Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah Sevgisini Anlatacak Yookmu...? (1 Kullanıcı)

ehlibeyt

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

koylu

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk Mevzusunu Aşkı yaşayan bir kişiden öğrenebiliriz. Benim size tavsiyem Bayram Hocamızın sohbetlerini dinleyin. Aşkına Kavuşan Bayram Ali Öztürk Hocamızın bir sohbetinden bir bölüm nakledeceğim.
Dünyada bir aşık vardır bir de maşuk vardır ikisinin arasında bir aşk vardır, başka bir şey yoktur. Dünya sadece üç harften ibarettir bu da aşktır. Kimisi hakikaten layık olan bir yere kimisi layık olmayan bir yere aşıktır. Biz istiyoruz ki ne sevilmeye layıksa Cenabı Hak bize onu sevdirsin. Müslümanın sevgisi maşuku Allah cc ve Cenabı hakkın sevgisini sembolize eden, temsil eden Muhammed Mustafa (sav) ve onun izinden gidenlerdir. Bize hoş gesede gelmesede hakikat bundan ibarettir. İnsan eğer Allahıseviyorsa Muhammed Mustafa sav. seviyorsa bu sevginin de bedelini ödemeli. Ejdadımız zamanında yeni çerilerde evlenme adeti yoktu. Adam evlinmiyordu. e niye evlenmiyorsun ya evlen . Yok baba ben niye evleneyim ki. Adam bunu öyle bir duyguyla söylüyor ki Ben Allah ve Rasulu için savaşacam, mücadele edecem, attan inmeyecem, elim kılıçtan kalkmayacak. Dolayısıyla ben cepheye gittiğim zaman bir daha kadını düşünemem ben, çocukları düşünemem ben. Yok efendim evin ne hali ne olacak düşünemem ben. Ben cepheye gittiğim zaman benim gözüm hep önde olacak. Beni Allah ve Rasulunun mücadelesinden ayrı bırakacak bir girişime ben yanaşmam derlerdi. Bu din bize bu fedakarlıklarla geldi. Yani burdan şunu anlama evlenmeyelim mi hocam vs. o demek değil ama Aşk kafaya vurduğu zaman insanlara neler yaptırıyor. Mevlana Celaleddin Ruminin dediği gibi: Aşk insanın kafasına vurduğu zaman insan mü'min miyim kafirmiyim onu bile anlamaz diyor. Aşkın böyle bir yangını vardır. Aşk dünyada en büyük sermayedir. Allahın insana ihsan etmiş olduğu en büyük nimettir. Amma bu sermaye bu nimet yerinde kullanılırsa onun yaptığını hiçbir şey yapamaz. Yine Mevlana Celaleddin Rumi (k.s) buyurduğu gibi Aşk artı sabır eşittir zafer. Eğer benden bir nasihat istiyorsan gerçi ehli nasihat değilim ama öğrendiklerimin, bildiklerimin, okuduklarımın formulü budur. Eğer dava adamı isen Allah için bir şey yapma bir mücadele verme bir efor ortaya koyma düüşüncesinde isen, Aşk artı sabır eşittir zafer. Hayat tamamen bu formule kitlenmiştir eğer burada kendimizi bulabiliyorsak bizi durduracak hiçbir şey yoktur. Dava adamı, iş yapmaya gönül koymuş bir insanı, davası için ölümü göze alan bir insanı Allahtan başka durduracak başka hiçbir kuvvet yoktur. Eğer davam Allah (c.c) Muhammed Mustafa (sav) ise peki ben onlar için mücadele ederek dini mübini islamın ihya ve ikamesi benim davam ise eğer ben bunlar için eğer ölümü göze aldıysam beni durduracak hiçbir güç hiçbir kuvvet yoktur. Bu hayatta kalmanın yegane formulüdür. Herkes görevlidir. Herkes vazifelidir. Bu iş sadece hacının hocanın işi değil. Korkunç br adam kıtlığı var şuan. İslama böyle gözünü budaktan esirgemeyen afedersiniz militan vari bir Şeyh Şamil misali, bir İmamı RAbbani misali Bu davada gözünü budaktan esirgemeyecek kadar gözü pek insanlara ne kadarda ihtiyacımız var. Bak ki bizim gibi acizlere aciz oğlu acizlere vaaz etmek düştü Dünyanın sonu geldi. Allah (c.c) muhtaç olduğumuz insanları en tez zamanda ihsan eylesin. Yoksa bu dini mübini islamın riskini kaldırmaya çilesini omuzlamaya bizim taakatimiz yetmez. Bu din çok daha güçlü insanlar istiyor.
Yazımı yine Dedeciğimizin sohbetinden bir cümle ile bitirmek istiyorum
Malın zakatı mal vermektir, paranın zekatı para vermektir, Aşkın zekatıda can vermektir. Senin deden bunun zekatını Çanakkalede verdi.
Bayram Ali Öztürk
(Ruhuna Fatiha)
(Benim Dedem bunun zekatını camide verdi)

bademyasmin

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sevgisi iman aşkıyla olur diye öğretmişlerdi
ona iman ettikçe ona olan sevgin kat kat artar.zaten onsuz sende olmazsın.

yunusemre82

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum bende sunu yazayim insallah.

bence dunyada tek sevgili var birakip gitmeyen aldatmayan bizi üzmeyen istegimzii geri cevirmeyen onu sevmekle hic bir sey kaybetmiyecek aksine cok sey kazana bilecegimiz bir sevgilii su insana asik olanlar tapanlar ALLAHIMA tapse acep ne olurduu.ne olacak tabikide cok seyler kazanacaklardii

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim sonsuz ve sınırsız olan ilah sevgisi nasıl tarif edile bilirki birkaç kelimeye nasıl sığarki sevgisi nasıl tarif edilirki insan oğluna onca nimeti bahşeden bütün kainatın tek sahibi yok yok asla yazılmaz ve anlatılmaz onun sevgisi ancak yaşanır en derinlerde
sonsuz ve sınırsız olan ALLAHA CC hamdüsenalar olsun

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
degerli kardeşim biz anlatmaya devam edeceğiz bizim görevimiz bu A.E.O

selamun aleyküm .. Oraya bir yorum yazmıştım ama sonra sildim o yüzden o şekilde görünüyor .. yanlış anlamayın ... Sizlerde Allah'a emanet olun selam ve dua ile kalın inşallah .

"Kul Allah-u Teâlâ'nın sevgisini, onun sevmediklerine düşman olmakla kazanır. Onlar da; Nefis, Dünya, Şeytandır." (Abdullah bin Mürteiş KS.)''

İnsanlar ve yaratılanlar sevilmeden Allah sevgisine erişilemez

Nefsin; kötü sıfatlarını terkederek ilâhî sıfatlara bürünmesi, güç bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ancak takva yaşamı ile gerçekleşmektedir. Dünyanın geçici nimetlerinin çekiciliğinden yavaş yavaş kurtulan nefs; ilâhî özelliklere yani sevgi, infak, namaz, tövbe, sabır, muhsin olma, ahde vefa, ilim gibi ilâhî sıfatlara bürünür. Mutlak Varlık'a duyulan sevginin ve güvenin esas olduğu, yaratılanlara beslenen duyguların ancak basamak teşkil ettiğinin bilincine erişilir. Bir kutsal hadiste şöyle buyrulmuştur: " Ben mekanlara evrenlere sığmam, ancak mü'min kulumun kalbine sığarım. " Kulun kalbinde kor ateş gibi yanan Allah sevgisinin gücü nisbetinde nefs perdeleri de erimeye başlar, küçülerek de kaybolur. Hz. Peygamber'imizin; " Ölmeden evvel ölün. " sözünün sırrına erişilir. Cenâbı Hakk'ın ilminden vermesi ile ilâhî görüş ve farkediş gücüne kavuşan kul, dünya planındaki makamların en yücesine yükselmiştir. Fecr 89/2730: " Ey huzura kavuşmuş can! Dön Rabbine, hoşnut edici ve hoşnut edilmiş olarak. Gir kullarımın arasına, gir cennetime.

Peygamber sevilmeden Allah sevgisine ulaşılamaz.
Allahü Teâlâ, sevgisine ulaşabilmeyi ancak Resulüne uyma şartına bağlamıştır. Cenâbı Hakk'ın aynası ve canlı Kur'ân olan elçisinde çok güzel örnekler bulunmaktadır. Ahzâb 33/21: " And olsun; Allah'ın Resulünde sizin için, Allah'ı ve Ahiret Günü'nü arzu edenlerle, Allah'ı çok ananlara güzel bir örnek vardır. " İmanı en derin olan, Hz. Resul'ü en iyi taklit edendir. Kul, ancak kemale erişte Peygamber sevgisinin zirvesine ulaşır. Allah'ı sevmek, en mükemmel görüntüsünü sevmek ve uymakla mümkündür. Âli İmrân 3/31: " Resulüm deki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın..."

aşereimübeşere

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk Mevzusunu Aşkı yaşayan bir kişiden öğrenebiliriz. Benim size tavsiyem Bayram Hocamızın sohbetlerini dinleyin. Aşkına Kavuşan Bayram Ali Öztürk Hocamızın bir sohbetinden bir bölüm nakledeceğim.
Dünyada bir aşık vardır bir de maşuk vardır ikisinin arasında bir aşk vardır, başka bir şey yoktur. Dünya sadece üç harften ibarettir bu da aşktır. Kimisi hakikaten layık olan bir yere kimisi layık olmayan bir yere aşıktır. Biz istiyoruz ki ne sevilmeye layıksa Cenabı Hak bize onu sevdirsin. Müslümanın sevgisi maşuku Allah cc ve Cenabı hakkın sevgisini sembolize eden, temsil eden Muhammed Mustafa (sav) ve onun izinden gidenlerdir. Bize hoş gesede gelmesede hakikat bundan ibarettir. İnsan eğer Allahıseviyorsa Muhammed Mustafa sav. seviyorsa bu sevginin de bedelini ödemeli. Ejdadımız zamanında yeni çerilerde evlenme adeti yoktu. Adam evlinmiyordu. e niye evlenmiyorsun ya evlen . Yok baba ben niye evleneyim ki. Adam bunu öyle bir duyguyla söylüyor ki Ben Allah ve Rasulu için savaşacam, mücadele edecem, attan inmeyecem, elim kılıçtan kalkmayacak. Dolayısıyla ben cepheye gittiğim zaman bir daha kadını düşünemem ben, çocukları düşünemem ben. Yok efendim evin ne hali ne olacak düşünemem ben. Ben cepheye gittiğim zaman benim gözüm hep önde olacak. Beni Allah ve Rasulunun mücadelesinden ayrı bırakacak bir girişime ben yanaşmam derlerdi. Bu din bize bu fedakarlıklarla geldi. Yani burdan şunu anlama evlenmeyelim mi hocam vs. o demek değil ama Aşk kafaya vurduğu zaman insanlara neler yaptırıyor. Mevlana Celaleddin Ruminin dediği gibi: Aşk insanın kafasına vurduğu zaman insan mü'min miyim kafirmiyim onu bile anlamaz diyor. Aşkın böyle bir yangını vardır. Aşk dünyada en büyük sermayedir. Allahın insana ihsan etmiş olduğu en büyük nimettir. Amma bu sermaye bu nimet yerinde kullanılırsa onun yaptığını hiçbir şey yapamaz. Yine Mevlana Celaleddin Rumi (k.s) buyurduğu gibi Aşk artı sabır eşittir zafer. Eğer benden bir nasihat istiyorsan gerçi ehli nasihat değilim ama öğrendiklerimin, bildiklerimin, okuduklarımın formulü budur. Eğer dava adamı isen Allah için bir şey yapma bir mücadele verme bir efor ortaya koyma düüşüncesinde isen, Aşk artı sabır eşittir zafer. Hayat tamamen bu formule kitlenmiştir eğer burada kendimizi bulabiliyorsak bizi durduracak hiçbir şey yoktur. Dava adamı, iş yapmaya gönül koymuş bir insanı, davası için ölümü göze alan bir insanı Allahtan başka durduracak başka hiçbir kuvvet yoktur. Eğer davam Allah (c.c) Muhammed Mustafa (sav) ise peki ben onlar için mücadele ederek dini mübini islamın ihya ve ikamesi benim davam ise eğer ben bunlar için eğer ölümü göze aldıysam beni durduracak hiçbir güç hiçbir kuvvet yoktur. Bu hayatta kalmanın yegane formulüdür. Herkes görevlidir. Herkes vazifelidir. Bu iş sadece hacının hocanın işi değil. Korkunç br adam kıtlığı var şuan. İslama böyle gözünü budaktan esirgemeyen afedersiniz militan vari bir Şeyh Şamil misali, bir İmamı RAbbani misali Bu davada gözünü budaktan esirgemeyecek kadar gözü pek insanlara ne kadarda ihtiyacımız var. Bak ki bizim gibi acizlere aciz oğlu acizlere vaaz etmek düştü Dünyanın sonu geldi. Allah (c.c) muhtaç olduğumuz insanları en tez zamanda ihsan eylesin. Yoksa bu dini mübini islamın riskini kaldırmaya çilesini omuzlamaya bizim taakatimiz yetmez. Bu din çok daha güçlü insanlar istiyor.
Yazımı yine Dedeciğimizin sohbetinden bir cümle ile bitirmek istiyorum
Malın zakatı mal vermektir, paranın zekatı para vermektir, Aşkın zekatıda can vermektir. Senin deden bunun zekatını Çanakkalede verdi.
Bayram Ali Öztürk
(Ruhuna Fatiha)
(Benim Dedem bunun zekatını camide verdi)

degerli kardeşim çok güzel rabbim sizin gibileri daim etsin selametle kalın

aşereimübeşere

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kardeş

eyvallah kardeş

selamün aleyküm kardeşim sonsuz ve sınırsız olan ilah sevgisi nasıl tarif edile bilirki birkaç kelimeye nasıl sığarki sevgisi nasıl tarif edilirki insan oğluna onca nimeti bahşeden bütün kainatın tek sahibi yok yok asla yazılmaz ve anlatılmaz onun sevgisi ancak yaşanır en derinlerde

eyvallah kardeş elhamdülüllah

aşereimübeşere

Kayıtlı Kullanıcı
önce selamun aleykum kardeşim yaşanır fakat resulu ekremin ve kuranı zilşanın ışıgında rabbimizi anlıyor ve yaşıyoruz fakat insanın yaradanı nasıl anlatacak konu bu zaden yaradanı anlatmaya gerek yokki her şey onu onlatıyor ancak neler anlatıyor ne gibi baktıgında bu hissiyat önemli benim içinbende sizler gibi degerli kardeşlerimle faylaşıp o sevgiye ortak olmak sizlerdende bir şeyler öğreniyorum rabbim razı olsun selametle kalın

aşereimübeşere

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum bende sunu yazayim insallah.

bence dunyada tek sevgili var birakip gitmeyen aldatmayan bizi üzmeyen istegimzii geri cevirmeyen onu sevmekle hic bir sey kaybetmiyecek aksine cok sey kazana bilecegimiz bir sevgilii su insana asik olanlar tapanlar ALLAHIMA tapse acep ne olurduu.ne olacak tabikide cok seyler kazanacaklardii
güzel kardeşim yarada teslim olmak işte bu zaten tek sevgili var mevla mevla mevla onum engin ilmine sıgınan refaha erer huzur bulur ve vuslata erer selam ve baki dua ile selametle kalın

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma RABBİM!

YEGAN

Kayıtlı Kullanıcı
ben seni ne aklımla ne yüreğimle severim olurya akıl kaybolur kalp ölür ben seni ruhumla severim ebediyen mevlana gibi sevebilirsek... allahı ne mükemmel bir sonsuz sevgiye kavuşmuş oluruz ne ebediyetlere ötelerre huşu ile seclenmiş oluruz ..!!
biz rabbimizi ancak onun emirlerini yerine getirerek ve ruhumuzla severek sevgimizi anlatbiliriz..

aşereimübeşere

Kayıtlı Kullanıcı
ben seni ne aklımla ne yüreğimle severim olurya akıl kaybolur kalp ölür ben seni ruhumla severim ebediyen mevlana gibi sevebilirsek... allahı ne mükemmel bir sonsuz sevgiye kavuşmuş oluruz ne ebediyetlere ötelerre huşu ile seclenmiş oluruz ..!!
biz rabbimizi ancak onun emirlerini yerine getirerek ve ruhumuzla severek sevgimizi anlatbiliriz..
hayyy dilene gönlüne saglık çok güzel kardeşim rabbim razı olsun inşaallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt