Nur-u Secde
Kayıtlı Kullanıcı
Zariyat suresi 50. ayet, bismillah: "Fefirrû ilallâh" "Öyleyse Allaha firar edin" buyruluyor. Bir yerden, birşeyden firar ettiğiniz oldu mu hiç, kaçtığınız? Kuşatan, sıkan, elinizi kolunuzu bağlayan şeylerden firar etmek... Firar eden insanın kalp atışlarını, nefes alışlarını, endişesini, korkusunu, duygularını hayal edinsene. Nelerden kaçar ve nelere sığınır insan? Peki ya Allah'a kaçmak nasıl olur? Onsuzluktan O'na firar etmek nasıl olur? O'na ait ne varsa yok sayılan ruhlardan, mekanlardan, şarkılardan ve sofralardan O'na firar etmek! Endişeyle, coşkuyla, umutla O'na...
Zariyat suresi 49-50-51 Vemin kulli şey-in ḣalaknâ zevceyni le’allekum teżekkerûn(e) Fe firru ilallah inni lekum minhu nezirum mubin Ve la tec’alu meallahi ilahen ahar inni lekum minhu nezirum mubin. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık. O hâlde Allah’a koşun. Şüphesiz ben, size O’nun katından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım. Allah ile beraber başka bir ilâh edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.
Alıntı
Zariyat suresi 49-50-51 Vemin kulli şey-in ḣalaknâ zevceyni le’allekum teżekkerûn(e) Fe firru ilallah inni lekum minhu nezirum mubin Ve la tec’alu meallahi ilahen ahar inni lekum minhu nezirum mubin. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık. O hâlde Allah’a koşun. Şüphesiz ben, size O’nun katından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım. Allah ile beraber başka bir ilâh edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.
Alıntı