Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'ım bizi rahmetinden ayırma... (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Anlatıldığına göre, İsrailoğulları içinde günahlara dalmış biri vardı.Günah işlemekten hiç geri durmuyordu.Yaşadığı şehirdeki halk onun günah işlemesine bir türlü engel olamıyordu.Nihayet ondan kurtulmak için ALLAH (cc) den niyazda bulunmaktan başka çıkar yol göremediler.Bunun üzerine CENAB-I HAK HZ. MUSA'ya (as) israiloğulları içinde çok günah işleyen bir gencin bulunduğunu,işlediği günahlar sebebiyle şehre zarar gelmemesi için o günahkarı şehirden çıkarmasını vahyetti.

HZ. MUSA (as) o şehre giderek o günahkar genci oradan çıkardı.Genç bir köye sığındı. CENAB-I HAK genci o köyden çıkarmayı HZ. MUSA (as) vahyetti. HZ. MUSA (as) genci oradan da sürdü

Bunun üzerine genç insanların,hayvanların hatta bitkilerin bile olmadığı ıssız bir yere gitti.Yanın da kendisine yardım edecek kimse yoktu.Toprağın üzerine uzandı ve başını yere koyup şöyle dedi:"Şimdi annem başucumda olsaydı bana merhamet eder,zillet içindeki şu halime ağıt dökerdi.Şayet babam yanımda olsaydı,bana yardım eder ve bütün işlerimi yapardı.Hanımım yanımda olsaydı ölümüme ağlardı.Evlatlarım yanımda olsaydı,cenazemin arkasından ağlarlar ve,ALLAHIM beldesinden yabancı bir köye sürülmüş orada barındırılmayarak ıssız bir sahraya kovulmuş ve orada her şeyden ümidini kesmiş günahkar ve asi babamızı bağışla diye dua ederlerdi!

ALLAHIM,beni annemden,babamdan,çocuklarımdan ve hanımımdam ayrı düşürdün,ancak rahmetinden ayırma.Onların ayrılık ateşleriyle kalbimi yaktın,ancak günahlarım sebebiyle beni ateşinde yakma!"

Bu hal üzerine CENAB- HAK annesi kılığında bir huri,hanımı kılğında başka bir huri,çocukları kılıgına girmiş genç melekler ve babası kılığına girmiş bir başka melek gönderdi.Gelenler hasta gencin başında oturup ağladılar.Ölmek üzere olan genç ise,"İşte anam,babam,karım ve çocuklarım benim yanıma gelmişler diyerek büyük sevinç yaşadı ve bu halde tertemiz affa uğramış olarak ALLAH'ın rahmaetine nail oldu. Bu hal üzerine ALLAHU TEALA HZ. HZ. MUSA (as) şöyle vahyetti:

-Ey MUSA,filan sahradaki filan mevkiye git,orada veli kullarımdan biri vefat etti,onun arkasından yapılması gerekli işerini yap ve defnet!

MUSA (as) emredilen yere gittiğinde,ALLAH'ın emri ile kendisini şehirden ve köyden sürgün ettiği gencin cenazesi olduğunu,etrafında hurilerin bulundugunu görür. Bu hal karşısın da HZ. MUSA (as) şöyle der:

-YA RABBİ, bu genç senin emrin ile benim şehirden ve köyden sürgün etmiş olduğum kişi değil mi?

CENAB- HAK şöyle cevap verir:

-Ey MUSA,ben onun yere uzanmış halde inleyerek yalvarmasına ve vatanından,ana babasından,evladından ve hanımından ayrı kalmasına acıyarak günahlarını bağışladım.Kendisine ana babası,çocukları ve hanımı kılığına girmiş melekler gönderdim.Onlar,onun gurbette zelil bir halde vefatını görüp o genç için merhamet dilediler.Hiç şüphesiz gurbette vefat eden bir kişi için göklerde ve yerde bulunanlar merhamet ederek ağlarlar.Ben ise merhemetlilerin en merhametlisi iken nasıl ona merhamet etmeyeyim?

"Kalpte şehevi arzular kaldığı müddetce tövbe sahih olmaz.Bu nedenle kulun kötü arzularını temizlemesi için çokca taat,zikir ve hizmet yapması gerekir.Buna mücahede denir.Mücahede özellikle müritler için lazımdır.Şehvetlerin kalpten silinmesi ve kalbin tam huzura kavuşması ancak ariflerin hal ve ahlakına sarılmakla mümkün olur"..

EBÛ TALİP EL-MEKKÎ (ks)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt