba .

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
peki brendanın dini ne imş acaba duası hemen kabul olmuş
böyle anektotlarla insanları brendanın dinine özendirmezmiyiz acaba .
rabbimin hikmetinden sual olunmaz.Tabikide özendirmez.Sonuçta onlarda dua ediyor ve birşekilde duaları kabul olunuyor.Ki bizler inananlar olarak onların yanlış yolda olduğunu biliyoruz.Kıssadan hisseyi hrıstiyani koministçe,yahudivari vs.olarak değilde islami çerçeve ölçüsünde düşünürseniz ve o şekilde yorumlarsanız sanırım anlaşılması daha kolay bir hikaye haline gelecek.Allaha emanet olun kardeşim.

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili nevin kardeşi şahsınızla ilgili hiç bir sorunum yok bir birimizi tanımadığımız için tabiki sizinde benimle bir sorununuz olamaz ama kıssadan hisseyi bir mümin gözüyle okuduğumda verdim bu tepkiyi insanların genel düşünceleri yani kominist faşist gibi seçimleri genel bir bileşkenin sonucudur şimdi ben her müslümanı terörist gerici düşman olarak gören bir toplumu böyle yaklaşımlarla sempatik hale getirmenize içerliyorum seneler önce dallas adlı diziyle başlayan süreçte insanların bilinç altları sanki proglamlanıyor bişi olmaz canımcılık yayılıyo sonra herşey yavaş yavaş dejenere ediliyor siz hiç bir avrupalının müslümanları böyle onure ettiklerini gördünüzmü böyle hikayeleri kendi dinimize ahlakımıza uygun yazabilir değiştire biliriz kızın adını ayşe olarak yazsa idik olayda ağrı dağında geçse idi bir şey kaybedermiydik yoksa siteyi ziyaret eden kafası karışık yüzlerce insana Allah inananlarla beraberdir mesajınımı verirdik taktir sizin benim husisi görüşüm budur siz bu görüşü istediğiniz kalıba soka bilirsiniz ben sadece inanmış bir insanım........

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler merdiven kardeşim anliyorum sizi.allaha emanet olun.sizede kizmadim ayrica

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
bende size teşekkür ederim ........herşey gönlünüzce olsun .......duayla kalın ...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Rahman razı olsun ibret verici bir hikayeydi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Rabbimiz herkese taşıyabileceği kadar yük verir neden ben diyerek kendimizi boş yere isyana itmeyelim.
Sabrederek ve Allahın yardımıyla atlatmaya gayret edelim inşaallah.
Rabbimiz mutlaka sabrederek Allah dan yardım isteyenlerin yanındadır.
Sabredenlerden olmamız duası ile...Allaha emanetsiniz.B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Rahman razı olsun ibret verici bir hikayeydi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Rabbimiz herkese taşıyabileceği kadar yük verir neden ben diyerek kendimizi boş yere isyana itmeyelim.
Sabrederek ve Allahın yardımıyla atlatmaya gayret edelim inşaallah.
Rabbimiz mutlaka sabrederek Allah dan yardım isteyenlerin yanındadır.
Sabredenlerden olmamız duası ile...Allaha emanetsiniz.B)

Ve aleykum selam zeynepçim.hayırlı günler olsun.rabbim razı olsun sizden.Allaha emanet olB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt