Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'I SEVMEYE DAİR.. (1 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
''ALLAH'ın dünyada dolaşıp,kendisini ananları araştıran melekleri vardır.Yüce ALLAH'ı zikreden bir topluluğa rastlarlarsa,birbirlerini, ''aradığınıza gelin !''diye çağırırlar,hepsi gelip onları kanatlarıyla kuşatarak dünya semasına kadar arayı doldururlar. ALLAH (c.c.) ,Onları en iyi bilen olduğu halde sorar:

''Kullarım ne diyorlar?
-Seni tespih ediyorlar,Sana tekbir okuyorlar,Sana tahmid okuyorlar (şükrediyorlar)..derler.
''Yüce Rabbimiz sormaya devam eder:
''Onlar beni gördüler mi? ''
-Hayır
''Ya görselerdi ne yaparlardı ? ''
-Eğer seni görseler ibadette çok daha ileri giderler : daha çok fazla tesbihte bulunurlardı.
ALLAH tekrar sorar :
''Onlar ne istiyorlar ?''
-Cennet istiyorlar.
''Cenneti gördüler mi ? ''
-Hayır Rabbimiz.
'' Ya görselerdi ne yaparlar dı? ''
-Eğer görselerdi cennet için daha çok hırs gösterirler,onu daha ısrarla isterler,ona daha çok rağbet gösterirlerdi.
''Neden sığınıyorlar? ''
-Cehennemden sığınıyorlar.
'' Onu gördüler mi ? ''
-Hayır Rabbimiz görmediler.
'' Ya görselerdi ne yaparlardı ? ''
-Eğer cehennemi görselerdi ondan daha şiddetli kaçarlar,daha şiddetli korkarlardı.
Bunun üzerine yüce ALLAH şöyle der :

''Sizi şahit kılıyorum,onları affettim ! ''

Onlardan bir melek derki:Bunların arasında falanca günahkar kul da var.Bu onlardan değil.O başka bir maksatla uğramıştı aralarına oturuverdi.

Yüce ALLAH :

'' Onuda affettim,onlar öyle bir topluluktur ki onlarla oturanlar da onlar sayesinde talihsiz olmazlar.'' Buyurur. ( Buhari)

O KUL OLMAK ve AF OLUNMAK ÜMİDİ İLE....

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH'I SEVMEYE DAİR..

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER SAOLAUN. RABBİM TÜM MÜSLÜMANLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN RAABİM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN. ( AMİN )

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..
RABBİMİZ BİZLERİDE AFFEDER İNŞALLAH..

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN BU GÜZEL PAYLASIM ICIN KARDESIMB)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER SAOLAUN. RABBİM TÜM MÜSLÜMANLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN RAABİM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN. ( AMİN )
ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..
RABBİMİZ BİZLERİDE AFFEDER İNŞALLAH..
İNŞALLAH AF OLUNANLARDAN OLURUZ...SELAM VE DUA İLE.....

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN BU GÜZEL PAYLASIM ICIN KARDESIMB)
RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN....SELAM VE DUA İLE.....

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ECMAİN ...DUA İLE...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Erdal Abimiz.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun, çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı.. Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah.. Sevgilerin asıl kaynağı olan Rabbimiz c.c'yi her şeyden daha çok sevmek ve O'na layıkıyla kul olabilmek duası ile.. Cumanız mübarek olsun değerli abimiz. Rahman c.c hayırlara ve dualarınızın kabulüne vesile eylesin inşallah..En Emin'e emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

yaralı kalp

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim inşallah bizde af olankardan oluruz slm ve dua ile kal allah'a emanet olunuz.

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun bizide o afolunan kullarından eylesin rabbim inşAllah,
SubhanAllahi vebihamdihi...
Allah'a emanet olun...

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
onun rahmeti ve merhameti öylesine genişki...
inanın şükrüm yetersiz.
allah razı olsun,güzel bir paylaşım:)

rumuzgüller

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim rabbim kendini seven ve ona layık olan kullarından olmayı nasip etsin aminn

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum, .
amiiin,Allah razı olsun.

"Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, beni andıkça ben onunla beraberim. O, beni içinden anarsa ben de onu içimden anarım. O, beni bir cemaat içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şayet bana bir karış yaklaşacak olursa, ben ona bir zira yaklaşırım. Eğer o, bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse, ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım." kudsi hadis-i şerif

selam ve dua ile...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü değerli Erdal Abimiz.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun, çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı.. Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah.. Sevgilerin asıl kaynağı olan Rabbimiz c.c'yi her şeyden daha çok sevmek ve O'na layıkıyla kul olabilmek duası ile.. Cumanız mübarek olsun değerli abimiz. Rahman c.c hayırlara ve dualarınızın kabulüne vesile eylesin inşallah..En Emin'e emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

allah razı olsun kardeşim inşallah bizde af olankardan oluruz slm ve dua ile kal allah'a emanet olunuz.

Allah razı olsun bizide o afolunan kullarından eylesin rabbim inşAllah,
SubhanAllahi vebihamdihi...
Allah'a emanet olun...

onun rahmeti ve merhameti öylesine genişki...
inanın şükrüm yetersiz.
allah razı olsun,güzel bir paylaşım:)

allah razı olsun kardeşim rabbim kendini seven ve ona layık olan kullarından olmayı nasip etsin aminn

selamun aleykum, .
amiiin,Allah razı olsun.

"Ben, kulumun hakkımdaki zannı gibiyim. O, beni andıkça ben onunla beraberim. O, beni içinden anarsa ben de onu içimden anarım. O, beni bir cemaat içinde anarsa, ben de onu daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. O, şayet bana bir karış yaklaşacak olursa, ben ona bir zira yaklaşırım. Eğer o, bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim. Kim bana şirk koşmaksızın bir arz dolusu günahla gelse, ben de onu bir o kadar mağfiretle karşılarım." kudsi hadis-i şerif

selam ve dua ile...

Allah c.c. razı olsun kardeşlerim...
Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.
Çok geç farkına vardım.Özür diliyorum...
selametle kalınız...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt