Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'I ZİKRETMEK (1 Kullanıcı)

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı
evet ALLAH'I ZİKRETMEK...SÖYLENMESİ EN GÜZEL HAMD,DUA,SENA ICIN KULLANILAN SOZLERDİR ZİKİR.KALPLERDE İNANCIN SAGLAMLASMASI,KALP HUZURUNUN DOGMASI,KALBİN KOTULUKLERDEN TEMİZLENMESİ DEMEKTİR.BAKIN ALLAH (C.C) NE BUYURUYOR:"...ALLAH DİLEDİGİNE HİDAYETİ,DİLEDİGİNE DELALET VERİR.FAKAT ALLAH KENDİSİNE DÖNENLERE MUTLAK HİDAYET VERİR.O HİDAYETE TABİ OLANLAR İSE ALLAH'IN ZİKRİ İLE KALPLERİ HUZUR BULAN KİMSELERDİR"(RA'D 27-28)
EVET ANCAK ZİKİRLE KALBİN İNANCI RAYINA OTURUR KALP TEMİZLENİR İMAN KUVVETLENİR. BU YUZDENDIR KI ALLAH'I ÇOKÇA ANALIM HERGÜN VAKTİMİZİN BİR KISMINI O'NU ZİKRETMEKLE GECİRELİM BOYLECE NEREYE GİDERSEK GİDELİM YALNIZ OLMADIGIMIZI ANLAYALIM...UNUTMAYALIM KI ALLAH HER ZAMAN KULA YAKINDIR
AMA,EN GÜZEL YAKINLIK,KULUN KENDİSİNİ ALLAH'A YAKIN HİSSETTİGİ ZAMANDIR...

"Siz beni ibâdet ve itâatla zikredin ki, ben de sizi rahmetimle zikredeyim. Beni dua ederek zikredin, ben de sizin dualarınızı kabul edeyim. Benim verdiğim nimetleri hamd ve senâ ile zikredin, ben de size nimetlerimi artırayım. Siz beni dünyada zikredin, ben de sizi ahirette zikredeyim... Beni, varlık ve refah içinde olduğunuzda zikredin ki, ben de sizi belâ, musibet ve sıkıntılarınız zamanında zikredeyim... Beni, benim yolumda cihâd ederek zikredin ki, ben de sizi hidâyetimle zikredeyim. Beni sıdk, samimiyet ve ihlas ile zikredin, ben de sizi sıkıntılardan kurtarmak ve bilgi ile ihtisasınızı artırmakla zikredeyim. Beni Rabbiniz olarak bilip kulluğunuzla zikredin ki, ben de sizi sevdiğim kullarımdan kabul edip sonunda bağışlamakla zikredeyim" (er-Râzî, Mefâtihu'l-Gayb, Mısır 1937, IV,143 vd).
GELİN BİZLERDE ALLAH'I HERGUN ZİKREDELİM,ZİKREDELİM Kİ O DA BİZİ ZİKRETSİN...

talya

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH'I ZİKRETMEK

Allah razı olsun çok güzeldi Allah gönlüne göre versin Allah cümlemizide cennetine nağil eylesin Allah ı kalbimizden gönlümüzden herzaman zikredelim işallah amin

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

talya yazdı:
Allah razı olsun çok güzeldi Allah gönlüne göre versin Allah cümlemizide cennetine nağil eylesin Allah ı kalbimizden gönlümüzden herzaman zikredelim işallah amin
güzel duaların icin senden de ALLAH RAZI OLSUN kardesim

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

talya yazdı:
güzel duaların icin senden de ALLAH RAZI OLSUN kardesim

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardesım. Yeterki isteme şeklını bilelim . allaha emanet olun.B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

CENAB-I ALLAH’ IN (CC) LUTFU

Cenab-ı Allah (cc) Hz Musa’ ya (a.s.) vahyetti;
“Falan yerde bir velim var. Vefat etti. Git onu yıka ve cenazesini kaldır.” Bunun üzerine Hz Musa (a.s.) denilen yere gider. Bir de bakar ki cenazenin etrafında toplananlar ölen adamı kötülüyorlar. Ölenin hakkında iyi bir şey söyleyen yok. Hz Musa (a.s.) şaşırsa da kendine verilen görevi kusursuzca yerine getirir.
Daha sonra Hz Musa (a.s.) Cenab-ı Allah’a (cc) şöyle duâ eder;
- Ya Rabbi ! İnsanlar bu adamı fena halde kötülüyor veya iftira ediyorlar. İnsanların söyledikleri bu kötü hasetler gerçekten onda var mıydı ?
Cenab-ı Allah (cc), Hz Musa’ ya (a.s.) ;
- Evet ya Musa, diğer kullarım doğru söylüyorlar. Ancak bu merhum bana beş kelime ile yalvardı, ben de onu bağışladım.”
Hz Musa (a.s.) kelimeleri sorunca Cenab-ı Allah Azze ve Celle;
- O bana şöyle niyaz etmişti;
Ya Rabbi ! Ben Salih değilsem de Salihleri severim.
Ya Rabbi ! Ben her ne kadar fasık isem de, malumun olduğu veçhiyle ben fasıklardan nefret ederim.
Ya Rabbi ! Cennete girmem Senin mülkünde bir fazlalık husula getirecekse, istemem.
Ya Rabbi ! Eğer sen bana acımazsan, Sen’ den başka kim acıyacak?
İşte ey Musa, o kulum içtenlikle bana böyle yalvardıktan sonra onu, ümitsizliğe düşürmem, benim lütuf ve keremime, şan ve izzetime yaraşır mı?..
Yine başka bir gün Hz Musa Aleyhisselam;
- Ya Rabbi ! Senin yanında en değerli kulun kimdir ?” diye sorunca. Cenab-ı Allah Azze ve Celle;
- Kendisine eza edenin cezasını vermeye kudreti olduğu halde affeyleyendir.” Buyuruyor.
Affetme hususun da Cenab-ı Allah’ı (cc) ve Habibi’ ni (s.a.v.) örnek alabilirsek çok kıymetli kullardan olabiliriz.
Hayata hatayla karşılık vermek herkesin karıdır. Ama kolayı affetmek er kişinin karıdır.
Affedenler af olunur. Affedenler huzur bulur. Affedenler küçülmez büyük olur.
Cenab-ı Allah (cc) Şura Süresi 43. Ayette mealen;
“Kim sabreder, kendisine yapılan kötülüğü affederse, şüphesiz ki bu çok mühim işlerden birisidir” buyuruyor.
En çok sıkıldığımız, ezaya uğradığımıza inandığımız anlarda Resulullah’ ı (s.a.v.) düşünelim. Çünkü O’ ndan (s.a.v.) alacağımız çok dersler vardır. Ebu Süfyan ve karısı Hind, Fudale b.Umeyr, İbn Ebi Serh, İkrime b Ebi Süfyan ve karısı Hınd, Fudale b Umeyr, İbn Ebi Serh, İkrime b Ebi Cehil, Hebbar b. Esved... ve daha nicelerinde bizim için çok örnekler yok mu ? Zira bunlar Resulullah’ ı (s.a.v.) çok inciten kişilerdi. Ama sonra hepsi Müslüman oldular. O (s.a.v.) kimseye kin gütmezdi. Kapısına geleni kovmadı. Hep affetmekten yana oldu.
Affeden, affetmeyi seven ve affolununlardan olma temennisiyle... Veddua

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.A.E.O

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. zikreden ve fikredenlerden olmak duasıyla..selamun aleykum

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Allah razı olsun. zikreden ve fikredenlerden olmak duasıyla..selamun aleykum

aleykum selam kardesim ALLAH cümlemizden razı olur inş.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun paylaşım için allah a emanet olun..

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.RABBİMİ DAİM ZİKREDENLERDEN OLALIM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt