Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'ı şahit tuttum babamla konuşmayacağım .. (1 Kullanıcı)

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Evet yalnış duymadınız .. ALLAH'ı şahit tuttum babamla ve annemin annesiyle konuşmayacağım ve tabi ortanca dayımlada .. Ama babam için ALLAH ı şahit tuttum Anneme söyledim .. ona söyle ALLAH şahitki onunla konuşmayacagım dedim bunu tekrarladım ..

Annemin annesi ona annane demiyorum çünkü yalancı ve annemi hiç sevmeyen bir insan .. Annemin adını anıp hiç dua etmez ama onada hep annem bakar asla onu yalnız bırakmaz .. gecen sofrada anane bır defa annemın adınada dua etsene dedım etmedi .. Annem ise o zorda kalmasın diye onu gelınlerının elinin altına göndermiyor yıllardır kı cocukken bıle kahrını hep annem cekmıs.. Ama annem rahatsız dayım evlendıgınden berı bu kadında bıldım bılelı anneme sıkıntılar 16 senedır annem dayımın dertlerı yuzunden bızım ne yaptıgımız sormaz .. Annemle muhabbet baglarım koptuktan sonra sadece erkek arkadaslarım oldu .. bir telefon bile bazı aç kurtların çıkarıydı sonucta hep telefonda erkek arkadasımla konustum basım az daha belaya gırıyordu .. Yıllar sonra bunların hata oldugunu anladım yahu dinimi bile ben 20 li yaşlardan sonra anlamaya basladım .. onların bu kadar huzursuzluk vermesınden sonra ben onları nasıl affedıcem ya .. Benim annemin bir çok rahatsızlıgı oldu halada üzülmemesi sinirlenmemesi gerek yetti artık canıma benim bunların halleri ..

Babama gelince onuda adam eden annem bugun ananem yuzunden tartıstık ben sinir krizi geçirdim diyebilirim çünkü doğru söylemek doğruşarı konuşmak ağır iştir ALLAH doğruyu bilendir şüphesiz ..

Ben sinir anında değil sonrasında ALLAH ı şahit tuttum konuşmayacagım diye artık küsüm .. yılların hesabı bugün öfkeme yansıdı çok sustum çok içime attım ama yetti .. Bu durumun İslamda bir hükmü var mı bilmiyorum .. Varsada ALLAH ın adını verdim çok mecbur kalırsa insan napar bilmiyorum ki ALLAH muhtaç etmesin inşaALLAH ..

Bilmiyorum bana ne demek isterseniz onu deyin .. yoruldum bazı şeylerden artık .. ne kadar uzun yazarsanız yazn ama sizinle paylastım sıkıntımı başta ALLAH ile paylastım sonra sizinle .. Birşeyler söyleyin sadece bilmiyorum .. onlarla konusmak ıstemıyorum ve hakkım olan çocuklugumdan bu yana kımın hesabı varsa çeksin artık ...

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
cevap vermek ısteyen yok mu ? Belkı aklım karısık, kalbım kırık, canım sıkkın ağlıyorum sizinle konusarak sakınlesıyorum .. Ben bu durumla övünmüyorum ki sadece çok mutsuzum bu sıkıntılardan birikti artık yoruldum .. bu kadar :(

demirads

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
kulturelf.blogspot.com
Allah yardımcınız olsun... Gerçekten acınızı gönülden hissettim... Benim size akıl verebilmem mümkün değil. Kendimi o seviyede göremiyorum.. Durumunuzu, psikolojinizi de pek kestiremiyorum. Bence, üstesinden yine siz gelebilirsiniz. Bizim elimizden gelen tek şey duadır. Allah'ın rahmeti sonsuzdur. Emin olun O, sizinledir.

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun... Gerçekten acınızı gönülden hissettim... Benim size akıl verebilmem mümkün değil. Kendimi o seviyede göremiyorum.. Durumunuzu, psikolojinizi de pek kestiremiyorum. Bence, üstesinden yine siz gelebilirsiniz. Bizim elimizden gelen tek şey duadır. Allah'ın rahmeti sonsuzdur. Emin olun O, sizinledir.

ALLAH razı olsun şuan iki cümle bile insanı bir nebze rahatlatıyor :( .. Ne yapacagımı bende bılmıyorum çok teşekkür ederim dualarınızı eksik etmeyin .. RABBım sizleri sıkıntıda koymasın inşaALLAH .. Selam ile .. RABBıma emanetsin canım kardeşim ...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
okuyunca çok üzüldüm yavrum ben genede ana baba bedduası alma derim senin dünyaya gelmene vesile olmuşlar Allah elbette onlarıda doğru yola iletir bir insan nankörse nankördür imtihan düünyasındayız annenin senin imtihanınız belki budur sen Allaha tevekkül et sığın gerisini Allaha bırak biz bunu çok yakınımızda yaşadık eşimin dayısı hiç sevilen bir insan değil Allah sanki kalbini karartmış dayımızın önce eşi öldü arkasından 58 yaşında kızı vefat etti küçük kızı yanına aldı bazı meselelerden hak etmediği halde kızına o kadar beddua ettiki hemde bile bile hepimiz söyledik etme bak sana gene o bakıyor dedik çok hastalandı ve kırk gün önce o kızıda vefat etti kaldımı şimdi torunların eline hiç kimse yanına alıp bakmak istemiyor çok üzüntüler yaşadık biz bu kış sanada tavsiyem allaha sığın beddua alma yeminini boz sabır sabır sabır Rabbim size mükafatınızı kat kat verecek Allaha emanet ol canım

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekci olmak gerekirse çok haklısın kardeşim allah sabırlar versin.kimsenin yaptığı yanına kalmaz ama sabretmelisin.onlara bişey olursa yine sen üzüleceksin sabret bunlar senin imtihanın yaşayamadığın yıllarının çocukluğunun hesabını allah elbette soracaktır kimse sana beddua etme ah etme desede allah soracaktır sen içini ferah tut çektiklerin karşılıksız kalmayacak allaha sığın rabbim doğru yoldan ayırmasın

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
salam aleykum kardeşim...Allah yardımcın olsun...üzülmü inşallah...benim bir kardeşin olarak sana tavsiyem...annene babana güzel söz söylemendir...senin bu dediğin söz batıldır..her neolursa olsun senin babandır...

bak biz sana ne solersek boş ama Alemlerin rabbi olan Allah şöyle buyuruyor:

Biz insana, ana babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Anası onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. Bana ve ana babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş Allah'adır. (lokman 14)

yaşadıklarını yaşamadığımız için yalnız fikirler de vermiş ola biliriz...ama üzlme inşallah kardeşim...

bunun yanında eğer bayansanız tevhid ehli müslüman bir eş bulup evlenmenizi tavsiye ederim ki bunu Allah rasulu sav tavsiye ediyor...ve en başında size Allah dan korkmayı ve takvali olmayi nasihat ediyorum...dininizi güzelce öğrenin ve bu doğrultuda yaşayın....

en son kardeşim hakkınızı helal et uzun oldu guraba yayinlarindan üzülme adli bir kitap var onu alip okuyun...ben bazi başliklarini okudum çok güzel inşallah...

Allah sana yardım etsin kardeşim

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Ne yazık ki bende benzer sıkıntı ve sorunlar yaşıyorum ama şunu öğrrendimki Rabbim sabredenlerle beraberdir,onları affetmek biliyorum olmuyor yapamıyor insan ama onlar zaten bu dünyada çektirdiklerinin karşılığını alacaklardır Rabbim hakedene hakettiğini veriri,gönlünü ferah tut inşALLAH ve dua et,çünkü hiç birimizin aslında duadan başka bir ehemmiyeti yok :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım.. Yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm..
Şimdi biz ne söylersek söyleyelim, yaşayan sensin, en iyi bilen sensin..
Bunun senin bir imtihanın olduğunu unutma canım.. Hepimizin ayrı ayrı imtihanları..
Ne kadar zor bir durumda olduğunu anlıyorum.. Fakat anne ve baban onlar senin.
Rabbimizin rızası doğrultusunda yaşamak, örtünmek, namaz kılmak, helal ve haramları bilip uygulamak,
ilim öğrenip hayata yaymak... Bunlar Rabbimizin bize açık emirleri öyle değil mi?
Bu emirler arasında her ne kadar kötü de olsa, anne ve babaya iyilik etmek, hayır duada bulunmak, hatta ayet-i kerime de onlara öf bile demememiz gerektiğini Yüce Rabbimiz bizlere söylüyor.. İnşaAllah uygulayanlardan oluruz.. Çok dua et.. Onlar için, kendin için.. Rabbim herşeyi bilendir, görendir.. Rabbime sığın, O'na dayan, O'na güven.. Kendini rahatlatmaya çalış.. Namazla, duayla, zikirle.. Kur'an okursan çok rahatlarsın inşaAllah..

Kalpler ancak Allah'ın zikriyle mutmain olur. RAD SURESİ

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum can ablam,

Senin bu baba durumunun aynisi bende de var diyebilirim. Cok iyi anliyorum seni..

Allah yar ve yardimcin olsun..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Konuşmamak sıkıntıyı büyütmez mi ?

Belki de konuşsan düşündüğünden daha iyi birileri olabilirlerdi :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt