Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah'a cc Güvenmek (1 Kullanıcı)

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Bire On Vaadi Ve Helal Rızık

Rabia-yı Adviye Hazretleri'nin evine misafirler gelmişti.misafirlerin karnını doyurmak istedi.fakat baktı ki sadece 2 ekmek var.ekmek misafire yetmeyecekti.

''Misafirlere yetecek kadar ekmeği nasıl temin edebilirim?''

diye düşünürken kapı çaldı.gelen 2 kişi karınları aç olduğu için Rabia-yı Adviyye'den yiyecek bir şeyler isteyeceklerdi.daha onlar bir şey söylemeden ,kapı aralığından 2 ekmek uzatıldı.gelenler ekmeği alıp sevinerek oradan uzaklaştılar.

evdeki misafirler bu işe bir mana verememişlerdi.mevcut 2 ekmek de gitmişti.kendilerine yiyecek bir şey kalmamıştı.fakat Hz.Rabia'ya bir şey söylemeden beklemeye başladılar.

Aradan bir iki saat geçmemiştiki Hz. Rabia'nın kapısı tekrar çalındı.

kapıyı açtıklarında 2 kişinin kucaklarında bir yağın ekmekle beklediklerini ğördüler.ekmek getirenler;

--Efendimiz (sav) bu ekmekleri ,Rabia-yı Adviye'ye hediye olarak gönderdi, dediler.

Hz. Rabia ekmekleri teker teker saydı.18 ekmek vardı.ekmeği getirenlere;

--2 ekmek eksik, dedi.

gelen 2 kişi çok mahcup oldular.sakladıkları 2 ekmeğide çıkartıp verdiler.

fakat Hz. Rabia bu 2ekmeği onlarahediye ederek;

-- bu 2 ekmek sizin rızkınız idi.gerçi siz izinsiz aldığınız için rızkınızı haram yoldan temin etmiş olacaktınız. fakat şimdi helalinden yiyeceksiniz,buyurdu.

olanlara bir mana veremeyen misafirler sordular:

--sen ekmek siparişi vermişmiydin?

--hayır.

--peki niçin 2 tane eksik diye söyledin,eksik olduğunu nereden bildin?

Hz. Rabia şöyle cevap verdi;

--- siz bana yemek için gelmiştiniz.karnınız açtı.fakat evdeki 2 ekmek size yetmeyecekti. bu 2 ekmeği çoğaltmak istedim. bu sırada kapıya gelenlere mevcut 2 ekmeği vererek Allahü Teala'dan misafirlere yetecek kadar ekmek vermesini istedim.

--peki 20 tane ekmek geleceğini nereden bildin?

bu cevaba dikkat lütfen..........

----Allahü Teala Kur'an-ı Kerim'de , '' bire on vereceğini'' vaat ediyor.Ben ona güvendim.iki ekmeğe mukabil 20 ekmek vereceğini biliyordum...............

ALINTI

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) Razı OlsuNn....:a45::a45::a45:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı

kapıyı açtıklarında 2 kişinin kucaklarında bir yağın ekmekle beklediklerini ğördüler.ekmek getirenler;

--Efendimiz (sav) bu ekmekleri ,Rabia-yı Adviye'ye hediye olarak gönderdi, dediler.

--2 ekmek eksik, dedi.

gelen 2 kişi çok mahcup oldular.sakladıkları 2 ekmeğide çıkartıp verdiler.allah razı olsun kardeşim emegine saglık güzel bir paylaşımdı yanlız bu kobyaladıgım bölümde bir yanlışlık var hz rabia efendimizin döneminde yaşamış bir evliya degildir orada bir yanlışlık var.yinede emegine yüregine saglık güzel kardeşim paylaşımlarını bekliyorum inşallah..selametle kal..hayırlı ramazanlar..

esma34

Kayıtlı Kullanıcı
süpeeeeeeeeeeeeeeer
gerçektende çok güzel bir paylaşım
Emeğine yüreğine sağlık...
ben zaten cimri insanı sevmem çok şükür eşimde bende cimri değiliz...
Rabbim bizleri gözü bol vermeyi seven kullarından eylesin inşallah...

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı

--2 ekmek eksik, dedi.

gelen 2 kişi çok mahcup oldular.sakladıkları 2 ekmeğide çıkartıp verdiler.allah razı olsun kardeşim emegine saglık güzel bir paylaşımdı yanlız bu kobyaladıgım bölümde bir yanlışlık var hz rabia efendimizin döneminde yaşamış bir evliya degildir orada bir yanlışlık var.yinede emegine yüregine saglık güzel kardeşim paylaşımlarını bekliyorum inşallah..selametle kal..hayırlı ramazanlar..

sevda, bu hikyeyi paylaşan kardeşimiz takvimde okumuş oradan paylaşmış yani...benim çok hoşuma gitti..Allah'a güvenmek O'nun her an varlığının bilincinde olmak ve olumsuz olaylarda bunu hatırdan çıkarmamak adına çok hoş...

"yanlışlığı bilemiyorum, belki isim hatası olmuştur.belki de manevi olarak da olabilir Peygamber s.a.v. efendimiz gönderdi diye "

senin de okuyan gözlerine güzel yüreğine sağlık...selametle kal kardeşim:)

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
süpeeeeeeeeeeeeeeer
gerçektende çok güzel bir paylaşım
Emeğine yüreğine sağlık...
ben zaten cimri insanı sevmem çok şükür eşimde bende cimri değiliz...
Rabbim bizleri gözü bol vermeyi seven kullarından eylesin inşallah...

tşk esma... amiin

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
:a45::a45:hamd olsun.. emeğinize sağlık.. Allah cümlemizden razı olsun

allies

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir hikaye.Allah razı olsun insallah.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım RAbbim razı olsun..
Rabbimin büyüklüğü daha nasıl ifade edilir ki
selam ve dua ile..:a03:

tferide

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-i hak cümlemizden
razi olsun emeginize sağlik çok güzel

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt