Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah şifa vermesin.. (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
"Hastalık" deyince hemen dilimizde duası da hazırdır: "Allah şifa versin!", "Derdi veren Allah, dermanını da verir!" diye dua ederiz.

Bazı "kitap kurtları" okuma alışkanlığını da hastalığa benzetir. Okumadan, yeni bir şeyler öğrenmeden hiçbir gün geçirmek istemediklerini, yeni bir şeyler öğrenmeden geçirdikleri günün "israf" olmuş bir gün olduğunu düşünürler.

Okuma alışkanlığı bir hastalık mıdır, alışkanlık mı? Yoksa "okumak" bir ihtiyaç mıdır insan için?

Merak ilmin hocasıdır!

Dünyaya geldiği andan itibaren insan "öğrenmeye" başlar. Annesinin kokusunu, sesini tanımaya başlar çocuklar. Her gün yeni bir şeyler öğrenerek büyür. Yaşı büyüdükçe "öğrenme biçimi" değişir sadece. Kundaktayken sadece gözlemleyerek öğrenen çocuklar, konuşmaya başlayınca "sorarak" öğrenmeye başlarlar. Okul yıllarıyla birlikte "öğretmenden" öğrenme dönemi başlar.

Okul öncesi yaşlarda çocuğu olan anne babalar bilirler, bu yaşlarda çocuklar çok soru sorarlar. Bazen o kadar çok soru sorarlar ki cevap vermekten bıkarsınız. Bazen ise sorularını cevaplamakta zorlanırsınız.

Adamın birisi beş yaşında ki oğluyla beraber gezerken, oğlu sorular sormaya başlamış.

Çocuk : "Baba bu ağacın yaprakları niçin yeşil?"

Baba : "Ben nereden bileyim oğlum?"

Çocuk : "Baba yağmurlar nasıl yağıyor?"

Çocuk : "Baba bulutlar hava da nasıl asılı kalabiliyor?"

Çocuk : "Baba! Sana bu kadar çok soru soruyorum diye kızmıyorsun değil mi?"

Baba : "Niye kızayım ki oğlum? Sor ki öğrenesin!"

Gözlemleyerek ve sorarak öğrenme dönemi olan okul öncesi dönemde en büyük sorumluluk anne babaya düşmektedir. Anne veya babasının elinde hiç kitap görmeyen bir çocuğa okuma alışkanlığı kazandırmak çok zordur.

Sorularına cevap verilmeden geçiştirilen çocukların merak duygusu öldürülür. Merak ilmin hocasıdır. Merak duygusunu kaybetmiş çocuklar öğrenmekten değil eğlenmekten keyif alırlar.

Okumak mı bir hastalıktır yoksa okumamak mı?

Son zamanlarda bütün dünyada öldürücü Alzheimer hastalığı artmaktadır. Zihin yeteneklerinin azalması (bunama) olan bu hastalık 65 yaşın üstündeki her 100 kişiden 7'sini etkilemektedir. Araştırmalar bu hastalığın yaşlılar arasında yayılmasının gerçek sebebinin, zihin egzersizleri eksikliği olduğunu göstermektedir. Gereğince çalıştırılmayan beyin hücreleri köreliyor.

Bol bol kitap okumak ve tartışmak (zihin egzersizleri yapmak) zihnen dinç kalmanın önde gelen şartıdır.

Bilgi, genç tutar

Beyne giren her yeni bilgi insanın DNA'sını değiştirmektedir. Bu işlem ise yokluktan var olmaya doğru gidilen adımlardan başka bir şey değildir. Yani bilgi beyne geldiğinde gerçek anlamda varlığı yokken, protein sentezi sonucu DNA'yı değiştirip varlığa bürünmektedir.

Beyne giren her yeni bilgi DNA'yı değiştirir. DNA'nın sürekli değişmesi ve biçimlenmesi, insanın dış görüntüsüne de yansımaktadır. Değişik meslek gruplarında çalışan bazı insanların yaşıtlarından 10-15 yaş daha genç görünmesinin nedeni budur. Dışardan sürekli yeni bilgi alındıkça, kesintisiz öğrenme devam ettikçe kişiler genç ve dinç görüneceklerdir.

* * * * * * *

Evlerinde hiç kitap okumayan anne babalar, çocuklarına ne kadar büyük bir kötülük yaptığının farkında mı?

"Fazla okumayın kafayı yersiniz!" gibi sözleri dilimize nasıl soktular bilmiyorum. Ancak okuyanların değil okumayanların sıkıntısını yaşıyoruz.

Çocuğunuzu tüm hastalıklardan koruyun. Sadece okuma alışkanlığı bir hastalıksa eğer, mutlaka çocuğunuza bu hastalığın mikrobunu bulaştırın!

Okuma alışkanlığı bir hastalıksa böyle hastalığa can kurban!

Bu hastalığı mümkün mertebe daha çok insana bulaştırın!

Allah size de şifa vermesin!

Beter olun!

Sait Çamlıca

azraberfu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allah şifa vermesin..

gerçekten çok iyi ..kitap okumalıyız..okumadan olmuyor

golcuklu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.TÜM TOPLUM OLARAK HEM İSLAMİYETTEN UZAKLAŞIYORUZ,HEM OKUMADAN,HEM SAĞLIKLI YAŞAMDAN,ÖNCE TELEVİZYON VARDI,ŞİMDİ BİLGİSAYAR,TÜM ZAMANIMIZI ÇALAN UĞRAŞLAR.ALLAH(C.C) KENDİNE LAYIK KUL OLMAMIZI NASİP ETSİN HEPİMİZE

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir konu. Allah razı olsun emeğinize sağlık. bu konu hakkında söylenecek çok şey var kardeşim. yani bu alışkanlık, çocuklara aşılanmıyor. aileler ise bu konuda yeterince duyarlı değiller.. çocuklara okulda cuma günleri verilen ve pazartesiye kadar o kitabı bitirip tekrar getirmesini söyleyen öğretmenler de olmasa, belki bu çocuklar kitapla hiç tanışamayacaklar.. hele çağımızda internet kullanımının yaygınlaşması da malesef kitap okuma oranlarını düşürüyor.. oysa kitabın yeri her zaman başkadır... ben de elh. kitap alışkanlığımı hiç bırakmadım ve Allah şifa vermesin diyorum ben de:) emeğine sağlık güzel kardeşim. çok hoş bir paylaşımdı. Rabbim razı olsun.selam ve dua ile inşallah. Allah'a emanet ol.B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

golcuklu yazdı:
S.A.TÜM TOPLUM OLARAK HEM İSLAMİYETTEN UZAKLAŞIYORUZ,HEM OKUMADAN,HEM SAĞLIKLI YAŞAMDAN,ÖNCE TELEVİZYON VARDI,ŞİMDİ BİLGİSAYAR,TÜM ZAMANIMIZI ÇALAN UĞRAŞLAR.ALLAH(C.C) KENDİNE LAYIK KUL OLMAMIZI NASİP ETSİN HEPİMİZE

Aleykum selam.. Haklısın kardeşim.. Amin diyorum..
SelametleB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir konu. Allah razı olsun emeğinize sağlık. bu konu hakkında söylenecek çok şey var kardeşim. yani bu alışkanlık, çocuklara aşılanmıyor. aileler ise bu konuda yeterince duyarlı değiller.. çocuklara okulda cuma günleri verilen ve pazartesiye kadar o kitabı bitirip tekrar getirmesini söyleyen öğretmenler de olmasa, belki bu çocuklar kitapla hiç tanışamayacaklar.. hele çağımızda internet kullanımının yaygınlaşması da malesef kitap okuma oranlarını düşürüyor.. oysa kitabın yeri her zaman başkadır... ben de elh. kitap alışkanlığımı hiç bırakmadım ve Allah şifa vermesin diyorum ben de:) emeğine sağlık güzel kardeşim. çok hoş bir paylaşımdı. Rabbim razı olsun.selam ve dua ile inşallah. Allah'a emanet ol.B)B)B)

Aleykum selam kardeşim.. Yorumlarına katılıyorum kesinlikle, çok güzel özetlemisşin sağolasın..
Ayrıca Aminnnn Allah şifa vermesin böyle hastalığa:)
Rabbim senden de razı olsun güzel kardeşim..
Selametle Allah'a emanetsin..B)B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK..ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA TEMAS ETMİŞSİNİZ..OKUMAK OKUMAK OKUMAK..BİLGİSİZLİĞE,ŞUURSUZLUĞA KARŞI EN ETKİLİ ÇÖZÜM..BU ALIŞKANLIK ÇOK ÖNEMLİ VE HERKESİN SAHİP OLMASI GEREKEN BİR ALIŞKANLIK..ÇÜNKÜ OKUYAN VE OKUMAYAN İNSAN ARASINDAKİ FARKI BU YAZI VESİLESİYLE GÖREBİLİYORUZ..ÇOCUK SORU SORUYOR ÖĞRENMEK İÇİN AMA BİLİNÇSİZ BABA ONUN BU TAZE HEVESİNİ BİR ÇIRPIDA KÖRELTİYOR..NEDEN??CAHİL DE ONDAN..NE VARKİ NE VERSİN ÇOCUĞUNA..ZAMANINDA KENDİ BABASININ ONDAN ESİRGEDİĞİNİ ŞİMDİ DE KENDİSİ ÇOCUĞUNDAN ESİRGİYOR DAHA DOĞRUSU AKLİ BİR CEVAP VEREMİYOR..BU YÜZDEN KENDİMİZİ DÜŞÜNMÜYORSAK EN AZINDAN YAVRUCUKLARIMIZI DÜŞÜNMELİ VE EN AZINDAN ONLARIN HATIRI İÇİN DAHİ OLSA OKUMALI,CEHALETE BİR KILIÇ ÇEKMELİYİZ..RABBİM BU HASTALIKTAN(OKUMAK HASTALIĞI) BİZLERE DE NASİB ETSİN İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm kardeş...

cumanız mübarek olsun..

ellerinize sağlık güzel bir konuya değinmişsin.

Rabbim böyle bir hastalıktan bizleri kurtarmasın...selametle kalınız..

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN.EĞER OKUMAK BİR HASTALIKSA BANA DAHA DA ÇOK BULAŞSIN:)AEOLUN

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK..ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA TEMAS ETMİŞSİNİZ..OKUMAK OKUMAK OKUMAK..BİLGİSİZLİĞE,ŞUURSUZLUĞA KARŞI EN ETKİLİ ÇÖZÜM..BU ALIŞKANLIK ÇOK ÖNEMLİ VE HERKESİN SAHİP OLMASI GEREKEN BİR ALIŞKANLIK..ÇÜNKÜ OKUYAN VE OKUMAYAN İNSAN ARASINDAKİ FARKI BU YAZI VESİLESİYLE GÖREBİLİYORUZ..ÇOCUK SORU SORUYOR ÖĞRENMEK İÇİN AMA BİLİNÇSİZ BABA ONUN BU TAZE HEVESİNİ BİR ÇIRPIDA KÖRELTİYOR..NEDEN??CAHİL DE ONDAN..NE VARKİ NE VERSİN ÇOCUĞUNA..ZAMANINDA KENDİ BABASININ ONDAN ESİRGEDİĞİNİ ŞİMDİ DE KENDİSİ ÇOCUĞUNDAN ESİRGİYOR DAHA DOĞRUSU AKLİ BİR CEVAP VEREMİYOR..BU YÜZDEN KENDİMİZİ DÜŞÜNMÜYORSAK EN AZINDAN YAVRUCUKLARIMIZI DÜŞÜNMELİ VE EN AZINDAN ONLARIN HATIRI İÇİN DAHİ OLSA OKUMALI,CEHALETE BİR KILIÇ ÇEKMELİYİZ..RABBİM BU HASTALIKTAN(OKUMAK HASTALIĞI) BİZLERE DE NASİB ETSİN İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN

Aleykum selam kardeşim..
Zaten okumamak cahil kalmak tüm kötülüklerin anası niteliğinde..
Sende çok güzel belirtmişsin sağolasın..
Selam ve dua ile Allah'a emanet ol kardeşim..B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
selamın aleyküm kardeş...

cumanız mübarek olsun..

ellerinize sağlık güzel bir konuya değinmişsin.

Rabbim böyle bir hastalıktan bizleri kurtarmasın...selametle kalınız..

Aleykum selam abim Allah c.c. razı olsun seninde cuman mübarek olsun..
Hastalıklarımız hep böyle yararlı olsa keşke..
Selamete abim..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Sabrinnisa yazdı:
S.A. ALLAH RAZI OLSUN.EĞER OKUMAK BİR HASTALIKSA BANA DAHA DA ÇOK BULAŞSIN:)AEOLUN

Aleykum selam..
Amin kardeşim :) keşke bunun bulaşan bir mikrobu olsada bulaştırsak birbirimize değilmi?:)
SelametleB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

tuurkuaz

Kayıtlı Kullanıcı

AMIN ALLAH CC DAHA BETER ETSİNNNNN
:D:D:DB)B)B)

mustafa incesu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH OKUMA ALIŞKANLIĞINI HERKESE NASİP ETSİN.

volide

Kayıtlı Kullanıcı

..........................................................................................................................................allahın selamı üzerine olsun kardeşim senin bütün sohbetlerin MÜKEMMEL İNANIN BEN OKUDUKCA HAZ ALIYORUM SİZE NE ŞEKİLDE TEŞEKKÜR EDECEĞİMİ BİLEMİYORUM.. NEDEN DERSENİZ BU SİTEDEKİ KARDEŞLERİME FAYDALI OLDUĞUNUZDAN DOLAYI. SİZİ UNUTULMAYANLAR LİSTEME ALDIM ALLAHIN RAHMET DAMLALARI YAĞMUR GİBİ SİZİN ÜZERİNİZE YAĞSIN BU ALEMDE YAŞADIKÇA MUTLU ÖBÜR ALEMDE HABİBİ KİBRİYAYA KOMŞU OLASIN.BAKTIĞIN YERLERLE NUR SAÇAN GÖLERİNİZLE GÜZEL SÖYLEYEN DİLİNİZLE BU HAYAT SİZE GÜZEL ŞEYLERİ ÖNÜNÜZE GETİRECEKTİR..KAÇIRMAYIN YAKALAYIN....SELAMETLE KALIN ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
hoşca kal kardeşim

volide

Kayıtlı Kullanıcı

..........................................................................................................................................allahın selamı üzerine olsun kardeşim senin bütün sohbetlerin MÜKEMMEL İNANIN BEN OKUDUKCA HAZ ALIYORUM SİZE NE ŞEKİLDE TEŞEKKÜR EDECEĞİMİ BİLEMİYORUM.. NEDEN DERSENİZ BU SİTEDEKİ KARDEŞLERİME FAYDALI OLDUĞUNUZDAN DOLAYI. SİZİ UNUTULMAYANLAR LİSTEME ALDIM ALLAHIN RAHMET DAMLALARI YAĞMUR GİBİ SİZİN ÜZERİNİZE YAĞSIN BU ALEMDE YAŞADIKÇA MUTLU ÖBÜR ALEMDE HABİBİ KİBRİYAYA KOMŞU OLASIN.BAKTIĞIN YERLERLE NUR SAÇAN GÖLERİNİZLE GÜZEL SÖYLEYEN DİLİNİZLE BU HAYAT SİZE GÜZEL ŞEYLERİ ÖNÜNÜZE GETİRECEKTİR..KAÇIRMAYIN YAKALAYIN....SELAMETLE KALIN ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
hoşca kal kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt