Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~ALLAH'A HAVALE ETMEK~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Nice farklılıklarla, bilinmeyen güçlerle, aklın almadığı nice yöntemlerle, ummadık şekillerle, herşeyi en güzel bir biçimde yaratan yüce Rabbimize hamdolsun ki, biz çok nankörüz. Allahu Teala zaten insanoğlunun nankörlüğünü Kuranı Kerimde belirterek yalnız bir grubu ayrı tutmuştur. Bu ayrı tutulan grup, iman eden (inanıp, emre itaat eden) ve salih ameller (hayırlı işlerle uğraşanlar) içindir. Grup derken Allahın katında hepimiz kuluz, aciziz, ona muhtacız. Burada vurgulanmak istenen Allah katındaki insanların topluluk olarak sınıflandırılmasıdır. Örnek: müminler, münâfıklar, kâfirler vb.

Aslında herşeyin yöntemi usulü vardır. İnsanoğlunun kendisini sıkmasına hiç gerek yoktur ki: Nitekim Tevekkül kavramı mevcuttur. Tevekkül, bir işi elinden geldiğince yaparak sonucunu Allaha havale etmektir.

Sıkıntı, stres, öfkelenme, delilenme, kafaya devamlı bişeyler takma bunlar aslında hep imanın zayıflığından ve tevekkül kavramının dışında gelişen açıklardır. Bu açıklardan şeytanlar hileler tuzaklar kurarak insanları dinden uzaklaştırmaya çalışırlar. Şeytan bile olsa, Allahın rahmetinden bile kovulmuş olsa, Allah ile olan sözleşmesinin gereğini yerine getiriyor. Şeytanın görevi nedir mi? Şeytan, insanı boş ve yalnız anında veya hayırlı amel işlerken veya hüsni zan (iyilik düşünürken) onunla uğraşıp yoldan saptırmaya çalışır. Bunlara aldanmayalım. Hayırlı işlerle uğraşıp Allaha yönelelim. Bir isteğimiz varsa Allahtan dileyelim. Bir sıkıntımız varsa Allahtan sıkıntımızı gidermesi için ona dua edelim. Yok efendim duâlar kabul olunmuyor demeyelim. O Allah ki duâları geri çevirmez. Zamanını ve yerini en iyi şekilde o bilir. Herkesin duâsı anında kabul olsa bir düşünün ne felâketler meydana gelir. Bu yüzden herşeyi en iyi bilen Allahtır. Herşeyi gören, gözeten yine Allahtır.

Kalplerden geçeni de sadece Allah(c.c) bilir. Şöyle ki: Her insanda bulunan yazıcı melekler bile sadece lafzları (dil ile söylenen herşeyi) ve amelleri yazarlar. Kalpten geçeni bilmezler. Onun bilgisi Allaha ve bildirdiklerine aittir. Düşünün ki her içimizden geçenler de yazılsa halimiz nice olur !

Her ne olursa olsun, Allah her zaman ve her yerde bizimle beraberdir. Bu yüzden 'Yüce Dost' tur. O dost öyle bir dosttur ki sizden ayrılmaz, yerin altına da girseniz, göğün üstüne de çıksanız Allah (c.c) her zaman ve mekân farketmeksizin sizin yanınızdadır. Ona güvenin, çünkü Allah (c.c) en sağlam güvence ve en sağlam dosttur. Lakin bu dostluk kötü yönde olursa, o zaman Allah dostu değil, Allah düşmanı olur mazallah.

Bir sıkıntı veya belaya maruz kalındığında gereğini yaparak Allaha Tevekkül (havale) etmeli, ona güvenmeliyiz. Şunu da unutmayalım ki, herşey geçici ve biticidir, kalıcı olan yalnız Allahtır. Gereksiz şeylerle vaktimizi geçirmeyelim ki sonradan pişman olup 'keşke yapmasaydım' demeyelim. Evet! Pişman olacağımız hatalara düşmeyelim, nitekim son pişmanlıkta bir fayda yoktur.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ~ALLAH'A HAVALE ETMEK~

ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ELLERİN DERT GÖRMESİN BİZLER OKUYUCUĞUZ SİZLER YAZIN ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun hasbünellahu ve ni'mel vekil ni'mel mevla veni'men nesıır Allaha emanet olun

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Sayın Aliye_aliye ;

Buraya yazıp bizlele paylaştığınız bu güzel yazınızdan ötürü teşekkür ederim ,Allah razı olsun .

Haddim olmayarak müsadenizle yazınıza belki ufak bir ilave olur düşüncesi ile bir iki noktayı da bu teşekkür yazımda belirtmek isterim:

Biz insanların en büyük yanılgılarımızdan biride "Dualarım hiç kabul olmuyor mu ??" şeklindeki kuşkumuzdur .Ben usulune uygun temiz bir kalp ve temiz bir niyetle edilen bir duanın geri çevrilmeyeceğini düşünüyorum. Ancak unutmamalıyız ki Allah dualarımızda ki isteklerimizi kendi usulunce verir ! duadan sonra sabırla ve inancımızı yitirmeden ,hakkımızda hayırlı olacak bişi ise istediğimiz Allah'ın onu muhakak bize vereceği umudu ile bekler isek ,bir gün o dumızda istediğimiz şeyin aslında hiç farkında olmadan bize verilmiş olduğunu öyle bir anlarızki !!

Cenabı Allah ,Hakkımızda hayırlı olacak tüm dualarımızı kabul buyurur inşallah !!

Selamlar !

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

e_m_i_n yazdı:
Sayın Aliye_aliye ;

Buraya yazıp bizlele paylaştığınız bu güzel yazınızdan ötürü teşekkür ederim ,Allah razı olsun .

Haddim olmayarak müsadenizle yazınıza belki ufak bir ilave olur düşüncesi ile bir iki noktayı da bu teşekkür yazımda belirtmek isterim:

Biz insanların en büyük yanılgılarımızdan biride "Dualarım hiç kabul olmuyor mu ??" şeklindeki kuşkumuzdur .Ben usulune uygun temiz bir kalp ve temiz bir niyetle edilen bir duanın geri çevrilmeyeceğini düşünüyorum. Ancak unutmamalıyız ki Allah dualarımızda ki isteklerimizi kendi usulunce verir ! duadan sonra sabırla ve inancımızı yitirmeden ,hakkımızda hayırlı olacak bişi ise istediğimiz Allah'ın onu muhakak bize vereceği umudu ile bekler isek ,bir gün o dumızda istediğimiz şeyin aslında hiç farkında olmadan bize verilmiş olduğunu öyle bir anlarızki !!

Cenabı Allah ,Hakkımızda hayırlı olacak tüm dualarımızı kabul buyurur inşallah !!

Selamlar !

Allah razı olsun kardeşim değerli yorumunuz için.. ilaveniz çok daha iyi oldu kardeşim, evet haklısınız.. insan her konuda hakkında hayırlısını istemeli. biz, hakkımızda neyin iyi neyin kötü olacağını bilemeyiz. rabbimiz de bir ayeti kerimede yanılmıyorsam bakara 216 idi.. olur ki siz bir şeyi çok seversiniz ama o sizin hakkınızda hayırlı değildir, olur ki bir şeyden de hiç hoşlanmazsınız, onu şer kabul edersiniz ama o da sizin hakkınızda belki daha hayırlıdır.. diyor ayette.. işte biz de her durumda Allaha tevekkül etmeyi bilmeliyiz.bir de şuna da değineyim inşallah.. ' dualarım kabul olmuyor' diyen insan, sabretmesini bilmeli, rabbimiz herşeyi vakti saatinde ne zaman gerçekleşeceğini tayin etmiş, belirlemiş. ve rabbimiz onu kendi uygun gördüğü bir zamanda tedarik ettirecektir.. o dualara mutlaka icabet eder fakat bunun bir zamanı vardır. sonuçta o ne yazıyorsa güzel yazıyor ve gaybı da ancak o bilir..

rabbim herkesin duasını kabul etsin.. teşekkürler kardeşim. selametle

veleyeli

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleküm.ben de şunu eklemek isterim ki,"Sizin hayır bildikleriniz şer ,şer bildikleriniz hayır olabilir"bunu bilerek ve de düşünerek hakkımızda hayırlısını dileyelim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

veleyeli yazdı:
selamün aleküm.ben de şunu eklemek isterim ki,"Sizin hayır bildikleriniz şer ,şer bildikleriniz hayır olabilir"bunu bilerek ve de düşünerek hakkımızda hayırlısını dileyelim.

ve aleyküm selam kardeşim.. sağolasınız.. Allaha emanet olun. selametle

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Her ne olursa olsun, Allah her zaman ve her yerde bizimle beraberdir. Bu yüzden 'Yüce Dost' tur. O dost öyle bir dosttur ki sizden ayrılmaz, yerin altına da girseniz, göğün üstüne de çıksanız Allah (c.c) her zaman ve mekân farketmeksizin sizin yanınızdadır. Ona güvenin, çünkü Allah (c.c) en sağlam güvence ve en sağlam dosttur. Lakin bu dostluk kötü yönde olursa, o zaman Allah dostu değil, Allah düşmanı olur mazallah. :A

Rabbim senden razı olsun aliye kardeşim.Çok güzel bir paylaşımdı.
Rabbim bize herşeyin hayırlısını nasip et inşallah.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Her ne olursa olsun, Allah her zaman ve her yerde bizimle beraberdir. Bu yüzden 'Yüce Dost' tur. O dost öyle bir dosttur ki sizden ayrılmaz, yerin altına da girseniz, göğün üstüne de çıksanız Allah (c.c) her zaman ve mekân farketmeksizin sizin yanınızdadır. Ona güvenin, çünkü Allah (c.c) en sağlam güvence ve en sağlam dosttur. Lakin bu dostluk kötü yönde olursa, o zaman Allah dostu değil, Allah düşmanı olur mazallah. :A

Rabbim senden razı olsun aliye kardeşim.Çok güzel bir paylaşımdı.
Rabbim bize herşeyin hayırlısını nasip et inşallah.

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim..Dualarınıza kalbi aminler..Rahman c.c cümlemizi her daim hayırlarla karşılaştırsın inşallah..Selam ve baki dua ile.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
başımıza gelen herşeye kızıyoruz şahıslara da ama şunu ıdrak edemıyoruz
allah ızın vermeseydı olmazdı demek kı allah boyle ıstenış
ben uzulduğum zaman karşımdakını hep suçlar ve acı cekerdım duA ederdım ama duzelmedığı zaman yıne karşımdakıne sınırlenırdım
şımdıyse bu uzuntuler bana şunu öğrettı tabbı sızlerın de katkısı cok fazla
allah boyle taktır etmış
bunda da bır hayır vardır dıyorum
ve uzen kışıye de kotu soz soylemektense
allah'ım onu sana havale edıyorum dıyorum
aslında yazmak ıstedığım cok şey var ama sıkmak ıstemem guzel kardeşım
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
yıne cok şey öğrendım allah razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

~ALLAH'A HAVALE ETMEK~

Nice farklılıklarla, bilinmeyen güçlerle, aklın almadığı nice yöntemlerle, ummadık şekillerle, herşeyi en güzel bir biçimde yaratan yüce Rabbimize hamdolsun ki, biz çok nankörüz.
Allahu Teala zaten insanoğlunun nankörlüğünü Kuranı Kerimde belirterek yalnız bir grubu ayrı tutmuştur. Bu ayrı tutulan grup, iman eden (inanıp, emre itaat eden) ve salih ameller (hayırlı işlerle uğraşanlar) içindir. Grup derken Allahın katında hepimiz kuluz, aciziz, ona muhtacız. Burada vurgulanmak istenen Allah katındaki insanların topluluk olarak sınıflandırılmasıdır. Örnek: müminler, münâfıklar, kâfirler vb.

Aslında herşeyin yöntemi usulü vardır. İnsanoğlunun kendisini sıkmasına hiç gerek yoktur ki: Nitekim Tevekkül kavramı mevcuttur. Tevekkül, bir işi elinden geldiğince yaparak sonucunu Allaha havale etmektir.

Sıkıntı, stres, öfkelenme, delilenme, kafaya devamlı bişeyler takma bunlar aslında hep imanın zayıflığından ve tevekkül kavramının dışında gelişen açıklardır. Bu açıklardan şeytanlar hileler tuzaklar kurarak insanları dinden uzaklaştırmaya çalışırlar.
Şeytan bile olsa, Allahın rahmetinden bile kovulmuş olsa, Allah ile olan sözleşmesinin gereğini yerine getiriyor. Şeytanın görevi nedir mi? Şeytan, insanı boş ve yalnız anında veya hayırlı amel işlerken veya hüsni zan (iyilik düşünürken) onunla uğraşıp yoldan saptırmaya çalışır.

Bunlara aldanmayalım. Hayırlı işlerle uğraşıp Allaha yönelelim. Bir isteğimiz varsa Allahtan dileyelim. Bir sıkıntımız varsa Allahtan sıkıntımızı gidermesi için ona dua edelim. Yok efendim duâlar kabul olunmuyor demeyelim.
O Allah ki duâları geri çevirmez. Zamanını ve yerini en iyi şekilde o bilir. Herkesin duâsı anında kabul olsa bir düşünün ne felâketler meydana gelir. Bu yüzden herşeyi en iyi bilen Allahtır.
Herşeyi gören, gözeten yine Allahtır.

Kalplerden geçeni de sadece Allah(c.c) bilir. Şöyle ki: Her insanda bulunan yazıcı melekler bile sadece lafzları (dil ile söylenen herşeyi) ve amelleri yazarlar. Kalpten geçeni bilmezler. Onun bilgisi Allaha ve bildirdiklerine aittir. Düşünün ki her içimizden geçenler de yazılsa halimiz nice olur !

Her ne olursa olsun, Allah her zaman ve her yerde bizimle beraberdir. Bu yüzden 'Yüce Dost' tur. O dost öyle bir dosttur ki sizden ayrılmaz, yerin altına da girseniz, göğün üstüne de çıksanız Allah (c.c) her zaman ve mekân farketmeksizin sizin yanınızdadır. Ona güvenin, çünkü Allah (c.c) en sağlam güvence ve en sağlam dosttur. Lakin bu dostluk kötü yönde olursa, o zaman Allah dostu değil, Allah düşmanı olur mazallah.

Bir sıkıntı veya belaya maruz kalındığında gereğini yaparak Allaha Tevekkül (havale) etmeli, ona güvenmeliyiz. Şunu da unutmayalım ki, herşey geçici ve biticidir, kalıcı olan yalnız Allahtır.
Gereksiz şeylerle vaktimizi geçirmeyelim ki sonradan pişman olup 'keşke yapmasaydım' demeyelim. Evet! Pişman olacağımız hatalara düşmeyelim, nitekim son pişmanlıkta bir fayda yoktur.

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Dost'a Can Kıymetli ALİYE Yeğenim..

"Tevekkelt-uTea'lAllah.."

"Rabbim yalnız Sana kulluk(ibadet) eder..ve yalnız Senden yardım
bekler-isterim.."

Allah(CC) razı olsun Can Yeğenim..Gerekli ve yerinde..uyarıcı bir çalışma olmuş..başkaca bir şey ilave etmeye mahal kalmamış..Rabbim hayra vesile kılsın inşaAllah..

Kardeşime..yarenlere..minik müslüman yüreklere selamlar inşaAllah..
Siz de Selam..sevgi..saygı ve baki dualarım ile Vekil-i Zü'l Celal Hazretleri..Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun ALİYE kardeşim. ALLAHu TEALA sevabınızı kat kat hanenize yazsın inşaallah. Evet ALLAHa tambir teslimiyetle bağlanırsak hiçbir şey bizleri bu yoldan alıkoymayacaktır inşaallah.

ALLAHa emanet olunuz...
selamüaleyküm...

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın Aliye_aliye ;

Selamlar !

Amin..ne de güzel söylediniz..bende herzaman buna inanıyorum..

_Allah c.c razı olsun,çok saolun eklediğiniz için..
selam ve dua ileB)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Darıldığımız bir şeyden dolayı canımızın sıkıldığı zaman feryat etmemeli, işimizi Allahü Teala’ya teslim etmeliyiz.
Bu neden böyle oldu diye Hakk’a itiraz etmemeliyiz. Çünkü Hakk’a itiraz eden pişman olur.
Allahü Teala’nın kaza ve kaderine razı olan kimse, pek yüksek ve şerefli derecelere kavuşur ve sıkıntıları gider.
Bir sıkıntımız olduğu zaman ümidimizi kesmeyip, dualarımıza icabet eden Allahü Teala’nın fazlından ve lütfundan ümitli olmamız gerekir.

Dünyada pişmanlık nimettir, Ahirette pişmanlık ise felakettir.

Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
başımıza gelen herşeye kızıyoruz şahıslara da ama şunu ıdrak edemıyoruz
allah ızın vermeseydı olmazdı demek kı allah boyle ıstenış
ben uzulduğum zaman karşımdakını hep suçlar ve acı cekerdım duA ederdım ama duzelmedığı zaman yıne karşımdakıne sınırlenırdım
şımdıyse bu uzuntuler bana şunu öğrettı tabbı sızlerın de katkısı cok fazla
allah boyle taktır etmış
bunda da bır hayır vardır dıyorum
ve uzen kışıye de kotu soz soylemektense
allah'ım onu sana havale edıyorum dıyorum
aslında yazmak ıstedığım cok şey var ama sıkmak ıstemem guzel kardeşım
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
yıne cok şey öğrendım allah razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Ve aleyküm selam gül gönüllü, değerli Hocam.
Rahman c.c sizden de razı olsun ebeden ve gönlünüzü tüm sıkıntılardan beri kılsın inşallah.. Ne güzel bir bakış açısı edinmişsiniz..Elhamdülillah değerli hocam..Olması gereken de bu.. Her şey Rabbimiz c.c'den..Güzel şeyler verdiğinde de, bir musibet geldiğinde de O'na şükrümüz ve tevekkülümüz daim olsun inşallah..Muhakkak ki, O hiçbir şeyi sebepsiz halk etmez, bizim bilmediğimiz nice hayırlar, nice güzellikler ihsan eyler.. Her işimizi O'na havale etmek, O'nu kendimize her şeyde vekil kılmak (''Hasbinallahü Ve Ni'mel Vekil'' diyenlerden olmak) duasıyla..Dualarımda daimsiniz inşallah Değerli gülnisa Hocam..Rahman c.c güzel gönlünüze göre versin..Selam ve baki dua ile inşallah..B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt